5 Reacties

3 jaar geleden

Bij mijn eerste keizersnee na 6 weken weer een beetje "gesport", eigenlijk alleen wat arm kracht en conditie. Bij mijn tweede keizersnee tot 6 weken elke dag pijn gehad, eigenlijk alleen geen pijn bij het stil in bed liggen. Met 8 weken helemaal geen pijn meer en weer voorzichtig gaan "sporten" op mijn eigen tempo en nog geen zware oefeningen. Ondertussen is mijn keizersnee 20 weken geleden en heb nergens meer echt last van en kan bijna alles weer. Alleen met het rekken voel ik het soms trekken in het litteken dus dan doe ik nog een stapje terug. Ook zijn mijn buikspieren nog niet helemaal de oude maar dat had ik ook niet verwacht en dat komt nog wel. Ik ben zelf turn trainer en probeer met de kracht oefeningen van de kinderen lekker mee te doen zolang dat goed voelt. Het is vooral belangrijk dat je naar je eigen lichaam luistert en niet te hard van stapel loopt. Bewegen is belangrijker dan sporten dus als je regelmatig een stuk gaat wandelen of fietsen ben je voor je herstel ook al goed bezig.

3 jaar geleden

Hey, ik ben 10 weken geleden bevallen ook met een keizersnede. Na 6 weken zou je weer wat mogen doen, en ik ben toen ook langzaam weer begonnen met bewegen. Eerst wandelen, toen skeeleren en zo steeds wat meer. Maar ik denk dat je echt moet kijken hoe jij je voelt. Ik heb zelf eigenlijk nog maar heel weinig last van het litteken, alleen dat het gevoelloos is. Mijn gynaecoloog zei; doe wat goed voelt. Heel veel succes!

3 jaar geleden

Ik ga regelmatig wandelen maar dat is niet altijd pijnloos... Heb het gevoel dat ik niet vooruit geraak... sinds dit weekend opnieuw pijn en pijnscheuten

3 jaar geleden

10 weken geleden een keizersnede ondergaan. Herstel de 1e weken waren zwaar. Week 1 kon ik echt niets. Mijn man nam daarom de volledige zorg op zich voor onze zoon. Na een week of 4 kon ik echt meer zelf maar nog erg moe.vanwege bloedarmoede. Met 7 weken op de racefiets gesprongen en mijn conditie viel niet tegen. Ik moet zeggen dat ik vanaf de 4e week ook dagelijks weer wandel. Vandaag ruim een uur in het bos met kind in de draagzak. Litteken doet geen pijn gelukkig maar is of wel gevoelloos.

3 jaar geleden

Ik ben een maand geleden bevallen middels een keizersnede. De eerste week heb ik ook niets kunnen doen en nam mn partner de zorg voor ons kindje op zich. Nadat de kraamzorg weg was, begon ik steeds een beetje meer te doen qua verzorging van ons dochter. Helpen met verschonen, aankleden ed. Ongeveer twee á drie weken na de keizersnede ging het dus eigenlijk al beter. Nu inmiddels geen pijn meer. Litteken is nog wel gevoelig, met name als de kleine ertegen aan schopt. Ik kan nog geen low waist broeken aan, wel mn normale ondergoed. Huishouden doet mn partner ook nog steeds. Belangrijk is indd om goed naar je eigen lichaam te luisteren..