Klachten na bevalling, herkent iemand dit?

Loon_21
één maand geleden
Volgen
Hoi! Bijna 4 maanden geleden ben ik bevallen en ik heb nog steeds last van een aantal dingen. Herkent iemand dit? Ik heb hele zere voeten, echt in het platte deel. Als ik op sta s morgens is het echt strompelen. Na even lopen gaat het weg. Maar elke keer als ik even gezeten heb, is het er weer en het doet echt veel pijn. Tijdens m'n zwangerschap had ik ook vaak last van m'n voeten. Verder heb ik elke keer zere bulten in beide oksels. Zo snel ik moe wordt of mn weerstand wordt iets minder, krijg ik daar pijn. Ik voel een bult en doet dus zeer. Dokter zei dat het lymfeklieren zijn en die reageren vaak bij dingen in het lichaam maar het lijkt dus of ze sinds de bevalling overactief zijn ofzo (dat is mijn conclusie). Ook ben ik echt super moe terwijl mijn dochter gewoon doorslaapt en ik dus 9u per nacht slaap. Bloed geprikt maar niets aan de hand. Ben benieuwd of ik de enige ben of dat het er bij hoort. Herkent iemand een van deze dingen en wanneer gaat het over? Kan verder weinig vinden hierover.
Reageer
Typ hier je reactie
11 reacties
Hertje
één maand geleden
Die zere voeten heb ik een paar jaar geleden gehad. Was toen niet zwanger en ook niet geweest. De peesplaat onder m’n beide voeten was geïrriteerd. Vooral als de pees koud is (na liggen en stilzitten) deed het dus pijn. Als ik bleef bewegen, ging het goed. Sportte er zelfs 5x per week mee (werd er niet beter door 🙈). Heb van alles geprobeerd, maar het enige wat heeft geholpen is naar een podoloog gaan en zooltjes aan laten meten. (Kan ook eerst van die standaard gelzooltjes proberen, maar werkte bij mij niet). Na twee weken ging het al beter en na een paar maanden had ik ze niet meer nodig. Gebruik ze alleen nog als ik lange afstanden ga hardlopen (boven de 25km).
Miraclesdohappen
één maand geleden
Die voeten herken ik ook, bijna 5 maanden geleden bevallen. Als ik even heb gezeten en opsta moeten mijn voeten ook echt even in vorm komen voor mijn gevoel..
Ukkie21
één maand geleden
Wat betreft je voetklachten, dit kan inderdaad een peesplaat ontsteking zijn. Ik werk in een orthopedische kliniek en dit dit vaak voorbij komen. Nu ben ik geen arts en ik weet natuurlijk niet wat je klachten precies zijn maar ik zou je wel willen adviseren in naar een podotherapeut of orthopedisch chirurg te gaan. Deze kunnen je zeker helpen met therapie, zooltjes of ander advies! Uit zichzelf zal het anders waarschijnlijk niet over gaan...
JohannekeS
één maand geleden
O jaa, die voeten! Heb ik eigenijk nooit bewust gekoppeld als “ontzwangeren”, maar zeker last van gehad. Vooral als ik midden in de nacht naar de wc moest. Eerst een paar stappen half op m’n tenen voordat ik mijn voeten plat kon neerzetten. Mijn zoontje is nu 8 maanden en ik heb er zeker geen last meer van. Maar eigenlijk geen idee vanaf wanneer niet meer. Vermoeid zijn herken ik ook. Grootste dip had ik rond de 3-4 maanden. Of het er opeens in hakte. Constant aan moeten staan. Zorgen voor een kind. Geen tijd voor jezelf enz. Het moeder zijn is wat dat betreft gewoon echt vermoeiend. Vraag maar eens rond, geen moeder die niet moe is geloof ik🙈 Maar daarom niet minder vervelend!!! Hoop voor je dat je je snel weer iets fitter voelt!
RMil90
één maand geleden
O man die voeten! Dochter is bijna 16 maanden en nog doen ze geregeld zeer. Veel minder dan het was wel dankzij de zooltjes maar het is zeker niet DE oplossing. Blijf daar niet te lang mee lopen en raadpleeg snel een podoloog. Die enorme vermoeidheid is hier ook nog niet over gegaan. Nu zwanger van de 2e was ik helemaal een vaatdoek 🙊
Jm86
één maand geleden
Ja die voeten, dat had ik tijdens en na mijn eerste zwangerschap ook. Het verdween toen ik weer zwanger was, is ook niet teruggekomen. Nu weer ah ontzwangeren met allerlei andere klachten 🤐
NovemberBaby2020
één maand geleden
Vermoeidheid is sowieso wel een dingetje... Ik was tijdens de zwangerschap al supermoe en daarnaast druk/stress op werk. Ik kreeg het advies om extra magnesium te slikken, dit hielp enorm! Ons meisje is nu ruim 4 maanden en ben het blijven gebruiken, zeker nu ik net weer begonnen ben met werken. Ben echt met vlagen supermoe! Je lichaam krijgt een hoop te verduren en moet nu ook wennen aan al het nieuwe. Ze zeggen 9 maanden op, 9 maanden af... Vanuit de eerste herken ik dit wel en klopt dit wel aardig, na een jaar was ik weer met zo goed als alles weer mezelf. Geef jezelf de tijd om weer jezelf te worden, op alle vlakken 🙂
Nootje2020
één maand geleden
Voeten heeel herkenbaar! Ik heb een halfjaar na mijn bevalling steunzolen laten aanmeten en die hebben de klachten opgelost.
anoniemietje
één maand geleden
Voeten herken ik ook! Mijn voeten zijn ook opeens zeker een maat groter zo zonde van al mijn mooie schoenen 😭 Zere bulten onder mijn oksels herken ik niet van de zwangerschap. Ik heb dit wel gehad een tijd nadat ik de ziekte van Pfeiffer had gehad!! Elke keer als ik moe of verkouden was dan kwamen die bulten weer. Is pas na een paar jaar over gegaan geloof ik. Vermoeidheid herken ik ook, ook met doorslapende dochter. Het is volgens mij nog vermoeidheid van het zwanger zijn, ontzwangeren, voortdurend aan staan en voor twee kinderen zorgen en nauwelijks momenten om tot rust te komen en op te laden. Vermoeidheid na bevallen komt echt niet alleen van slaaptekort!!
Verwijderd lid
één maand geleden
Voeten ook heel herkenbaar! Het begint nu iets minder te worden en ik loop al minstens 2 maanden dagelijks 5 - 10 kilometer. 😋 Ze zijn ook wat groter, mijn normale schoenen passen nog wel maar mijn klimschoenen kwam ik niet meer in.