29 Reacties

één jaar geleden

Hoi wat een nare situatie zeg! En vervelend dat niemand iets voor je kan betekenen! Maar je hebt wel een vriend op dit moment? Kan je niet bij hem intrekken?

één jaar geleden

Reactie op Marieke1984

Hoi wat een nare situatie zeg! En vervelend dat niemand iets voor je kan be ...
Ja klopt ik heb een nieuwe partner. Wij wonen als samen. We staan samen ingeschreven op dit appartement

één jaar geleden

Reactie op annoniempje2023

Ja klopt ik heb een nieuwe partner. Wij wonen als samen. We staan samen ing ...
Oke dat geeft misschien al iets meer rust en veiligheid. Maar snap ook dat je vriend niet 24-7 bij je kan zijn. Lastig hoor!

één jaar geleden

Reactie op Marieke1984

Oke dat geeft misschien al iets meer rust en veiligheid. Maar snap ook dat ...
Klopt :) hij werkt op zee dus hij is soms 6 weken niet thuis en dan zit ik alleen met me meiden ….

één jaar geleden

Reactie op annoniempje2023

Klopt :) hij werkt op zee dus hij is soms 6 weken niet thuis en dan zit ik ...
Oeh ja dat snap ik dan wel, dat is helemaal lastig ! Ik heb helaas geen tips voor je maar ik leef met je mee ❤

één jaar geleden

Wat een rot situatie. Dat de politie niets kan doen klopt niet. Je kan altijd melding maken of aangifte doen als hij de wet overtreedt, zoals bijvoorbeeld bij bedreiging or belaging/ mishandeling (mocht daar sprake van zijn). Als dat zo is, juist politie inschakelen voor dossieropbouw. Kan er bij de huidige rechtzaak over eenhoofdig gezag de omgang worden meegenomen zodat deze vast ligt middels een beschikking? Dan is het duidelijk dat hij verder geen contacts hoeft te zoeken. Doet hij dat wel en blijft hij structureel onaangekondigd komen maar wordt het niet fysiek, zou hij vervolgd kunnen worden voor stalking. Een contactverbod als je een kind hebt samen, is ook mogelijk, als je kan 'aantonen' dat hij grensoverschrijdend is. De eventuele omgang kan via een derde persoon/hulpverlening verlopen. Een contactverbod met jou hoeft omgang met het kind dan niet in de weg te staan. Met bovenstaande loop ik op zaken vooruit, maar is meer om aan te geven dat er wel degelijk zaken mogelijk zijn ook als je samen een kind hebt. Met welk doel is hij naar je toegekomen? Voor jou of het kind? Hoelang heb je hem geblokkeerd? Kan hij boos zijn omdat je het contact met zijn kind niet toestaat? Is er hulpverlening/jeugdbescherming betrokken en hebben zij hierover een standpunt ingenomen? Belangrijk is om consequent te zijn in de interactie zodat voor hem duidelijk is welke vorm jullie relatie heeft en waarom jullie contact hebben. Geef daarin je grenzen duidelijk aan. Niet alleen mondeling, maar dat dit ook blijkt als hij je appt bijvoorbeeld. Sterkte!🍀

één jaar geleden

Wat een enorme klote situatie, meid! Omg, we leven met je mee. Ik zou zeker een klacht indienen bij de politie, en ervoor zorgen dat het op papier staat dat hij je bedreigt. Vooral als hij alcohol problemen heeft en mentaal niet stabiel is en waarschijnlijk jaloers is dat je een nieuwe relatie hebt (en je gewoon niks gunt) moet je op he strepen staan, al doen ze bij de politie moeilijk. Je kunt ook melding doen van stalking en veilig thuis inschakelen of een soortgelijke instantie. Het gaat ook om de veiligheid van jouw dochtertje dus ze moeten wel in actie komen. Laat je niet wegsturen! Sterkte ❤️

één jaar geleden

Soms vraag ik me af wie er door de wet beter beschermd is; de belager of het slachtoffer 🙃 Kan je geen camera deurbel ophangen bij je voordeur? Extra sloten bevestigen aan de binnenkant van de deur. Wat zegt je partner hiervan?

