37 Reacties

één maand geleden

Wat zijn ze laat. Bij 41 weken leiden ze vaak gelijk in naar mijn weten. Wat ik zou doen in jouw geval is proberen te slapen en rusten en dan bij het gesprek vragen of ze je vruchtwater willen breken. Dan moet het kindje binnen 24 uur komen anders gaan ze inleiden. Dan heb je namelijk ook nog kans op een natuurlijke bevalling. Om je bevalling zo prettig mogelijk te beleven is het belangrijk om niet in paniek te raken. Zoek je innerlijke rust. Ik zelf geloof in Jezus als mijn verlosser en haal daar mijn rust uit, maar ook voor niet gelovige kan je wel een soort rust vinden door te vertrouwen op je lichaam. Probeer niet je lichaam zelf te besturen, maar laat je lichaam doen wat het moet doen. Hoe meer je vertrouwen en rust heb hoe meer endorfine je krijgt en hoe beter je door je bevalling heen komt. Dat puf gedoe werkte voor mij helemaal niet en ik kreunde alleen wat hier en daar in mezelf. Ik hoop dat het je gaat lukken de rust te vinden en een mooie natuurlijke bevalling te ondergaan.

één maand geleden

Reactie op Klaasjebaby

Wat zijn ze laat. Bij 41 weken leiden ze vaak gelijk in naar mijn weten. Wa ...
Ik vind het ook erg laat.. vooral ook omdat ze mijn voor geschiedenis weten. Ik en mijn dochter hebben bij de bevalling echt risico's gelopen. En ik hoor overal dat inleiden na 41 weken steeds meer risico's zijn. Ik heb mijn dochter al bijna verloren, hoe langer het duurt hoe banger ik wordt dat er weer vanalles mis gaat. Overal lees ik wachttijden en volle ziekenhuizen, verloskundige gaf aan dat als het water breekt ze tegenwoordig tot 72 uur mogen wachten op de weeën.

één maand geleden

Reactie op SilvanaBobMilouNoah

Ik vind het ook erg laat.. vooral ook omdat ze mijn voor geschiedenis weten ...
Wat verschrikkelijk! Echt on acceptable. Bij onze verloskundige merk ik dat ze wel sneller handelen als ze de paniek merken van de zwangere, dus vooral echt overdreven aangeven dat het niet meer gaat. Het Is inderdaad een groot risico op complicaties als ze langer gaan wachten. Geef ook gewoon je zorgen aan, want het is gewoon risicovoller om nog veel langer te wachten. Volgens de klachten die je hebt zou je zeggen dat je elk moment kan bevallen en hoop ik dat het snel doorzet en regelmatige weeen gaan worden... Die hoeven overigens niet persee 1 minuut tot 1,5 minuut te duren. Ik ben bevallen bij de tweede met weeen van maar max 45 seconden. Als laatste geloof ik ook dat stress je bevalling kan tegenhouden, dus ondanks al je terechte zorgen is het toch beter om even rust te zoeken en probeer te slapen. Op dit moment een snellere afspraak krijgen met de verloskundige is denk toch niet mogelijk.

één maand geleden

Tussen intake en daadwerkelijk inleiden zit volgens mij nog vaak een paar dagen / afhankelijk van hoe druk de planning is misschien nog wel langer. Weet niet of Weert nog een optie voor je is? Maar heb daar zelf een bevalling gehad met een unieke ruggeprik (walking epidural), waarmee echt de scherpe randjes eraf werden gehaald maar ik wel nog kon lopen en plassen.. bevalling duurde ook lang maar door die ruggeprik wel echt heel goed te doen!

één maand geleden

Reactie op SilvanaBobMilouNoah

Ik vind het ook erg laat.. vooral ook omdat ze mijn voor geschiedenis weten ...
Ik zou dit gewoon ook morgen aangeven tijdens het gesprek. Bij mijn bevalling, toevallig heerlen ziekenhuis😋, ging er ook echt vanalles niet goed. Slechte keuzes van ziekenhuis personeel ect ect. Wij hebben een klacht ingediend en er is ons verzekerd dat bij een 2e bevalling, ze alles nauwlettend in de gaten zullen houden. Hoe en wat moet nog blijken hoor, voor ons is eentje voor nu genoeg. Maar wat ik ermee wil zeggen is, als je je angsten kenbaar maakt doen ze er toch net wat sneller iets mee. Dus geef morgen je angsten aan, zeker mbt wat eerder gebeurd is bij je dochter en je het er echt moeilijk mee hebt. Hopelijk ben je snel bevallen en kunnen jullie met z'n allen ervan genieten! Succes 🍀

één maand geleden

Reactie op Daphie95

Ik zou dit gewoon ook morgen aangeven tijdens het gesprek. Bij mijn bevall ...
Te snel op enter gedrukt haha, maar zoals het mij toen verteld is, houden ze altijd nog plaats over. Dus door je gevoel te bespreken, kunnen ze er misschien meer ernst achter zien om het zsm te doen ipv nog 1 week wachten.

één maand geleden

alleen ervaring met Heerlen ook, maar dit duurt heeel lang! Mijn inleiding was met 40+3 al in Heerlen. Gewoon duidelijk de ernst ervan aangeven. Qua drukte was het wel absurd bij mij vorig jaar rond precies dezelfde tijd. Sommige mensen werden zelfs naar Veldhoven gestuurd.

