11 Reacties

2 jaar geleden

Yess dat is 1 vd symptomen. Iets met hormonen? It gets better. Soort van dan haha, ik zie nog steeds op tegen drie trappen maar hoef niet meer zó lang bij te komen.

2 jaar geleden

Ja, dit heb ik ook! Komt door je hormonen, die zorgen ervoor dat je hart harder gaat pompen en je ademhaling versneld voor meer zuurstofopname. Heel vervelend, maar kan geen kwaad. Ook de hartkloppingen die je kan voelen kunnen geen kwaad!

2 jaar geleden

Herkenbaar. Heb het voornamelijk bij mijn eerste zwangerschap opgemerkt. Bij de tweede was het minder nadrukkelijk

2 jaar geleden

Bedankt voor jullie snelle reacties! Het voelt af en toe heel naar. Dus vroeg me af of iemand anders hier ook last van had. 😊

2 jaar geleden

Vanaf week of 8 volgens mij al kortademig. Ben nu 21 wk en het is iets beter geworden, maar ik doe bijna niets meer en wat ik nog doe gaat in slowmotion. Trap op betekent nog steeds uitpuffen op het bed.

2 jaar geleden

Yep, kortademig en een hogere hartslag. Heel normaal. Zakt vanzelf weer een beetje af 😊

2 jaar geleden

Ja. Dat heb ik dus ook. Daarom heb ik het even opgezocht op dit forum. Maar al vanaf week 4 was ik kortademig. Ben nu pas in week 7 maar voel me geregeld echt een oud vrouwtje. Ben ik ook (43;) Ik ben nog van plan vanalles te ondernemen de komende maanden zoals huis (laten) opknappen voor de verkoop. Maar das echt veel geregel naast normale werk en vraag me af of het allemaal wel realistisch is. Hoop dat het in het tweede trimester (als ik dat haal 🤞🏽) beter wordt.

één jaar geleden

Reactie op ennas mam

Ja. Dat heb ik dus ook. Daarom heb ik het even opgezocht op dit forum. Maar ...
Ja hier ook. Ik ben bijna 40j en eerste keer zwanger. Nu 13+2 maar al van bij het begin kortademig. Ik ben wel zwanger geworden terwijl ik longontsteking had dus ergens zit dat nog in mn achterhoofd maar toch... Hoe is het bij jou verlopen?

één jaar geleden

Ik ben nu 15 weken zwanger en ook vanaf het begin kortademig. Ik dacht eerst dat het van een bloeddonatie was (rond ovulatiedatum gedoneerd), maar het is nooit meer weggegaan dus moet toch de zwangerschap zijn. Bij 2 trappen moet ik echt even uitpuffen, en ook buiten wandel ik langzamer dan anders. Sowieso ben ik enorm moe en futloos. Het is wat het is!

één jaar geleden

Dat was een van mijn eerste zwangerschapssymptomen bleek achteraf! Ik dacht dat Corona had, maar bleek zwanger 😂 ik draag een Apple Watch, en zag ook dat mijn hartslag omhoog ging. Je lichaam maakt meer bloed aan. Het wordt wel beter hoor! Al ben ik nu 38 weken zwanger, en ben ook weer kortademig. Maar nu ben ik een en al buik, haha.

één jaar geleden

Reactie op Is4b3l

Ik ben nu 15 weken zwanger en ook vanaf het begin kortademig. Ik dacht eers ...
Fijn om te horen dat ik niet de enige ben. Soms denk ik echt dat er iets anders mis is. Maarja als het door de zwangerschap is dan leef ik er wel mee. Tis gewoon dat je je soms toch begint af te vragen 🤔