20 Reacties

4 jaar geleden

Ik ben 2 december uitgerekend dus wij hebben ons van alle sint verplichtingen afgemeld haha

4 jaar geleden

Dit jaar alleen nog met onze vijfjarige. Vanaf volgend jaar hebben we dan ons meisje erbij die dan 8 maanden is. En we zetten gewoon de trend door met de sint.

4 jaar geleden

Als het van mijn lief afhangt, vieren we het volgend jaar al. Als alles goed blijft gaat, zou onze zoon dan +- 8 maanden zijn. Voor mij hoeft het niet. Maar als hij het dan toch heel graag al wil ‘vieren’ met een baby, hoeft er voor mij niet teveel gedoe rond te zijn. Een kind van 8 maanden vindt papier van een cadeautje scheuren waarschijnlijk erg tof, maar het besef gaat niet verder dan dat op die leeftijd. Dus meer dan een cadeautje zou ik eigenlijk niet geven. Het concept van Sinterklaas lijkt me ook pas leuk te worden eens een kind ouder is. Denk dat mijn lief heel hard zou opgaan in het Sinterklaasgedoe, terwijl ik eerder geneigd ben om het gewoon simpel te houden en niet teveel te gaan ‘opdringen’. Maar goed, dat is allemaal pas voor als hij wat ouder is!

4 jaar geleden

Mijn meisje zal dan ongeveer +- 7 maanden zijn. Wij gaan het wel vieren en daarmee tradities starten. Puur voor de gezelligheid van ons gezin als 3. Het gaat dan natuurlijk nog niet om het feest voor de kleine, want dat snapt ze nog niet haha.

4 jaar geleden

Ze is net 1 geworden dus weer cadeaus hoeft van mij echt niet. Ze snapt er zelf toch nog niks van. We doen lootjes met mijn familie, that's it. Partner kent Sinterklaas uberhaupt niet als feest dus ik denk dat we in de toekomst eerder iets met Kerst zullen doen dan Sint. We wonen ook niet in NL / BE dus voor onze kinderen maakt het echt niet uit.

VRIEND

4 jaar geleden

Nee, ze is dan ruim 9 maanden maar we vieren het sowieso niet. Dus zodra ze het "doorkrijgt" gaan we het weer vieren ☺️

4 jaar geleden

Wij gaan Sinterklaas vieren met mijn familie. Onze zoontje is dan nog net geen 1 jaar.. Hij werd 11 december 1 jaar. Ik vind het lastig Sinterklaas en een verjaardag zo snel achter elkaar. De bedoeling is een paar cadeautjes voor onze zoontje, neef en nicht. De volwassenen hebben lootjes getrokken en kopen een cadeau voor de ander. Dat is een familie traditie bij ons..

4 jaar geleden

Onze dochter is begin september 2 geworden. Wij hebben dit jaar voor het eerst Sint Maarten gelopen. Waren we eigenlijk niet van plan maar mijn vriend veranderde ineens van gedachten. Sinterklaas gaan we dit jaar zeker vieren. Ik kreeg een maand geleden al de eerste voorstellen voor Sinterklaas cadeautjes van de beide opa's en oma's. Zij is ook enige kleindochter dus ik kan me wel voorstellen dat zij dat echt zien zitten. We hebben wel besloten om het gewoon bij ons thuis te vieren met alleen een paar kleine cadeautjes. Niks duurder dan 20 euro. Ze heeft al zó veel speelgoed... Ik denk dat ik anders ook maar wat kleertjes voor haar vraag...

4 jaar geleden

Onze dochter is dan net 1 geworden, dus we hebben besloten om het dit jaar nog even over te slaan. Volgend jaar heeft ze er al iets meer besef van en zullen we het dan wel gaan vieren.

4 jaar geleden

Mijn dochter is nu 18 md. Wij gaan naar de huis van de sint in sint niklaas! Vorig jaar ook al geweest. Leuke traditie. Het hoeft niet materialistisch te zijn met tonnen kadootjes!

4 jaar geleden

Wij gaan, net als vorig jaar als het weer een beetje mee zit, naar de intocht van Sinterklaas hier in het dorp. Mijn zoontje vind dat wel leuk om te zien ( grote glimlach op zijn gezicht ). De week erop is er een Sinterklaas middag vanuit het gastouder bureau, daar gaan we ook heen. Verder doen we er nog weinig aan. Klein cadeautje, maar verder niks.

4 jaar geleden

Mijn ervaring met Sinterklaas is racistische zangkoren vanaf de basisschool. Ik vier Sinterklaas dan ook op mijn eigen manier. Cadeautje komt van mama en papa, niet van de Sint en pieten. Heb zelf ook nooit geloofd in Sinterklaas en Pieten wat het sowieso al anders maakt denk ik

4 jaar geleden

Ja! Ik woon in het buitenland dus ook al is ze dan 6 maanden, is het fijn om te kunnen oefenen. Zij is het eerste kindje van de nieuwe generatie dus ik heb zelf ook al heel lang geen sinterklaas gevierd. Dan kan ik mooi oefenen zolang zij het allemaal niet door heeft. En mijn man is geen Nederlander dus ik moet allemaal even uitzoeken hoe sinterklaas er aan toegaat vanuit het standpunt van een volwassene 😅

4 jaar geleden

Ohja, wanneer die uk er is, zal hij het voorlopig nog niet bewust mee maken. Maar dat we Sinterklaas en pakjesavond gaan vieren is zeker. Als ik vroeger iets spannend vond was dat het wel, gebonk op het raam, schoentje zetten, zingen, fantasie aanwakkeren. Dat gun ik m’n uk ook. Naar de grote intochten zullen we daarentegen niet gaan, dat is me te druk. Maar hier in ons kneuterige dorpje is het juist een heel gemoedelijk en gezellig feest.

4 jaar geleden

Reactie op Mariska

Onze dochter is begin september 2 geworden. Wij hebben dit jaar voor het ee ...
Je kan ook zwembad bon vragen, dagje dierentuin etc. Zulke dingetjes. Zegmaar iets anders dan speelgoed.

4 jaar geleden

Je kan ook zwembad bon vragen, dagje dierentuin etc. Zulke dingetjes. Zegma ...
Goed idee! Daar had ik nog helemaal niet bij stil gestaan... Dank voor deze tip!

4 jaar geleden

Ja wij vieren zeker Sinterklaas wij hebben er nog 1 rond lopen van 5

4 jaar geleden

Sinterklaas intocht op curacao op 16 november foto's maken met sint en piet op 5 dec een leuke cado komen voor haar (9maanden oud nu) dus ja ik vier het wel met mijn dochter

4 jaar geleden

30 november. Cadeautjes voor de kleintjes en daarna taart met koffie en als de kleintjes liggen surprises en gedichten voor de rest. Overigens gaan we wel Sinterklaas vieren maar als zijnde gezellig feest zonder Sinterklaas is echt gedoe.

4 jaar geleden

Wij pakken overigens doodleuk gekregen spul in dat mijn familie nog niet heeft gezien.. en een dikkere slaapzak in de goede maat.