65 Reacties

4 jaar geleden

Voor mij een nee. Zou alles wel willen delen. Maar is niet eerlijk tegenover ons kindje. Ik had het ook niet fijn gevonden als mijn ouders weet ik veel wat van mij hadden gedeeld naar de hele wereld toe. Alles staat online, en hoe privé is tegenwoordig alles nog? Als mijn kind oud genoeg is voor social media mag hij/zij er zelf voor kiezen. Ik maak die keuze niet 😊

4 jaar geleden

Ja, voor mij niks mis mee. Deel het met trots.

4 jaar geleden

Ik bepaal zelf graag of ik het al dan niet deel online. Maar ik verwacht van anderen dat ze dit eerst vragen. Mijn schoonzus komt nooit langs, vraagt nooit naar haar nichtje maar paradeert wel trots met een foto op haar whatsapp die ze dan maakt als mijn dochter bij mijn schoonouders is. Daar baal ik dan stevig van, want waarom? Het is ONS kind en ik vind dat je dat hoort te vragen. Ik weet namelijk niks van haar contacten. Vrienden om ons heen vragen het altijd of doen het simpelweg gewoon niet!

4 jaar geleden

Wij hebben een apart instagram account gemaakt voor de kleine. Afgeschermd voor anderen, alleen familie kan de foto's zien.

4 jaar geleden

Ik heb één geboorteaankondiging gedaan op Facebook, met een foto. Deze is met mijn toestemming gedeeld door de oma's. Daarna niks meer. Ik ben een beetje in dubio of ik dat zal doen of niet. Mijn profiel is afgeschermd, dus daar zie ik niet enorm een probleem. Maar moet een kind niet zelf kunnen kiezen wat er van hem de wereld ingeslingerd wordt?

4 jaar geleden

Ja wij delen wel zo af en toe een fotootje. Maar geen foto's van in bad ofzo. Verder zijn onze accounts afgeschermd. Alleen vrienden kunnen het zien, niets openbaar.

4 jaar geleden

Absoluut niet ivm werk van beiden.

4 jaar geleden

Sowieso geen foto’s waar het gezichtje zichtbaar is. 1. Je weet niet welke gekken de foto’s van je kindje kunnen zien 2. Tegenwoordig volgt iedereen alles op social media. Ik zie andere kinderen opgroeien via social media. Mensen zullen in eerste instantie alleen nieuwsgierig zijn naar het geslacht, de naam, het gezichtje en daarna houdt het op. Wie echt nieuwsgierig is, komt maar op kraambezoek 🥰

4 jaar geleden

Wij hebben alleen foto’s van de achterkant van onze kinderen op social media. (Zelfs een keer zo goed als ruzie over gehad in de familie omdat er toen ook ineens een foto op fb stond zonder onze toestemming...) En op school hebben we er ook voor gekozen om de kinderen niet op fb enz te laten zetten. Je weet idd niet wat voor gekken er tegenwoordig rondlopen. En als mensen onze kinderen willen zien moeten ze maar een keertje langskomen! Anders hebben ze maar pech 😂

4 jaar geleden

Reactie op Jaqqie

Absoluut niet ivm werk van beiden.
Mag ik vragen wat voor werk jullie doen? Als daarop deze keuze is gebaseerd. Gewoon nieuwschierig, geen oordeel! ☺️

4 jaar geleden

Misschien af en toe een keer een foto maar ik zal geen hele fotoboeken delen. Ik deel zoiezo niet heel veel via Social media trouwens.

4 jaar geleden

Nee. Gewoon omdat het anderen niks aan gaat. Geen Facebook, Whatsapp status of wat dan ook. Ook geen aankondiging gemaakt toen ze er was. De belangrijke mensen kregen een berichtje via Whatsapp, daarna de kaartjes. Ik neem het mijn vader kwalijk dat hij de selfie die wij hem vlak na de geboorte hadden gestuurd (intiem en ik zag er niet goed uit) op Facebook heeft gezet. We zagen het pas een paar dagen later. Hij snapt nog steeds niet waarom ik dat niet wil. Hij heeft het ook niet verwijderd. Daar was het toch al te laat voor, iedereen had het al gezien. Maar op kraamvisite is hij niet geweest. Wij hebben de app Lifecake waar we foto's delen met de mensen die wij hebben uitgekozen omdat we in het buitenland wonen.

4 jaar geleden

Reactie op Ramblo

Nee. Gewoon omdat het anderen niks aan gaat. Geen Facebook, Whatsapp status ...
Wat vervelend! Om dit soort verhalen kan ik mij zó kwaad maken! Ik hoor het wel vaker dat grootouders dan foto's van de baby op social media zetten, puur voor het aanzien en alleen maar aan zichzelf denkend. Terwijl ze vaak juist het tegenovergestelde zijn van een leuke grootouder.

4 jaar geleden

Reactie op NKZ

Wat vervelend! Om dit soort verhalen kan ik mij zó kwaad maken! Ik hoor het ...
Ja, het zit me nog steeds dwars. Maar ja, ik hoop dat ik hem duidelijk heb kunnen maken dat het niet meer moet gebeuren.

