35 Reacties

2 jaar geleden
Ik heb ze van IKEA. Heb ze nog geen jaren, dus weet niet of ze zo lang mee gaan.

2 jaar geleden
(Giet)ijzere/stalen pannen. Wij hebben nu 5 jaar die van harmonne. Zijn ideaal, ik krijg ze makkelijk schoon. Als dat niet lukt doet een nachtje weken in natuurazijn wonderen. Koken zelf op inductie er mee.
Wel met dit soort pannen even goed inlezen hoe je die gebruikt. Is namelijk anders koken dan zo een anti aanbaklaag pan. Lagerer vuur, pan goed op laten warmen met genoeg vet. En en en, koken met houten spatel ipv plastic spatel.

2 jaar geleden
Ik heb een stalen pan van Ikea maar vind het een rotding. Na jaren klooien werkt het nog steeds niet lekker. Ook niet als ik het echt volgens de gebruiksaanwijzing doe zoals Mormels zegt.

2 jaar geleden
Wij hebben al jaren de kookpannen van BK. Met afgietsysteem, heul handig.
We gebruikten ze eerst op gas en na onze verbouwing werken ze ook nog op de nieuwe inductieplaat.
Voor stoven en braden heb ik een oude gietijzeren pan van m鈥檔 oma. Werkt perfect 馃槒
Qua bakken hebben we koekenpannen van kitchenaid. We hebben 2 verschillende types. En de ene bakt echt harder dan de andere. Uitgetest met pannenkoeken bakken, tegelijk aangezet, zelfde pitten, zelfde hoogte. De ene pannenkoek was aanzienlijk sneller klaar haha
Hoe meer (giet)ijzer er in zit, hoe beter het contact maakt met je inductieplaat.

2 jaar geleden
Bekijk Cast Iron - Set van 2 Koekenpannen - Gietijzer - BBQ - 25cm & 20cm - Zwart - Barbecue - Zomer op: https://www.bol.com/nl/p/cast-iron-set-van-2-koekenpannen-gietijzer-bbq-25cm-20cm-zwart-barbecue-zomer/9300000024187391?referrer=socialshare_pdp_iphoneapp

2 jaar geleden
Wij hebben pannen van de Ikea van plaatstaal en rvs, die gaan levenslang mee en hebben geen anti aanbaklaag. Wel ff oefenen met bakken 馃槄

2 jaar geleden
Wat ik op de website van greenpan lees is dat doe pan wel een anti aanbaklaag heeft.

2 jaar geleden
Stalen pannen van De Meyer of van de Buyer. Wel goed olie in laten 'verbranden' en daarna hoef je ze na gebruik alleen nog maar af te spoelen met water.

2 jaar geleden
Wat ik op de website van greenpan lees is dat doe pan wel een anti aanbakla ...
Klopt, een keramische. Dat is iig anders dan de zwarte pfas lagen

2 jaar geleden
Volgens mij doe je een leven met Le Creuset... die staan al heel lang op mijn verlanglijstje daarom

2 jaar geleden
Reactie op ElisabethChh
Volgens mij doe je een leven met Le Creuset... die staan al heel lang op mi ...
Klopt dat doe je zeker
Ik ben ook heel blij met mn Creuset grill plaat
En mijn de beyer koekenpannen doen t ook op inductie. Heel goedkoop naar verhouding en je doet er je leven mee mits je ze niet laat kromtrekken (laten afkoelen niet onder de koude kraan)

2 jaar geleden
Ik ben naar een kookwinkel gegaan, waar ze echt verstand van zaken hebben.
Ik heb 2 gietijzeren koekenpan en (verschillende formaten) van het merk inoxibar, en een ge毛mailleerde gietijzeren (zware) grillpan van het merk Staub.
Doe er nu al zeker 5 jaar mee, en ze gaan nog wel 10x zo lang mee denk ik.
Het fijne van de ge毛mailleerde pan, is dat het emaille een klein beetje werkt als antiaanbaklaag, maar dan zonder teflon of andere schadelijke stoffen! En de pan gaat dus ook een leven lang mee, de laag emaille laat niet los.
Alle pannen waren wel wat duurder dan die goedkope zooi met teflonlaag, maar ik zit voor de komende 30 jaar goed, dus uiteindelijk bespaar je ermee moet je maar denken馃槉

8 maanden geleden
Bij deze dit topic weer even omhoog, op zoek naar een goede wokpan, hapjespan, stoofpan en pannenkoekpan. Budget per pan is wel max 45.
Als koekenpan gebruiken we de gietijzeren van Ernesto (Lidl), gaat al een tijdje goed mee. Vind hem echter te zwaar om ook als wokpan of hapjespan te gebruiken.
Iemand ervaring met BK bold? De rvs pannen. Is de wok zwaar, valt het aanbakken mee, en is het schoon te krijgen?