24 Reacties
3 jaar geleden
Ik heb zelf linzensoep en erwtensoep gemaakt voor de kraamtijd. En een paar pastasauzen, dan hoef je alleen maar wat pasta te koken en klaar. Wij hebben maar een kleine vriezer dus daarmee was het vol 😅
3 jaar geleden
Scrambled eggs/eier muffins met groente.
Ik wilde zeggen veel dingen met echte botten bouillon en lever worden erg aangeraden voor het herstel. Weet niet of je wel bouillon zou willen drinken/door maaltijden zou willen doen?
Risotto met veel groente en vet (roomboter, vettig sausje, etc)
Pompoen frittata
Aardappel purree/ bloemkool overschotel
3 jaar geleden
Ik weet qua voedingsstoffen goed wat ik nodig heb hoor.
Hoopte in dit topic echt recepten uit de hele wereld te vinden die gebruikelijk zijn om in dat land te eten in de kraamtijd 🥰.
Ik hou enorm van koken dus heb nu al zin dat in m’n verlof uit te gaan proberen. Op Google zijn er genoeg recepten te vinden, maar authentieke familie recepten zijn toch even net wat anders 😊😉
(Marrr04: ik eet zelf echt helemaal geen dieren dus ook geen bouillon getrokken uit botten of lever. Maar vast genoeg mama’s die daar geen problemen mee hebben.
Dus als je daarin leuke buitenlandse recepten hebt om te delen 😍)
3 jaar geleden
Door je opmerking beschuit met muisjes en fruit raak ik een beetje in de war. Wil je iets voorbereiden voor kraamvisite of echt (avond) eten voor jezelf in de kraamperiode? 😛
Ik ben zelf half Egyptisch en bij ons het gebruikelijk dat de vrouw genoeg anijs melk warm drinkt (beetje zelfde gedachte als de NL dat anijs goed is voor de bv), linzensoep (wel de rode linzen voor veel ijzer) daarnaast falafel kan je ook goed invriezen en is vegan.
Ontbijten doen we zwaar met “foul medames” ik zou dat even Google haha maar dat zou ik niet invriezen.
3 jaar geleden
Reactie op Smoezie
Door je opmerking beschuit met muisjes en fruit raak ik een beetje in de wa ...
Haha nee voor mezelf 😂. Visite voer ik gewoon beschuit met muisjes 😂😂🙈.
- Dus echt recepten voor de hoofdmaaltijden;
- Of wellicht tussendoortjes als daar bijzondere recepten van zijn 😊.
Ik bak zelf sowieso standaard bananenbrood, pompoenbrood, havermout koeken etc. Maar dat zijn niet per se kraamgerechten.
Ik doel dus echt op een forum versie van boeken zoals deze haha:
Bekijk The First Forty Days op: https://www.bol.com/nl/p/the-first-forty-days/9200000049749161?referrer=socialshare_pdp_iphoneapp
3 jaar geleden
Reactie op Ikke1991
Marokkaanse kikkererwtensoeo zeer voedzaam en lekker
Dus laten we allemaal echt recepten droppen I.p.v. namen van gerechten 😉….
Dan kunnen we dalijk in onze kraamtijd gewoon dit topic openen en gaan koken 🧑🍳
3 jaar geleden
Ik ben zelf ook opzoek naar vriezerproof recepten, en toen had ik plots een helder moment: het vriezerproof kookboek van Chickslovefood (werd er een tijd terug mee doodgespamt op insta en het is blijven hangen). Heb het direct ff gereserveerd bij de bieb. Mochten daar lekkere vega pareltjes tussen zitten drop ik ze hier 😁
3 jaar geleden
Wat een leuk topic! Ik moet nog even maar heb na dit gelezen te hebben toch vast een lijstje gemaakt van recepten die ik vaker maak waarvan ik gok dat ze goed in te vriezen zijn. Ik ben dan wel Nederlandse, maar geen fan van de Hollandse pot.
1. Dahl en pompoen. Wij eten dit vaak met een lepeltje kokosyoghurt en mango chutney erop.
De dahl: https://rainbowplantlife.com/restaurant-style-vegan-dal-tadka/
De pompoen: https://www.whiskaffair.com/khatta-meetha-kaddu-recipe/ (jaggery en amchoor heb ik niet kunnen vinden bij mij in de buurt, ik gebruik suiker en citroensap).
