1005 Reacties

één jaar geleden

Snel gegaan deel 1! Ik klets weer mee in deel 2. Fijne avond iedereen❤️

één jaar geleden

Ben er ook weer bij! En meteen met een vraag: Hoe doen jullie het ‘s nachts met de luier? De voeding op verzoek heeft hier een soort van ritme gevonden, en na het ‘diner’ van een uurtje of 7 krijgt hij z’n pyjamaatje aan en een schone luier uiteraard. Dan wil hij meestal twee voedingen in de nacht, voordat de dag voor hem weer begint zo tussen 6 en 7. Bij de nachtvoedingen valt hij in slaap aan de borst. Dan wil ik hem het liefst niet meer wakker maken om zijn luier te verschonen, maar voor de voeding of tussendoor is ook vervelend (krijsen, want: honger!). Niet verschonen ook geen optie, dan is het sowieso een natte bedoeling 😅 Benieuwd dus hoe jullie dat doen, vooral omdat hier ook wat mama’s tussen zitten die aan breastsleeping doen (doe ik zelf overigens niet).

één jaar geleden

Jippiee! Had nooit gedacht dat we het tot een deel 2 zouden schoppen! 🥳 En ik had echt getwijfeld of ik dit topic wel zou openen want ik was bang dat er toch niemand interesse zou hebben of om afgeschoten te worden ervoor 😅 Hopelijk gaan we hier gretig verder met kletsen! ❤️😄

één jaar geleden

Reactie op Jellyfish

Ben er ook weer bij! En meteen met een vraag: Hoe doen jullie het ‘s nachts ...
Wellicht dat je eerst een beetje kunt voeden, tussendoor de luier verschonen en dan weer verder met voeden. Geen idee of het werkt. Bij mijn zoon niet, maar een vriendin van mij deed dit wel bij haar kindje en dat ging perfect.

één jaar geleden

Reactie op Mamanoniem

Wellicht dat je eerst een beetje kunt voeden, tussendoor de luier verschone ...
Ja dit doe ik ook. Mn zoon valt ook in slaap aan de borst, maar heb inmiddels geleerd dat t echt belangrijk is om hem toch te laten boeren (hij krijgt anders echt pijnlijke krampen/scheten). Dus laat m eerst soezelen na en dus op de 1e borst, boeren, verschonen en dan 2e borst aanbieden waarna hij weer inslaapt en dan in de co-sleeper leggen.

één jaar geleden

Reactie op Jellyfish

Ben er ook weer bij! En meteen met een vraag: Hoe doen jullie het ‘s nachts ...
Andere oplossing; wij gebruiken wasbare luiers en daar stoppen we zoveel boosters in dat we s nachts niet hoeven te verschonen 🙈 Heeft hij een hekel aan, en ik ook en hij poept s nachts niet meer dus dat scheelt. Anders is het eerste borst, boeren, verschonen, tweede borst en dan allemaal hopelijk slapen.

één jaar geleden

Wij gaan vanavond een experiment doen. Normaal maakte we hem rond 22u wakker voor luier en voeding voordat wij gaan slapen. Maar laatste tijd is hij echt nog ver weg en drinkt hij ook niet veel en komt vervolgens nog wel om 5u. Dus nu laten we hem slapen. Laatste voeding is rond 8u geweest, ben benieuwd wanneer hij zich meld vannacht.

één jaar geleden

Reactie op Jellyfish

Ben er ook weer bij! En meteen met een vraag: Hoe doen jullie het ‘s nachts ...
Wij luieren ook wasbaar, dus we voegen gewoon genoeg absorptie toe voor de hele nacht en een fleecevelletje voor een lekker droog gevoel. Nooit lekkage en ook nooit meer verschonen ‘s nachts. Vind het echt de beste uitkomst haha. Het is ook nog reusable nappy week, dus echt goede kortingen deze week 🙌🏻

één jaar geleden

Reactie op Eyliana

Wij gaan vanavond een experiment doen. Normaal maakte we hem rond 22u wak ...
Wij hebben dit destijds ook gedaan, denk dat ons zoontje toen 6, 7 maanden was ongeveer en die heeft de hele nacht door geslapen. Hij werd een uurtje eerder wakker dan normaal. Ben heel benieuwd hoe het gaat bij jullie!

één jaar geleden

Reactie op Eyliana

Wij gaan vanavond een experiment doen. Normaal maakte we hem rond 22u wak ...
Toen wij dit de eerste keer ook als experiment uitprobeerden, sliep onze dochter meteen door en ook ineens een stuk rustiger. We zeggen nog wel eens tegen elkaar stel je voor dat we nooit.. 🙃

één jaar geleden

Zoontje is 11 maanden maar hier houdt wegwerp het wel 10 a 11 uur met wat nachtvoedingen. Aan degene die wasbaar gebruiken, welke merken / systemen gebruiken jullie? Ik wil bij de 2e sowieso naar wasbaar gaan, maar misschien bij Alex straks ook nog. Hij heeft nu alleen een totsbots en een happy bear zwemluier. Gebruik zelf wasbaar maandverband van elskbar maar vindt luiers lastig. Veel te veel keuze haha.

