147 Reacties

één jaar geleden

Haha hier verliep mijn eerste moederdag precies zoals jij verwacht dat ie van jou zal gaan als het van je man afhangt. Mijn partner is niet zo attent; sterker nog, hij weet niet eens dat het moederdag is. Ik neem het hem niet kwalijk, maar stiekem was ik er wel een beetje door teleurgesteld. Terwijl ik voor vaderdag dus wel een kleinigheidje doe namens onze dochter.

één jaar geleden

Wij zijn heel praktisch ingesteld dus we hebben het er gewoon over gehad vorig jaar: hoe willen wij Moederdag en Vaderdag gaan vieren met ons gezin? Je vormt nu een eigen gezin dus tijd voor eigen tradities! Onze conclusie was dat wij als ‘regel’ zouden instellen dat we altijd wel ‘iets’ zouden doen, maar dat het nooit een gekocht cadeau mocht zijn. Dus iets zelfgemaakt of een lief gebaar: zelfgemaakt kaartje, tekening, kunstwerk, ontbijtje, massage, quality time, etc etc. Dit past bij ons, ik zou er gewoon eens met je partner voor gaan zitten hoe je het in kan vullen op een manier die bij jullie past.

één jaar geleden

Onze zoon is nog geen week voor moederdag vorig jaar geboren. We waren de eerste week voornamelijk nog in en uit het ziekenhuis. Dus ik was er niet echt mee bezig op dat moment. Maar ik stond er wel hetzelfde in als jou. Zeker omdat ik dus met moederdag dat jaar misschien wel ook echt mijn eerste moederdag mocht vieren. Mijn partner hoeft niet aan te komen met een echt cadeau maar een gebaar of iets om er even stil bij te staan leek me wel leuk. Uiteindelijk dus door alle hectiek het zelf helemaal vergeten. Mijn partner heeft wel snel nog een bosje bloemen geregeld en een gepersonaliseerde sleutelhanger met een kleine foto van onze zoon en een tekst erbij. Super lief! ❤️

één jaar geleden

Grote kado’s? Nee!! Maar er niet even bij stilstaan dmv een ontbijtje of een kaartje of kunnen uitslapen? Dat vind ik best wel horkerig van een vent 😅

één jaar geleden

Wij hebben mijn eerste Moederdag ergens gewandeld en geluncht. Ik hoef geen cadeautjes of ontbijt op bed. Maar even iets leuks doen met het gezin, vind ik wel leuk.

één jaar geleden

Ik vind het altijd een beetje een moetje. Waarom moet er perse een Moederdag zijn. Elke dag is toch Moederdag. En je vent kan toch ook wat vaker een bosje bloemen of ontbijt op bed brengen.. ik vind het maar overdreven. Dat terzijde is iets verwachten echt niet zo gek. Even wat extra aandacht is toch leuk!

één jaar geleden

Mijn vent is ook niet zo attent/oplettend met dat soort dingen. Ik merkte dat ik toch een beetje teleurgesteld was dat hij er helemaal niks mee gedaan had vorig jaar (zo’n zwangerschap, bevalling en herstel is gewoon niet niks, dan is een lief ontbijtje of kaartje met Moederdag eigenlijk gewoon heel leuk) en bij ons thuis vroeger ging/gaat het idd zoals bij jou ts! Dus ik heb ervoor gekozen om gewoon even te benoemen ‘lief, het is niks voor jou, maar ik hecht er toch waarde aan. Wil je er dit jaar iets van aandacht aan besteden?’ We gaan het zien!

één jaar geleden

ik verwachtte niks en kreeg ook niks zou het raar vinden als ik iets kreeg

één jaar geleden

Mijn man heeft die dingen van mij geleerd. Ik vind speciale dagen dus extra speciaal. Ook moederdag en verjaardagen. Anders is mijn man ook totaal niet zo. Dus als jouw man ook niet zo is denk ik dat je dat hem op 1 of ander manier moet laten doorschemeren. Zou ik nu alvast doen. En als hij je verrast dan leuk en zo niet, ja dan doe jij het de eerste keer op.moederdag en dan zeg je tegen hem.; volgende keren verwacht ik het wel van jou haha maat dan laat je zien hoe het moet. Naja, het is ook maar een idee

één jaar geleden

Als ik jou was, zou ik je man een beetje helpen hierin. Het gaat om een leuke speciale dag toch, een beetje hulp van jezelf hierin is dan niet zo erg toch. Als hij het niet van huis uit gewend is, kun je het hem ook niet kwalijk nemen. Dus help hem herinneren, plan bijvoorbeeld zelf om gezellig met het gezin te gaan lunchen of iets wat jullie graag doen. En zo krijgt je kleintje deze speciale dag ook mee.