2. Afrikaanse pinda stoofpot met zoete aardappel en kikkererwten.
https://thehappyfoodie.co.uk/recipes/soul-soothing-african-peanut-stew/
3. Zuurvlees van jackfruit met een zak (zoete) aardappelfrietjes.
https://www.foodlovelifebeing.nl/food/vegan-limburgs-zuurvlees-gemaakt-met-jackfruit/
4. Enchiladas met pompoen, zwarte bonen en cashewsaus. De cashewsaus doe ik enkel in de blender en dan giet ik het over de enchiladas heen. Je hoeft hem niet van tevoren te koken om in te dikken, aangezien het geheel toch nog in de oven gaat daarna.
De enchiladas: https://minimalistbaker.com/butternut-squash-black-bean-enchiladas/
De cashewsaus: https://itdoesnttastelikechicken.com/melty-stretchy-gooey-vegan-mozarella/#recipe
5. Linzen bolognesesaus
https://rainbowplantlife.com/10-ingredient-vegan-red-lentil-bolognese/
6. Thaise mango curry (ik doe er altijd nog tofu in)
https://minimalistbaker.com/thai-yellow-coconut-curry-mango/#wprm-recipe-container-35327
7. Palak paneer met kant-en-klare naan. Bij deze verdubbel ik de kruiden en voeg ik een beetje limoensap toe.
https://vegetus.nl/palak-tofu-paneer/
3 jaar geleden
Marokkaanse Harira
https://kookmutsjes.com/recept/harira-marokkaanse-soep/
(Je kunt het vlees gewoon weglaten)
Aardappel marmita
https://kookmutsjes.com/recept/aardappel-marmita/
Je kunt hier ook wortel, paprika en sperziebonen aantoevoegen voor wat extra vitamines.
Loubia (witte bonen op z'n Marokkaans)
https://kookmutsjes.com/recept/marokkaanse-bonensoep-loubia-joubiath/
Tamarakt
https://kookmutsjes.com/recept/tamaraktbissara-erwtensoep/
Al deze gerechten zijn heel erg makkelijk én lekker om zelf te maken 😊
3 jaar geleden
Ik heb veel inspiratie opgedaan van 2 fb groepen koken en bakken en kookmutsjes. Zitten veel Marokkaanse meiden waar ik echt wat aan heb gehad
3 jaar geleden
Ik heb deze curry heel veel gegeten in mijn kraamtijd:
https://www.ah.nl/r/1193486
Het was toen pompoenenseizoen, dus die waren heel goedkoop. Dan deed ik er wel eens een halve pompoen extra bij en maakte ik van de andere helft soep. Ook heel lekker en voedzaam!
3 jaar geleden
- Chili con carne (of sin carne als je vegetarisch bent)
- Quiche (je vindt echt veel vegetarische recepten online, na het afbakken en afkoelen zo in je diepvries en als je wil eten 20 à 30 minuten in de oven op 180 graden, niet ontdooien op voorhand)
- Ovenschotels (bijvoorbeeld: gehakt, appelmoes en puree of gehakt broccoli schijfjes aardappel en kaassaus, extra tip: vries ze in in metalen bakjes, dan moet je ze maar juist uithalen en in de oven steken)
- (Groente) balletjes in tomatensaus
- Soep (zoveel soep! Ideaal voor een snelle lunch)
- Spaghettisaus
- Curry (kan je met groenten maken, vlees/vleesvervangers of vis)
- Lasagne (kan ook vegetarisch)
- Goulash (ik vind deze vegetarische versie heerlijk: https://chickslovefood.com/recept/vegetarische-goulash/ )
- Moussaka (dit is hier een lekker vegetarische variant: https://www.sofiedumont.be/nl/recept/vegetarische-moussaka-met-linzen-en-tomatensaus/ )
3 jaar geleden
Wat een leuk topic! Kraamweek of niet, ik doe hier veel inspiratie op, dankjulliewel!
3 jaar geleden
Binnen de Marokkaanse cultuur wordt er ‘sellou’ gemaakt voor de kraamvrouw. Het is een gemalen mix van gebrande noten, sesamzaad, gebakken meel uit de oven en honing. Een boost voor je lichaam en borstvoeding 🥰. Dit hoef je niet in te vriezen. Luchtdicht blijft het erg lang goed. Het wordt ook verkocht door Marokkaanse bakkers, maar zelf maken is gezonder omdat zij er suiker in doen ipv honing.
