één jaar geleden

Reactie op fleetwoodmam

Jippiee! Had nooit gedacht dat we het tot een deel 2 zouden schoppen! 🥳 E ...
Heerlijk dat het zonder al te veel problemen zo lekker loopt 🥳 Deel 1 meegelezen, gong zó snel. Hier klets ik hopelijk meer mee 😋

één jaar geleden

Reactie op Jellyfish

Ben er ook weer bij! En meteen met een vraag: Hoe doen jullie het ‘s nachts ...
Hier hebben wij er een tijd voor gekozen om Lux te verschonen op het moment dat wel zelf naar bed gingen. Soms sliep hij dwars door het verschonen heen en de andere keer kon ik hem terug in slaap voeden.

één jaar geleden

Reactie op Bommetje91

Zoontje is 11 maanden maar hier houdt wegwerp het wel 10 a 11 uur met wat n ...
Wij zijn nog maar parttime wasbaar aan het luieren, iets met groei en dan toch moeite hebben om wasbaar mooi passend te krijgen. Maar tot nu toe echt super tevreden over zowel de AIO als de tweedelige luiers van Happy Bear. Hier zijn we er wel achter gekomen dat klittenband op de buik beter werkt qua pasvorm dan drukkers 😅

één jaar geleden

Oh wat een fijn topic dit! In mijn familie en de vriendengroep ben ik echt de zachte, linkse aparteling. Super fijn om gelijk gestemden tegen te komen😁

één jaar geleden

Reactie op Bommetje91

Zoontje is 11 maanden maar hier houdt wegwerp het wel 10 a 11 uur met wat n ...
Ik gebruik ook wasbaar, wil niks anders meer! Gebruik vooral het tweedelig systeem (Hu-Da onesize met bijvoorbeeld een overbroekje van Elskbar), maar heb ook AIO en SIO. Die vind ik soms handiger, bijvoorbeeld als iemand anders hem moet verschonen of als ik ff wat sneller wil werken. Boek een consult en vraag bijvoorbeeld een huurpakket aan om systemen te proberen!!

één jaar geleden

Wij doen ook wasbaar, en ook de hele nacht met 1 luier. Ook tweedelig systeem. Een luierconsult is inderdaad een goed idee, dat heeft mij erg geholpen! Als je op Instagram zit dan is @luierhuis een hele goede om te volgen, daar staat superveel uitleg op. Als ik een tweede zou krijgen zou ik denk ik een aantal prefolds kopen en wat overbroekjes. Prefolds werken hetzelfde als andere binnenluiers maar je moet ze zelf vouwen. Daardoor zijn ze meer dan 3x zo goedkoop. Het principe van wasbare luiers is eigenlijk heel simpel: een absorberend binnenspeel en een waterdicht buitenbroekje er over. Je kan het zelfs gewoon met hydrofiele doeken doen.

één jaar geleden

Voor degene die wasbaar luieren en net zolang boosten tot ze snachts niet meer hoeven te verschonen; hóe dik is dat pakket dan??🤯 wij deden altijd luier, booster en fleece er in voor de nacht en dan was het al zo'n enorme luierkont dat meer me niet echt lekker meer lijkt slapen.. Wij luieren al bijna 6 jaar met luiers van bamboozle stretch en overvroekje van totsbots. Voor de dreumes heb ik nu vooral broekjes van blumchen omdat die snachts beter aansluiten..

één jaar geleden

Wat een fijn topic! Hier ook een mama die zich hier niet op had ingelezen maar toen ik het na de geboorte tegenkwam voelde dit zo herkenbaar! Mijn meisje is inmiddels 11 maanden en wij laten haar niet huilen. Maar nu merk ik dat er meerdere huiltjes zijn. Mama zet me neer of in bed slapen is een nee, kom maar snel bij mama. Inmiddels heeft ze verlatingsangst en ben ik benieuwd naar het volgende: stel ze huilt als ik weg ga bij de opvang: haar afleiden of uit laten huilen? In principe troost ik haar als ze huilt maaaar laat ik haar wel huilen/ emotie voelen. Dus ik snap dat je huilt dat doet zeer ipv er is niks aan de hand! Ben benieuwd wat hierin goed is.

één jaar geleden

Ik begin een beetje wanhopig te worden! Mijn zoontje is nu 4,5 maand en slaapt nu al zeker 4 weken heel slecht en onrustig. Tot nu toe sliep hij altijd in zijn wiegje op onze slaapkamer, ging prima kwam vaak 1, 2 of 3 keer per nacht, maar nu is het de laatste tijd niet te doen. Hij word in de nacht elk 1-1,5 u wakker, wilt niet meer in zijn eigen bed slapen, als we hem slapend wegleggen is hij na 5 min weer wakker, hebben geprobeerd in zijn eigen kamertje te laten slapen maar ook daar weer steeds wakker na paar minuten, vond ik niet zo erg heb m graag dichter bij mij. Dus toen gaan samen slapen wat op zich aan het begin enkele nachten wel wat fijner was, geef volledige bv trouwens, maar nu word hij weer zo vaak wakker dat het me opbreekt. Dus ook als hij naast me ligt. Dan moet hij echt huilen en is niet makkelijk te troosten. Door met hem te lopen is hij vaak na 5-10 min weer stil en slaapt vaak ook weer. Probeer hem dan op mij te laten liggen en zo samen in slaap te vallen, maar merk dat ik echt zo weinig slaap al zo veel nachten dat ik niet meer zo goed weet wat ik moet doen. Herkenbaar voor iemand? Of heeft iemand tips? Veel mensen om me heen gooien het op dat mijn voeding niet genoeg zou zijn maar zelf denk ik dat niet! Als hij echt honger heeft krijg ik hem niet meer stil en is het echt hysterisch huilen..