13 Reacties

2 jaar geleden

Ik heb mij afgelopen weekend in het ziekenhuis waar ik werk laten vaccineren met Janssen. Ik heb 1 mei mijn NOD. Ik heb me goed laten voorlichten en er is overlegd met onze (vaccinatie) verantwoordelijk internist die toestemming gaf. Er zijn geen risico's op vruchtbaarheid gevonden. Het advies is nu ook om zwangeren te laten vaccineren. Ik heb in ieder geval bewust de keuze gemaakt om wel voor het vaccin te gaan, omdat Corona meer risico geeft dan de vaccinatie. Dit is iets wat je zelf natuurlijk moet beslissen en het moet wel goed voelen. Ik heb in ieder geval geen klachten gehad en geen spijt (en vanochtend een positieve test!)

2 jaar geleden

Reactie op MaeB

Ik heb mij afgelopen weekend in het ziekenhuis waar ik werk laten vaccinere ...
Ow meen je dat??? Dit vind ik superfijn om te horen. Ook ik heb een oproep voor de Janssen! Ik vind het zo spannend. Wil niet dat het vaccin in de weg zit. Werk trouwens ook in het zkh! 😚

2 jaar geleden

Ik ga me voorlopig niet vaccineren, omdat wij bezig zijn met kinderen op het moment. De mensen om mij heen met een kinderwens doen het ook niet, ook verschillende mensen die zelfs in het ziekenhuis en in de zorg werken nemen het vaccin niet. En wat mij aan het denken zet en wat ik vreemd vind is dat vrouwen die zwanger zijn eerste instantie niet gevaccineerd mochten worden en nu opeens wel.. Iedereen zijn eigen keus natuurlijk maar ik neem hem voorlopig niet ☺️.

2 jaar geleden

Reactie op L.Farron3

Ik ga me voorlopig niet vaccineren, omdat wij bezig zijn met kinderen op he ...
Dit dus ☝ Werk zelf ook als verpleegkundige, had me vaccin in februari kunnen halen maar ben niet gegaan 😊

2 jaar geleden

Reactie op ela2424

Ow meen je dat??? Dit vind ik superfijn om te horen. Ook ik heb een oproep ...
Er was in eerste instantie nog te weinig onderzoek gedaan en daarom werd het afgeraden. inmiddels is er veel meer bekend en is het advies daarom dus gewijzigd naar wél vaccineren omdat de schade van corona echt groot kan zijn. Er is nog geen invloed gezien op vruchtbaarheid of zwangerschap en daar is wel uitgebreid al naar gekeken! Hier in ons zkh is de vaccinatiebereidheid inmiddels 95% dus dat is echt hoog. Ook onder zwangeren.

2 jaar geleden

Op basis van feitelijke informatie is er geen reden om het vaccin niet te nemen.

2 jaar geleden

Persoonlijk zou ik mijn kinderwens even uitstellen en wél vaccineren. Ik ben nu zwanger en baal ervan dat ik niet gevaccineerd kan worden. Helaas te veel mensen in mijn omgeving ernstig ziek geworden door het virus, waarvan 2 jonger dan 40 en 3 weken op IC aan de beademing, terwijl ze gezonde sporters waren. Ik ken ook aardig wat mensen die het 'mild' hebben gehad, maar nu na een jaar ineens verschrikkelijke nawerkingen hebben. Daarnaast vrees ik er voor dat wanneer meer en deel is ingeënt en het normale leven weer gaat beginnen ik er alsnog niet bij kan/durf te zijn omdat ik niet gevaccineerd ben. Daarnaast schijnt het zo te zijn dat je de antistoffen overbrengt op je kind, waardoor deze beter beschermd is tegen het virus, want helaas hoor je ook steeds vaker dat baby's besmet zijn. Al met al genoeg reden voor mij om het zeker wel te doen, als het zou kunnen. Overigens komen er uit verschillende landen steeds meer onderzoeken vrij waaruit blijkt dat de risico's op het het virus en eventuele neveneffecten op langer termijn, vele male ernstiger zijn dan de risico's bij vaccineren en het dus inmiddels ook wordt aangeraden aan zwangere vrouwen. Sowieso vraag ik af hoe groot die risico's daadwerkelijk zijn. Als je ziet hoe weinig mensen bijwerkingen hebben van de vaccinatie ten opzichte van de miljoenen mensen die over heel de wereld gevaccineerd zijn.

2 jaar geleden

Ik heb ook mijn 1e vaccin gehad. Pfeizer. 6 mei de 2e.. en wij hebben ook een kinderwens nog. Wij wachten 2 maand na het vaccin en hopen dat wij hierna zwanger mogen raken. Ik heb auto imuum ziekte waardoor ik risicopatient ben. En werk in de zorg, Dus ik heb hem wel genomen want moet er niet aan denken in het ziekenhuis te komen met corona terwijl ik zwanger ben😔 heb er wel heel erg lang over getwijfeld!

2 jaar geleden

Het vaccin heeft géén invloed op vruchtbaarheid. Corona krijgen daarentegen kan wél invloed hebben op je vruchtbaarheid. En waarom eerst niet en nu wel? Voortschrijdend inzicht noemen ze dat. Toen vroeger iemand zei dat de aarde een bol was verklaarden ze die ook gek omdat voordien iedereen zei van niet. Onderzoek staat niet stil en nieuwe inzichten komen elke dag.

2 jaar geleden

Reactie op MaeB

Er was in eerste instantie nog te weinig onderzoek gedaan en daarom werd he ...
Kijk dit is positief! In welk zkh werk je?

VRIEND

2 jaar geleden

Voor ts: er zijn al veel topic over. Te vinden via zoekfunctie. Er is een topic met ruim 500 reacties. Is veel op te vinden 🙂👌

2 jaar geleden

Het pfizer en Moderna vaccin zijn veilig bevonden op een studie van 90.000 zwangere in de VS. Die kun je in principe dus ook nemen bij een kinderweg. Ik zelf heb afgelopen week Janssen vaccin gehad en getwijfeld tot het laatste moment. Janssen is namelijk niet getest op zwangere maar er is ook geen reden waarom het niet veilig zou moeten zijn. Enkel omdat het een nieuw en nog experimenteel vaccin is vond ik het doodeng. Wij hebben ook snel weer een kinderwens. De covid gespecialiseerde longarts gaf aan 1 maand te wachten, mijn verloskundige zei doe maar 1 maand niet en voor de zekerheid de maand daarna ook niet. Daar ga ik me dus wel aan houden. ( gezien niet Pfizer of Moderna)