één maand geleden

Reactie op Daphie95

Ik zou dit gewoon ook morgen aangeven tijdens het gesprek. Bij mijn bevall ...
De eerste bevalling was in Heerlen.. zoveel fouten gemaakt, nooit meer. Maar kreeg donderdag al te horen dat als Maastricht een opname stop had de dag van bevallen ik toch écht naar Heerlen moet. Ook daar zie ik echt tegenop.

één maand geleden

Reactie op SilvanaBobMilouNoah

De eerste bevalling was in Heerlen.. zoveel fouten gemaakt, nooit meer. Maa ...
Je kan dan toch ook vrijwillig kiezen naar een ander ziekenhuis uit te wijken? Bijv Roermond ofzo

één maand geleden

Reactie op Narcis23

alleen ervaring met Heerlen ook, maar dit duurt heeel lang! Mijn inleiding ...
Jaa ben van mijn dochter 4 jaar geleden ook rond deze tijd bevallen in corona tijd.. toen was het ook al zo ontzettend druk en maar hopen of er plek was. Nu juist door de eerdere ervaring in Heerlen ervoor gekozen om het in Maastricht te doen maar zelfs daar hebben ze op bepaalde dagen opname stops.

één maand geleden

Reactie op Mamaof1

Je kan dan toch ook vrijwillig kiezen naar een ander ziekenhuis uit te wijk ...
Volgens de verloskundige kan dit alleen als in Maastricht & heerlen geen plek is. Dan mag je pas uitwijken naar een ander ziekenhuis dat verder weg is. Dit omdat ze er binnen 30 minuten moeten zijn.. M'n man zei ook al, al moet ik 1 uur rijden als ze daar wel meteen geholpen kan worden dan doe ik dat..

één maand geleden

Reactie op SilvanaBobMilouNoah

Volgens de verloskundige kan dit alleen als in Maastricht & heerlen gee ...
Maar als je ingeleid wordt, val je toch onder de zorg van het ziekenhuis en heeft de verloskundige er weinig mee te maken? Geen idee van de wachttijden in die regio, maar ik ben met kerst ingeleid. Leek me een super drukke periode met personeelstekort ivm vakantie, maar er was echt ruimte zat. Hopelijk is dat bij jou ook zo!

één maand geleden

Reactie op SilvanaBobMilouNoah

Jaa ben van mijn dochter 4 jaar geleden ook rond deze tijd bevallen in coro ...
Mag je na een eerdere negatieve ervaring gewoon kiezen voor een ander ziekenhuis? Bij ons is het in Heerlen ook niet goed gegaan🙈

één maand geleden

Volgens mij heeft iedere zwangere, altijd, zelf de keuze in welk ziekenhuis ze wilt bevallen🙈 maar dat zou ik even uitzoeken zodat je het zeker weet.. Gaat goed daar in Heerlen ziekenhuis zo te lezen🥹🤪

één maand geleden

Reactie op Narcis23

Mag je na een eerdere negatieve ervaring gewoon kiezen voor een ander zieke ...
Jaa dit mag, maar moest wel op maximaal 30 minuten rijden maar zijn omdat verloskundige binnen die tijd aanwezig moet zijn indien nodig.. Alleen mocht het zo zijn dat Maastricht de dag van bevallen vol is, dan moest ik wel naar Heerlen maar dan blijft de verloskundige er altijd bij ook al wordt de zorg door het ziekenhuis overgenomen juist door de eerdere ervaring..

één maand geleden

Reactie op Mamaof1

Volgens mij heeft iedere zwangere, altijd, zelf de keuze in welk ziekenhuis ...
Ik dacht echt dat ik een uitzondering was maar inderdaad wat ik hier lees helaas niet.. Echt heel erg jammer dat ze niet van fouten leren.

één maand geleden

Misschien een kleine opsteker: mijn eerste bevalling was verschrikkelijk en duurde ook 36 uur. Ik was echt helemaal kapot en herstellen ging ook enorm slecht met nog minimaal een jaar daarna elke dag klachten. Toch die tweede aangedurfd uiteindelijk en die is uiteindelijk vanaf moment van “rommelen” tot geboorte binnen 12 uur gegaan. Werd pas pittig de laatste 4 uurtjes. Herstel ging helemaal prima! Misschien helpt dit om dat stukje spanning wat te verminderen. Ook gezien je klachten zou ik denken dat de baby bijna komt, maar zou inderdaad bij je afspraak wel aandringen op wat jij wilt en goed informeren naar de opties. In principe inleiden val je onder het ziekenhuis, dus zou niet moeten uitmaken wat de afstand is en of het wel in de buurt genoeg is. Succes met de laatste loodjes!

één maand geleden

Reactie op SilvanaBobMilouNoah

Volgens de verloskundige kan dit alleen als in Maastricht & heerlen gee ...
Volgens mij klopt dit niet, jij hebt ook nog zelf iets te zeggen. Mij is verteld dat ik mag uitwijken naar Roermond. En Zuyderland?

één maand geleden

Reactie op Anoukenbaby

Maar als je ingeleid wordt, val je toch onder de zorg van het ziekenhuis en ...
Je mag na overleg bevallen in het ziekenhuis onder begeleiding van je VK. Dit is niet vanzelfsprekend, maar mag wel mits dit wordt afgestemd.

één maand geleden

Reactie op feyre

Je mag na overleg bevallen in het ziekenhuis onder begeleiding van je VK. D ...
Oh hier kon dat idd ook als ik voor het ziekenhuis in de buurt koos, maar ik koos voor een ander, dus toen heeft het ziekenhuis de bevalling begeleid