één jaar geleden

Ik was 2 weken voor mijn eerste Moederdag bevallen. Ik had er zelf niet aan gedacht, vriendinnen appten opeens fijne eerste Moederdag. Mijn man was het ook compleet vergeten en voelde zich heel schuldig toen iemand hem vroeg wat hij had geregeld voor mijn eerste Moederdag. Het boeide mij echt niet, en ook dit jaar reken ik er niet op. Maar mijn kinderen gaan nu wel naar de opvang, dus misschien krijg ik een mooie macaroni tekening ❤️ Ik vind het overigens sowieso leuker om dingen te geven dan te krijgen. Dus voor Vaderdag had ik wel uitgepakt.

één jaar geleden

Nee zou me echt niks uit maken. Vorig jaar niks gehad en dit jaar ga ik er ook niet van uit. Ben ook niet zijn moeder en krijg vast wel een knutselwerkje van mijn zoontje vanuit de opvang.😊

één jaar geleden

Mijn dochter is 2.5 maar nog nooit wat gehad van mijn man met moederdag 😆 Denk ook niet dat ik die verwachting moet hebben haha. Maar vind ik niet erg.

één jaar geleden

Mijn man is niet perse heel attent wat betreft dat soort dingen. Juist daarom was het zo leuk dat hij een heel mooi armbandje voor me kocht. En een houten bordje met de tekst 'mijn mama is toevallig de liefste'. Staat al een hele tijd op mn nachtkastje en ja het deed en doet me gewoon goed! Verder hoeft het van mij niet perse elk jaar. Voor hem had ik samen met mn dochter wel iets geknutseld. Met de tekst; ik vind papa een toffe peer. Het hangt nog steeds op zijn kantoor. Het zijn de kleine dingen die het doen!

één jaar geleden

Gewoon aangeven dat je het wel leuk vindt als hij het niet helemaal ongemerkt voorbij laat gaan, maar dat hij dus ook niet hoeft te overdrijven. Ik heb vorig jaar zelf de boodschappen gedaan voor mijn ontbijtje op bed haha, mijn man was zo lief om de croissantjes te bakken enzo. En ik had hem op pad gestuurd voor bloemen voor zijn eigen moeder, dus ik kreeg zelf ook een bos met een kaartje namens ons zoontje:) Hij had zelfs met verf voetafdrukjes op de kaart gemaakt, het filmpje van het kliederproces vond ik nog het mooiste cadeau😂

één jaar geleden

Ik kreeg bloemen en een hele lieve kaart en de opvang had stiekem een grote Moederdag knutselkaart meegegeven aan mijn man (met voet- en handafdrukjes en een foto van mijn dochter met een lieve boodschap) dus dat was een super lieve leuke verrassing 🥲🥲🥲🩷 Wij hebben ook afgesproken geen cadeaus voor Vaderdag en Moederdag, dit soort lieve dingetjes vind ik persoonlijk veel kostbaarder 🥰

één jaar geleden

Ik had gehoopt op iets kleins maar m’n man heeft niks gedaan 🫣. Voor Vaderdag heb ik wel een knutselwerkje, kleinigheidje en een kaartje voor hem geregeld. Hoop dus dat dit voorbeeld de standaard zet voor de volgende Moederdagen 🤣 maar ja het is weer bijna 1 jaar verder dus hij zal het wel weer vergeten 😬.

één jaar geleden

Ik verwacht wel iets ja. Om teleurstellingen en te voorkomen, ga ik nog wel met mijn man bespreken hoe we Moeder- en Vaderdag graag in willen gaan vullen. Een cadeau hoef ik niet, maar een beetje in het zonnetje gezet worden door mijn man samen met ons kindje zou ik wel heel leuk vinden ☺️

één jaar geleden

Mijn man is enorm attent en zal dit nooit vergeten. Het liefst doet hij alles erop en eraan, met grote cadeaus. Zelf vind ik het enorm overdreven, commercieel gedoe, en daarnaast ben ik zijn moeder niet, dus ik ben dol op de knutselwerkjes van de kids en een leuk klein cadeautje en een bos bloemen, maar verder hoeft het van mij echt niet.

één jaar geleden

Ik zou gewoon even met elkaar afstemmen hoe je het in wil vullen. Ik verwacht zeker iets en zou enorm balen als m’n man het zou vergeten. En dat geldt andersom ook. Doorgaans geven wij elkaar, naast het knutsel van het kdv, een cadeautje. Meestal iets kleins. Vorig jaar kreeg ik bonbons en leuke placemats voor in t nieuwe huis. Prima. En een ontbijt op bed, dat mag niet ontbreken.