8 Reacties

3 jaar geleden

Geen ervaring hiermee, maar ik kan niet slapen en ik ben klaar wakker 🥲😶😐

3 jaar geleden

Ik heb de eerste week van januari kraamzorg gehad, dus middenin de piek. Onze kraamzorg had inderdaad aangegeven dat het door corona 2x drukker was, ten eerste meer zwangeren (bij ons was het ook in de eerste lockdown gelukt), en ten tweede meer zieken. Ze is wel volledig bij ons geweest, dus ze had er niet nog een gezin bij.

3 jaar geleden

Ik ben in September bevallen wat buiten corona bij mij kraamzorg organisatie de drukste maand van het jaar was. Ik moest rekening houden met veel minder uren (,uiteraard mits het goed met mij en dochter ging) en ook grote kans op meerdere wisselingen van kraamverzorgende . Gelukkig heb ik de hele week de volle uren gekregen, dezelfde kraamverzorgende + een stagiaire... Viel hier gelukkig allemaal mee :)

3 jaar geleden

Mijn organisatie had dit ook gezegd. Gelukkig gewoon de volle 49 uur gekregen. Mijn kv gaf aan dat er nu veel dames zijn die maar de helft van de uren willen. Want die denken dat dat veiliger is en dan kunnen ze meer visite ontvangen. Voordeel daarvan is dat ze dus de andere dames wel de volledige uren kunnen geven als ze dat willen 😉

3 jaar geleden

Misschien goed om met deze vraag even je kraam bureau te bellen?

3 jaar geleden

Ik denk dat je je niet zo’n zorgen hoeft te maken als de kraamhulp twee gezinnen per dag bezoekt. Ze zal vaak genoeg handen wassen, een mondkapje dragen etc. Ik vergelijk het met mijn fysiotherapeut. Die ziet ook meer patiënten dan alleen mij. Veel meer zelfs op een dag dan de kraamhulp zal zien. Maar met de juiste maatregelen gaat het goed.

3 jaar geleden

Mijn organisatie had dit ook gezegd. Gelukkig gewoon de volle 49 uur gekreg ...
Ja en bij noodzaak zal je altijd volle uren ontvangen 🙂gelukkig maar

3 jaar geleden

Mijn kraamhulp vertelde idd dat het druk was maar zij is gewoon netjes de hele tijd bij ons gebleven. Is ook niet weg geroepen ofz