105 Reacties

4 dagen geleden

Een weegschaal in bed? Wat wil hij wegen dan? Stiekem meten hoe zwaar je bent 😅.

4 dagen geleden

Hey Wat vervelend dat je je zo voelt. Ik zou het ook wel teveel.vinden Heeft hij geen aparte schuur waarin hij kan werken? Kun je met hem praten en aangeven dat hij best met knutselen maat liever niet in de belangrijke delen van het huis? Misschien kun je opzoeken wat de gevaren zijn en dit hem laten zien? En misschien dat er vervangende leuke klussen zijn die minder gevaarlijk zijn en handig?

4 dagen geleden

Reactie op Duck Patrol

Een weegschaal in bed? Wat wil hij wegen dan? Stiekem meten hoe zwaar je be ...
Ja wellicht? Hij vindt dat oprecht leuk om zoiets te hebben: een melding op zijn telefoon van ons gewicht zonder dat we actief op een weegschaal hoeven staan. Ik weeg mezelf bewust al jaren niet, en dat wil ik graag zo houden.

4 dagen geleden

Persoonlijk heb ik er niet zo’n bezwaar tegen. Ons huis is ook behoorlijk digitaal gemaakt (verlichting/verwarming/airco/muziek/klok/babyfoon/energieverbruik/zonnepanelen enz…). Maar dit zijn wel allemaal bestaande systemen, die dan weer met elkaar (en vaak met 1 app) samenwerken. Dus geen houtje, touwtje spullen. Daar zou ik dus wel de grens willen trekken.

4 dagen geleden

Reactie op Duck Patrol

Een weegschaal in bed? Wat wil hij wegen dan? Stiekem meten hoe zwaar je be ...
Misschien dat er beneden automatisch lampen aangaan als je s morgens opstaat? Of de verwarming? Of dat alles juist uitgaat in de avond? Kan daar wel toepassingen voor bedenken.

4 dagen geleden

Owh wauw.. Ik zou dat geknutsel aan electra ook niet als veilig ervaren en ook de inbreuk op privacy vind ik wel een beetje ver gaan. Daarnaast is een hobby prima, maar het is wel júllie huis en niet zijn hobby huis. Daarmee vind ik dat dingen dus wel in goed overleg moeten gaan. Ik denk dat het daarin een beetje geven- en nemen is, dus hij moet wel iets ‘mogen’, maar jij moet ook kunnen aangeven wat je niét wilt en dat laatste is niet aan de orde hier geloof ik. Ik zou toch duidelijke afspraken maken over wat wel en wat niet en ook afspraken maken qua veiligheid, privacy en dan ook zorgen dat de dingen werken. Ikzelf zou daar wel voor gaan staan en een grens gaan trekken.

4 dagen geleden

Reactie op Babywish_E

Hey Wat vervelend dat je je zo voelt. Ik zou het ook wel teveel.vinden Heef ...
Dank voor je reactie. Deze gesprekken zijn al gevoerd. Hij droomt simpelweg van een volledig zelfgemaakte Smart Home, dus zonder kant en klare apparaten van Google of weet ik wat. Hij wil dus het hele huis smart maken. En als ik hem dan zeg dat ik er in al die jaren nog geen gemak van heb ervaren is hij gepikeerd omdat hij zelf ook wel weet dat zijn projectjes vaker niet dan wel werken.

4 dagen geleden

Reactie op Karen37

Persoonlijk heb ik er niet zo’n bezwaar tegen. Ons huis is ook behoorlijk d ...
Ik ben inderdaad niet tegen een smart home, maar dan moet het wel te hanteren zijn en werken.

4 dagen geleden

Reactie op NoorderIicht

Misschien dat er beneden automatisch lampen aangaan als je s morgens opstaa ...
Ja zoiets is zijn idee altijd. En dat klinkt fantastisch. Maar in al die jaren is er nog nooit één project gelukt...

4 dagen geleden

Reactie op DeskundigeOrkaan496996

Ja wellicht? Hij vindt dat oprecht leuk om zoiets te hebben: een melding op ...
Maar dat werkt toch helemaal niet? Want als je liggend zou willen meten dan moet je een hele plaat op je matras leggen. Lijkt me niet haalbaar. Als ik heel eerlijk ben klinkt je verhaal een beetje fake 😅. En dat bedoel ik niet verkeerd. Er is niks mis met automatiseren maar je partner gaat hierin veel te ver. Zou dit zeker niet pikken.

4 dagen geleden

Het leest ook wel een beetje paranoïde, alsof hij je niet volledig vertrouwt en erg controlerend wordt. Met die weegschaal in bed: controleren of er niet iemand anders in ligt? 🙈 weet niet of je dat zelf ook bij hem vindt passen? Of is het meer dwangmatig en dus psychische problematiek van hem? Ik denk dat het wel belangrijk is om te weten waar deze behoefte van hem vandaan komt om te kijken hoe er samen mee om te gaan. Heb je weleens gezegd dat je je er niet prettig (meer) bij voelt? En hoe reageert hij dan?

