27 Reacties

4 jaar geleden

Als je lang genoeg stooft is die alcohol er wel uit hoor

4 jaar geleden

Oh je kunt echt wel gewone wijn gebruiken hoor! Maar je kunt de wijn ook gewoon weglaten is ook heel lekker.

VRIEND

4 jaar geleden

Ja je kunt zeker alcoholvrije wijn gebruiken, want dat is ook wijn, maar dan zonder alcohol

4 jaar geleden

Ik maak regelmatig stoofvlees met een biertje. Dat stooft echt een uurtje of 6. Ik doe dat gewoon met een biertje. Bij een risotto skip ik de alcohol wel (omdat het maar zo kort is)

4 jaar geleden

Ik zou geen alcohol vrije wijn gebruiken. Lijkt me absoluuut niet lekker! Heeft een totaaaal andere smaak als “ normale” wijn !

4 jaar geleden

Ik heb de hele zwangerschap al alcoholvrije wijn gebruikt in gerechtjes. Zal uiteraard iets anders smaken, maar echt wel oké! Nog geen vreemde reacties op gekregen 😉

4 jaar geleden

Reactie op januarbaby2021

Ik heb de hele zwangerschap al alcoholvrije wijn gebruikt in gerechtjes. Za ...
Dit trouwens meer in de gedachte van: ik drink en gebruik echt 0,0 alcohol, gewoon om zeker te zijn. Uiteraard zal de meeste alcohol wel weg koken als je echte wijn of bier gebruikt!

4 jaar geleden

Reactie op Mrgt

Als je lang genoeg stooft is die alcohol er wel uit hoor
Ha dat dacht ik ook en toen ging ik googlen en werd het afgeraden en werd ik er onzeker over. Eigenlijk net als de verschillende adviezen over 0.3 of 0.5 bier/wijn...

4 jaar geleden

Toch risotto maken met echte wijn vind ik een bijzonder advies. Het verdampt namelijk nooit helemaal. Zeker bij risotto niet, want dat staat geen uren. Ik zou gewone boullion gebruiken, dat doen wij altijd en is net zo lekker. Je ‘mist’ dan wel de wijnsmaak maar het smaakt heerlijk.

4 jaar geleden

Ik zou het gewoon van het weekend al even proberen om te kijken of het lekker is. En anders weglaten

4 jaar geleden

Het verdampt nooit helemaal dus zou het lekker proberen met alcoholvrije wijn. Ga het ook proberen met kaasfondue dus ben ook benieuwd of het smaakt.

4 jaar geleden

Reactie op Baby💙

Het verdampt nooit helemaal dus zou het lekker proberen met alcoholvrije wi ...
Oeh ik ben benieuwd hoe de kaasfondue met alcoholvrije wijn uitpakt!

4 jaar geleden

Ik heb kaas fondue gemaakt met alcoholvrije wijn! Hij was heerlijk! Aanrader ;) Heb alweer een flesje staan voor volgende week hihi Heb de de lindmans 375 ml chardonnay gebruikt

4 jaar geleden

Je kunt het ook vervangen voor witte wijn azijn! Let er dan wel op dat je minder gebruikt omdat de wijn azijn veel sterker geconcentreerd is. Ik heb hier deze week nog risotto mee gemaakt

4 jaar geleden

Ik heb kaas fondue gemaakt met alcoholvrije wijn! Hij was heerlijk! Aanrade ...
Welke kaas had je gebruikt? Voor kerst nog op zoek😊

4 jaar geleden

Doen we een rekensommetje. Je gooit één glas wijn (100 ml) à 12% in een pan risotto voor 4 à 5 personen. Je kookt risotto minimaal een half uur, hierbij kook je ongeveer 70% van de alcohol eruit. Je hebt verder nog ongeveer 1,5 liter vocht nodig (bouillon). Dus in totaal zit er 1,6 liter vocht in. Na koken is van de 12 ml alcohol nog ongeveer 30 procent over (0,3*12ml), is 3,6 ml. Dat is 3.6 ml op 1600 ml totaal. Percentage alcohol op een heel gerecht is dan 0,2%. Dat is iets meer dan in een rijpe banaan (0,1%), iets minder dan in vruchtensap (0,5%). Eet smakelijk!

4 jaar geleden

Reactie op Naomi-94

Welke kaas had je gebruikt? Voor kerst nog op zoek😊
600 gr kaas bestaand uit belegen , extra belegen en wat oude kaas. 300 ml wijn 2 eetlepels maïzena Recept is van de jumbo

4 jaar geleden

Reactie op Panyos

Doen we een rekensommetje. Je gooit één glas wijn (100 ml) à 12% in een pa ...
Leuke rekensom, maar het klopt niet. Je kookt risotto ongeveer 15 a 20 minuten, en 1 liter vocht is vaak voldoende. Overigens is na een half uur koken slechts 35% verdampt. https://www.kennisinstituutbier.nl/content/vraagbaak-zit-er-nog-alcohol-een-gerecht-na-bereiden Ieder moet het zelf weten natuurlijk. Maar om andere zwangeren te ‘adviseren’ gewoon alcohol te gebruiken met feiten die niet kloppen vind ik niet juist. Alcohol verdampt NOOIT helemaal, en dat gaat om meer dan wat er in fruitsap zit.

4 jaar geleden

Mijn mam heeft laatst voor een stoofpotje herfstbier 0.0 gebruikt. We proefden geen verschil, heerlijk was het Waarom risico nemen als er zoveel onduidelijkheid over bestaat (kennelijk) Als je kindje iets heeft zou ik mezelf altijd afvragen of t door mezelf kwam en waarom ik nou zo nodig alcohol moest in een gerecht, voor iets wat gevolgen kan hebben. Hoeft niet, maar kan wel

4 jaar geleden

600 gr kaas bestaand uit belegen , extra belegen en wat oude kaas. 300 ml ...
Dank je wel!!