één jaar geleden

Reactie op Wonder9

Wat een rot situatie. Dat de politie niets kan doen klopt niet. Je kan alti ...
Dankjewel voor je duidelijke reactie! :) eerlijk gezegd weet ik niet wat zijn doel is. Ik denk zelf omdat hij graag ervan houd controle over iemand te hebben. Zeker niet voor z’n dochter omdat hij weer dag zij 4 dagen per week op opvang zit. Ik heb denk ik gelijk na de relatie breuk alle contact verbroken. Wel wil ik nog even toe voegen dat ik niet de gene ben die hem weghoud bij zijn kind. We hebben een paar maanden een traject gelopen bij een jeugdzorg instantie zodat hij zijn vaderrol kon oppakken met onze dochter. Ik heb hier altijd aan meegewerkt. Hij is hier zelf mee gekapt en had aan gegeven geen contact meer te willen hebben met zijn dochter of eventuele omgang te hebben. Ik heb na het incident dat hij me heeft aangevallen zeker ook een aangifte gedaan. ik heb nadat hij had aangegeven geen omgang meer te willen hebben duidelijk gemaakt dat er geen verdere contact tussen hem en mij hoeft te verlopen. Echter zou ik hem altijd op d ehoogte houden mocht er wat zijn omtrent onze dochter.

één jaar geleden

Reactie op Chef Lissocat

Soms vraag ik me af wie er door de wet beter beschermd is; de belager of he ...
Me partner word er ook niet goed van. We willen alleen geen verdere escalatie en zeker niet waar me kinderen bij zijn. Hij werk op zee en is hierdoor ook wel is 6 weken van huis

één jaar geleden

Ik zou zorgen voor extra sloten op de deur en een camera richting je voordeur. Bv de action heeft al niet hele dure camera's. Kijk even of je dan een camera hebt met terugkijk functie en opname. Dan heb je bewijs als zich iets voordoet.

één jaar geleden

Je zou contact op kunnen nemen met veilig thuis, misschien dat zij goede tips voor je hebben ?

één jaar geleden

Dievenklauw op je deur plaatsen. Evt camera zodat je bewijs hebt voor de politie. En contact opnemen met veilig thuis..

één jaar geleden

Bedankt voor de tips dames veilig thuis heb ik nog niet benaderd dit ga ik nog doen :)

één jaar geleden

Nou dames vannacht me banden lek gestoken door hem……

één jaar geleden

Reactie op annoniempje2023

Nou dames vannacht me banden lek gestoken door hem……
Pffff zijn er buren met een camera toevallig?

één jaar geleden

Reactie op annoniempje2023

Nou dames vannacht me banden lek gestoken door hem……
Ach nee, gadverdamme 🥴

één jaar geleden

Reactie op annoniempje2023

Nou dames vannacht me banden lek gestoken door hem……
Ah, bah.. Je kunt proberen aangifte te doen en je vermoeden benoemen? Aangifte doen tegen je ex zal niet kunnen, want je hebt geen bewijs. Maar wellicht kun je hiermee een dossier laten opbouwen?

één jaar geleden

Hoi, ik kom net deze topic tegen. Als hij belt, kan je hem dan op speaker zetten en met een ander apparaatje het gesprek opnemen? En inderdaad een camera ophangen met terugkijk functie. En hebben buren misschien een camera of bewakingsbeelden van uit de buurt van vannacht, misschien dat zijn auto of hij erop staat? Het belangrijkste is dossier opbouwen. Alle acties bijhouden enzo. Sterkte!!

één jaar geleden

Reactie op Eva1982

Ah, bah.. Je kunt proberen aangifte te doen en je vermoeden benoemen? Aangi ...
Hoi hoi ja ik heb een afspraak voor aangifte op 4 april. Me vader heeft me ingelicht dat hij naar hem was gekomen en heeft een gesprek opgenomen waarin hij toegeeft. Zaterdag nacht bij te zijn geweest en in een impulsieve reactie me banden heeft lek gestoken en dat hij hier veel spijt van had. Deze neem ik zeker mee naar me aangifte