4 dagen geleden

Ik zou dit zeker niet accepteren. Maar het probleem is denk ik dat als je eenmaal op dit punt bent (dat je alles een beetje hebt laten gebeuren) de grens een beetje weg is en het lastig is om op dit punt het te stoppen. Maar je bent nu eenmaal op dit punt, en zou zeker gaan ingrijpen. Zijn knutselprojecten hebben invloed op jouw dagelijks leven. Sowieso is het net zo goed jouw huis en zou ik idd net als wat je zegt geen dingen in huis willen hebben zoals een losse draad uit het plafond (staat niet bepaald netjes toch). En eigenlijk vind ik het heel erg doorgeslagen als ik het zo lees... Een weegschaal in bed? Geluidmeters? Een tracker...etc Het klinkt voor mij niet alleen als knutselproject maar ook controlerend.

4 dagen geleden

Iemand mag niet mij domineren met een hobby Maar bovenal wat is dat voor obsessief gedrag, daar zou ik me zorgen over maken Stroomdraadjes in bed is inderdaad onveilig en ik wil gewoon mn zoutlampie dikke doei met je tech en gadgets haha mij niet bellen Mijn oom was econoom en ging telkens overal curves van maken en metingen doen toen zn kinderen geboren waren. Oa borstvoeding en gewicht. Mn tante heeft toen een mega stress hierom gekregen echt niet leuk dus. Ga lekker in je mancave in de weer maar niet in onze gezamenlijke biosfeer zou ik denken

4 dagen geleden

Een hobby? Sorry maar ik vind dit eerder heel creepy en bijzonder overkomen. Fijn dat je een hobby hebt maar om het hele huis daardoor te verbouwen? Mij te volgen? Ik zou me hier totaal niet prettig bij voelen en ook erg ongemakkelijk. Hij kan zijn hobby toch in 1 ruimte uitvoeren? Lijkt me dat je hele gezin hier niet de dupe van hoeft te worden. Ik weet niet wat ik gekker vind. Een weegschaal in mijn bed met stroomdraden of een tracker in mijn auto….

4 dagen geleden

Reactie op LotjeS2024

Het leest ook wel een beetje paranoïde, alsof hij je niet volledig vertrouw ...
Nou het past wel bij hoe ik hem ken. Hij is heel intelligent en wil graag alles begrijpen, en dan vooral wanneer het gaat om cijfertjes. Toen onze dochter een tijdje in het ziekenhuis aan de monitor lag, heeft hij de artsen ook tot irritants aan toe vragen gesteld over al die cijfers omdat hij het moest en zou begrijpen. De boodschap 'deze cijfers zijn voor jullie belangrijk en laat ons, de artsen, verder maar ons werk doen' maakte hem razend. Het zit wel een beetje tegen het dwangmatige aan denk ik. Het wantrouwende herken ik niet en ik verwacht ook niet dat dat de insteek is. Eerder wat al eerder gezegd is: hij wil uiteindelijk dingen aan elkaar gaan verbinden zodat bijv de tv automatisch aangaat als wij uit ons bed stappen. Alleen, tja, zover is het nog nooit gekomen.

4 dagen geleden

Bij het lezen van je verhaal voelt het voor mij alsof hij overal controle over wil houden. En dan in extreme mate. Ook jouw huis, en ik zal dus echt nooit tegen allemaal draadjes aan gaan lopen kijken of een weegschaal in mn bed accepteren. Ik zal alles weg (laten) slopen.

4 dagen geleden

Reactie op DeskundigeOrkaan496996

Dank voor je reactie. Deze gesprekken zijn al gevoerd. Hij droomt simpelweg ...
Haha ik heb er ook zo een thuis. Alles moet automatisch via een app bediend kunnen worden. Maar hij draait er niet zo in door als jouw vent. Ik zou al die draden eruit trekken. Hij mag dit allemaal wel willen, maar het is ook jouw huis en dat betekent dat dit soort dingen in overleg horen te gebeurden. Hij respecteert jouw grenzen niet en dan ben je gewoon niet oké.

4 dagen geleden

Reactie op Muurbloempje3

Bij het lezen van je verhaal voelt het voor mij alsof hij overal controle o ...
Ik heb al heel vaak gezegd dat ik het niet wil hebben of dat hij de dingen moet verwijderen. Zelf aan al dat spul zitten durf ik niet zo goed (ik heb geen verstand van electra) en ergens vind ik het ook zielig: hij besteedt er uren aan en is zielsgelukkig als iets dan werkt zoals hij het voor ogen had.

4 dagen geleden

Reactie op DeskundigeOrkaan496996

Nou het past wel bij hoe ik hem ken. Hij is heel intelligent en wil graag a ...
Kan het ook zijn dat hij de ervaring in het ziekenhuis op een of andere manier als traumatisch heeft ervaren, en nu aan het overcompenseren is met 'dingen willen weten/meten'?

4 dagen geleden

Reactie op Eppetie

Kan het ook zijn dat hij de ervaring in het ziekenhuis op een of andere man ...
Nee het was al gaande voor we überhaupt kinderen hadden. Wel denk ik dat dit zijn manier is om (schijn)controle te ervaren in het leven, een soort coping.