19 Reacties

één jaar geleden

Ik zou beginnen aan elke ochtend voor je ontbijt een half glas bietensap en een half glas wortel sap drinken, en daarna water met vloeibaar ijzer van kruidvat. Is niet zo duur en heel zoet. Smaakt gewoon naar limonade. Bietensap en wortelsap kan je gewoon bij elke supermarkt kopen. Ik drink het wel met mn neus dicht haha. En daarna spoelt dat ijzerwater de smaak weg. Ik voel me echt 10 keer gezonder sinds ik dit doe!

één jaar geleden

Ik had geen bijwerkingen van het infuus, maar sommigen kunnen dat wel krijgen is mij verteld..

één jaar geleden

Ik zou toch even doorzetten met de pillen, een infuus doe je niet even 'gewoon' 😓 anders zoals al genoemd werd ook je voeding er heel sterk op aanpassen en het zo zelf proberen maar dat lijkt me misschien lastig als je de pillen ook niet krijgt doorgeslikt. Succes!

één jaar geleden

Ik heb nu bruistabletten gekregen omdat ik ontzettende last kreeg van obstipatie van de tabletten.

één jaar geleden

Gentele iron! Is ook wat liever voor de darmen. Adviseerde mijn verloskundie

één jaar geleden

Als je de tabletten inneemt met appelmoes ? Niet met zuivel doen want dat gaat de werking tegen

één jaar geleden

Wat staat je vooral tegen, de smaak of het tabletje zelf? Ik zou me aansluiten bij het advies over de appelmoes. Pak een flinke lepel appelmoes, duw daar het tablet goed in en slik de appelmoes dan in 1x door. Dan zou het pilletje nauwelijks voelbaar moeten zijn. En niet met je nek strekken, want dan open je je 'pillengootje', waar tabletten in kunnen blijven hangen. Kijk een klein beetje naar beneden tijdens het doorslikken

één jaar geleden

Er zijn bruistabletten ijzer met vitamine c van Kruidvat. Deze heb ik de hele zwangerschap door gebruikt. Maar deed dat ervoor en erna ook

één jaar geleden

Floradix is in vloeibaar te krijgen, heb ik veel baat bij gehad om ijzer gehalte op te krikken!

één jaar geleden

Misschien weten sommige mensen die hier reageren niet dat ijzerpillen zwaar op de maag kunnen vallen en dat je daardoor kan overgeven. Je kan een ander merk proberen, sommige vallen beter. Als je overal niet lekker van wordt kan je beter de dokter weer bellen!

één jaar geleden

Reactie op A9207

Floradix is in vloeibaar te krijgen, heb ik veel baat bij gehad om ijzer ge ...
Ik ook! Dit zou ik ook aanraden

één jaar geleden

Ik heb echt van alles geprobeerd! De pillen die ik nu heb gekregen moet ik alleen met water innemen niks anders. Vandaar mijn vraag of een van jullie ervaring had met infuus. Of ik daar van moet schrikken of niet.

één jaar geleden

Reactie op Mikjej

Ik zou beginnen aan elke ochtend voor je ontbijt een half glas bietensap en ...
Ik heb je een vv gestuurd omdat ik ook een christen ben en omdat ik wel nieuwsgierig ben welke vloeibare ijzer je koopt bij de kruidvat. Groetjes

één jaar geleden

Ik heb een chronisch ijzertekort en kan het ook moeizaam uit voeding of tabletten halen. Tijdens mijn zwangerschap heb zowel de tabletten gehad en een paar weken voor de bevalling heb ik een infuus gekregen. Infuus inbrengen was geen pretje. Maar verder heb ik van beide geen last gehad.

één jaar geleden

Ik werd er ook super misselijk van! Maar... ze hielpen wel goed. Mijn ijzervoorraad (ferritine) was in 5 weken van 9.5 naar 28 gegaan 🤩 Wat ik eerst deed was, zoals elke ochtend op een lege maag warm water drinken (tegen obstipatie en een mooie huid). Dan wacht ik altijd een half uur voordat ik wat eet. Maar bij die ijzerpillen was ik na een half uur super misselijk, dus die nam ik dan 10 min voordat ik ging ontbijten. Bij het ontbijt zorgde ik dat ik niks nam wat de opname tegenwerkt. Dus bijv. geen zuivel. Maar wel juist ijzerhoudende producten zoals volkorenbrood en vitamine C (fruit & vit C pilletje). Toen ik daarna nog sneller misselijk werd, nam ik de ijermedicatie tegelijk met mijn ontbijt. Dat is waarschijnlijk niet optimaal, maar heeft vast wel wat geholpen. Normaal gesproken eet ik vegetarisch, maar om mijn ijzer op te krikken at ik om de dag vlees. En daarbij vitamine C of fruit/ vers sinaasappelsap. Succes!!

één jaar geleden

Reactie op Moeder_van_Hannah

Ik heb een chronisch ijzertekort en kan het ook moeizaam uit voeding of tab ...
En hoe heb je de infuus ervaard? Moet ik me druk om maken?

één jaar geleden

Reactie op jds__

Als je de tabletten inneemt met appelmoes ? Niet met zuivel doen want dat g ...
Sinaasappelsap helpt de opname van ijzer in je lichaam. Idd niet met zuivel innemen halfuur voor en uur erna liefst geen zuivel producten innemen dacht ik.

één jaar geleden

Sluit me aan bij onderstaande tips. Daarnaast zou je nog eventueel kunnen kijken naar Roosvicee ferro

één jaar geleden

Floradix! Bij mij kwamen ze er vlak voor mijn zwangerschap achter dat ik een enorm ijzer tekort had... eerst pillen maar dit voel mij ook zwaar en kan slecht met andere medicatie... nu floradix en mijn ijzer is nu na een aantal maanden goed alleen nog wel even door gebruiken... het beste met vitamine c in nemen dan neemt het snel op... ik doe er altijd een sinasappel achter aan of roter vitamine c tabletje neutraliseert ook gelijk de na smaak van het drankje want dat is wel echt ijzerachtig .