4 jaar geleden

Nee, we kennen iemand waarvan we niet willen dat diegene weet dat we überhaupt in verwachting zijn. Het is ons kindje en intimi krijgen dan foto's via WhatsApp. We hebben ook iedereen in onze kring verzocht om niks op social media te zetten betreffende de zwangerschap en straks ons kindje. Misschien dat ik hooguit een foto post van haar handje of voetje als ze geboren is, mits mijn partner ermee akkoord gaat, maar daar zal het bij blijven.

4 jaar geleden

Ik deel mijn foto's wel en van de kinderen ook op social media, mijn profiel is wel afgeschermd. Kijk wel naar wat voor foto's ik erop zet nooit zonder kleding of bad foto's e.d. verder heb ik er niet zoveel moeite mee. Ook als familie of iemand anders er wat opzet geen probleem. Als het maar in het normale blijft.

4 jaar geleden

Nee. Sowieso leven wij een heel erg offline leven haha. Facebook hebben we alleen nog maar vanwege 2 sportgroepeb waar we nog bin horen. We zetten zelf überhaupt als niets online en ook familie weet dat we het niet fijn vinden als ze het wel doen met foto's van ons. Het is ook niet handig ivm mijn werk en bovendien gaat het niemand wat aan. Als je het niet van ons hoort, dan hoef je het blijkbaar niet te weten. Voor de kleine op komst gaat eigenlijk hetzelfde gelden. Aankondiging van de zwangerschap hebben we ook nooit online gezet. Dat zullen we na de bevalling dus ook niet doen. Zoals eerder aangegeven is, je weet nooit waar die foto's terecht komen en eens online is altijd online. Ik verwacht eigenlijk dat opa's en oma's daar in mee gaan en dat het geen problemen oplevert, ze zijn allemaal heel lief en wordt gewoon rekening gehouden met elkaars gevoelens.

4 jaar geleden

Gezicht uit beeld alleen. Ik wil niet dat mijn kinds herkenbaar is op social media. Hier mag zij later zelf voor kiezen. Bovendien de mensen die ik op Facebook en Instagram hebben zijn ook van die verreweg mensen. Oud collega’s etc. Ook wil ik niet dat ze als whatsapp foto komt en status zowel als bij ons en bij familie/vrienden niet. Liefst ook niet op Facebook of Insta. Zowel, dan met toestemming en uiteraard alleen zonder gezichtsherkenning. Ik schrik er tegenwoordig echt van hoeveel mensen de kids online zetten. Of zelfs aparte openbare sites ervoor maken. Ik werk zelf op een basisschool en zie ook zoveel voorbij komen. Ouders die mij dan toevoegen en kids. Alsjeblieft, doe normaal doeeeeeeei👍🏻

4 jaar geleden

Gezicht uit beeld alleen. Ik wil niet dat mijn kinds herkenbaar is op socia ...
Zo mee eens!! Deel dezelfde mening en heb dezelfde toepassing als jou. 😁

4 jaar geleden

Neen. Ik zou zelf eventueel af en toe nog wel een foto durven delen op Instagram met Close Friends, een groepje van 20 mensen die ik goed ken. Na 25 uur verdwijnt dat. Of via Whatsapp een foto naar goeie vrienden (die sturen dat zelf niet zomaar door). Maar buiten dat liever niet. Onherkenbaar in beeld vind ik ook nog wel oké. In de gesloten FB-groep van de crèche waar onze zoon gaat gaan, posten ze foto’s en filmpjes van de kindjes om te tonen wat ze overdag doen. Eigenlijk wel tof, maar dan bedacht ik me dat andere ouders/grootouders dat ook kunnen zien, en misschien zelfs foto’s/filmpjes waar hij op zou staan voor één of andere reden zouden opslaan. Die bestaan. Daar moet ik toch eens goed over gaan nadenken. Denk dat o.a. het 21-jarige zusje van mijn lief (meter in spe) het mogelijks wat moeilijk gaat vinden om geen foto’s te posten. Ze is dol op foto’s nemen, en is zo gek op kindjes dat ze van elk schattig kindje in de familie een foto maakt en die ook weleens ongevraagd op haar stories zet. Ze bedoelt dat natuurlijk niet slecht en het verdwijnt dan wel na 24 uur, maar ik zou het liever niet hebben. Al denk ik dat ik voor haar nog wel een uitzondering zou durven maken. Ik snap ergens ook wel dat zij gewoon enorm graag eens zou ‘stoefen’ met haar neefje/metekindje. En ze zou het ook zeker niet doen zonder eerst te vragen. Maar we zien dan weer wel hoe we dat gaan doen. De mama van mijn lief gaan we zeker goed moeten briefen, denk ik. Die deelt zoveel op Facebook, dat ik de kans hoog inschat dat die voor elke kleine scheet gaat willen pronken met haar kleinzoon. 💩