16 Reacties
4 jaar geleden
Pasta etc is sowieso niet zo goed voor mensen met diabetes zitten veel koolhydraten in. Maar 1 keer is misschien niet zo’n probleem ? Als je dan een gezond of geen toetje neemt en een mager/ licht voorgerecht ?
4 jaar geleden
Ik had ook zwangerschapsdiabetes en mocht juist zo nu en dan pasta door bijvoorbeeld de salade. Als je de koolhydraten maar goed spreid. Lasagne is wel anders ben ik bang inderdaad. Onderschat je hormonen overigens niet. Bij een normale maaltijd prikte ik veel te hoog en na een avond sushi was mijn suiker top. Hormonen kunnen ook veel in de war brengen. Een keertje lasagne zal best wel kunnen denk ik. Maar ben geen expert natuurlijk 😅
4 jaar geleden
Eventueel voor een maaltijdsalade gaan of voor iets met vis en rauwkost?
Ik heb geen flauw idee in hoeverre 1x lasagna erg is.
Zelf eet ik eigenlijk vanalles in een restaurant. Als het niet gaar is dan gaat het gewoon terug. Wel graag zonder sauzen zodat je makkelijker kunt zien of het gaar is.
VRIEND
4 jaar geleden
ligt er denk ik echt aan hoe veel last je hebt van de zwangerschapsdiabetes. Ik had dit met aangepast dieet goed onder controlle en kon daardoor af en toe wel zoiets als bijv lasagne (zonder volkoren) eten. Als je suiker zo van slag is dat je bijv ook insuline spuit is dit denk ik anders. Dit lijkt mij ook meer een vraag voor diëtist, wordt je begeleid met je diabetes? Heb ik zelf overigens maar 1 afspraak mee gehad omdat het verder toch al genoeg onder controlle was. Zelfs als ik klei glas vers geperste sinasappelsap dronk bleefijn suiker binnen de range (had zelf geen prikker maar af en toe die van mijn omzet diabetes geleend).
Je kan bijv ook in restaurant kleinere portie vragen en extra salade erbij als je twijfelt.
4 jaar geleden
Ik heb tijdens mijn zwangerschap, nauwelijks koolhydraten op (alleen van fruit en dat ook beperkt). Heb het met een ontzettend streng en gedisciplineerd programma gered zonder insuline. Ik had dus niet de keuze gemaakt voor lasagne. Het is een koolhydraat rijk geheel, mits de lasagne bladeren bijv wordt vervangen door courgette, en de saus echt alleen van verse producten is gemaakt. Waarom neem je niet een stuk vlees met salade oid ?
Succes 👊
4 jaar geleden
Mijn man heeft diabetes type 1 (natuurlijk wel wat anders dan zwangerschapsdiabetes), maar als je insuline spuit zou je in de avond wat bij kunnen spuiten. Van witte pasta gaan zijn suikers in de avond altijd super hoog omdat dit langzame koolhydraten zijn en dus pas later op de avond verwerkt worden. Al zou hij direct meer insuline voor de maaltijd spuiten krijgt hij na de maaltijd dus een hypo.
4 jaar geleden
Bij mij ging lasagne altijd goed. Nou was dit wel zelfgemaakte. Maar hier zitten minder pasta bladeren in als een gewone pasta. De tip om meer insuline (mocht je dit al hebben) te spuiten zou ik niet doen. Bij type 1 weet je (meestal) precies waar je op reageert en hoeveel je extra moet spuiten enz. Je kan altijd even bellen naar het diabetes centrum mochten ze niet reageren. Maar naar mijn mening is 1x uit eten en misschien hogere waardes echt geen punt, tenzij je het wekelijks zou doen natuurlijk. Ik trouwde in de periode van zwangerschapsdiabetes nog zonder insuline, bij mij gaven ze aan: geniet van je dag en kijk even niet naar je waardes! Wel met mate en niet losgaan op taart en alles!
4 jaar geleden
Reactie op Buurvrouw
Witte pasta zijn toch juist snelle koolhydraten?
Snelle suikers bedoelen wij mee een blikje cola. Iets wat binnen paar minuten effect heeft. Langzamere koolhydraten (als je het dan zo wil noemen) zijn witte producten als wit brood en witte pasta of rijst.. dan heb je nog de heeel langzaam werkende koolhydraten waarbij hij nauwelijks bij hoeft te spuiten die meestal volkoren zijn. Misschien dat wij het zelf zo noemen en een arts anders. Maar voor ons is het zo duidelijk dat je bij witte producten dus op een later moment bijspuit ipv direct voor het eten omdat hij anders in een hypo komt.
4 jaar geleden
Veel koolhydraten zou persoonlijk voor een ander gerecht kiezen. Maar ligt eraan hoe je lichaam erop reageert. Check het een keer als je pasta eet. Ik kreeg bijv enorme pieken als ik rijst at. Je kunt ook om 2 voorgerechten vragen. Deed en doe ik ook wel eens en nog lekker ook 2 verschillende gerechten.
4 jaar geleden
Reactie op stvs
Snelle suikers bedoelen wij mee een blikje cola. Iets wat binnen paar minut ...
Dit klopt inderdaad niet als je het hebt over langzame en snelle koolhydraten. Snelle zijn alle witte pasta en broodproducten en snoep, koek en suiker etc. Langzame koolhydraten zijn volkoren producten omdat deze langere ketens hebben waarbij de afbraak veel langer duurt en opname in je bloed langzamer gaat.
4 jaar geleden
Oeh bij lasagne gingen bij mij de waarden door het dak. Erger nog dan pizza. Wellicht zou je een kinderportie van iets kunnen eten?
4 jaar geleden
Ik zou zelf voor wat anders gaan. Ik heb ook zwangerschap diabetes... ben ook uit eten geweest maar niet bij Italiaan. Ik eet dan vaak stukje vlees met vooral salade en alleen een hoofdgerecht om niet te veel te eten. Of een groente voorgerechtje.














