38 Reacties

één jaar geleden

Het idee er achter is heel lief! Kun je met je dochter bespreken hoe vaak je je kleinkinderen kunt verwennen bijvoorbeeld? Misschien kunnen jullie op die manier allebei tevreden zijn door een middenweg te vinden

één jaar geleden

Dat is wel erg als de moeder het niet wil inderdaad. Verwennen kan ook met knuffels, tijd, aandacht, liefde, leuk uitje, of gezonde snack: aardbeitjes, ananas… Keer wat anders aan fruit. Hoe meer je hierin je eigen zin doet, hoe meer het je dochter tegen gaat staan denk ik….

één jaar geleden

Reactie op xxTessa

Het idee er achter is heel lief! Kun je met je dochter bespreken hoe vaak ...
Mooi advies. Misschien kunnen jullie samen uitzoeken wat voor jou dochter goed is en kan ze je helpen met dingen vinden waarmee jij kan trakteren. Ze zal immers zelf haar kinderen ook wel een iets lekkers geven. Wat dat ook mag wezen. Veel succes!

één jaar geleden

Onze dochter heeft een moeilijke tijd achter de rug. Wij houden haar op het rechte pad. Met moeilijk bedoel ik echt moeilijk. Op het kamp ging het niet zo goed. Wij hebben haar in bescherming genomen. Ze werkt gelukkig weer. Ze heeft nu een baan in het distributiecentrum achter in het industrieterrein hier vlakbij het dorp. Wij hebben haar een scooter gekocht. Ze doet het echt goed. Sinds 2 jaar ongeveer. Wel met hulp van de instanties. Mijn man is afgekeurd en ik werk in de schoonmaak. Soms zwaar en onregelmatig werk. Wij zijn heel gelukkig. Ik probeer de klein kinderen te verwennen omdat mijn dochter vaak moe is van werk en het een en ander nog moet verwerken. Ik begrijp haar wel. Aankomende vrijdag gaan wij biljarten hier in de kroeg in het dorp. Dan ga ik het er nog keer over hebben. Ik heb nu geen zin om die strijd aan te gaan. Op de camping hier dorp verder in de zomer zie ik kinderen continue met snacks en chips. Van oma mogen de kleinkinderen een doosje rozijntjes en een pannekoek. Mijn man is heel erg van het frituren. Dan zeg ik Klaas frituur mag maar alleen in het weekend voor de kids.

één jaar geleden

En ze weet dat je hier over haar schrijft?

één jaar geleden

Reactie op Marianne19zoveel

Onze dochter heeft een moeilijke tijd achter de rug. Wij houden haar op het ...
De kans is aanwezig dat uw dochter zichzelf herkent in dit verhaal als zij ook op dit forum lid is. Los daarvan was snoep en lekker eten vroeger echt een traktatie en tegenwoordig is het echt vaak overmatig aanwezig voor kinderen. Goed dat je het er binnenkort over gaat hebben met je dochter, zonde als jullie hierover gedoe zouden hebben onderling!

één jaar geleden

En ze weet dat je hier over haar schrijft?
Nee maar ik wil bij het biljart wel zeggen dat ik het met lieve mensen erover heb gehad. Ze weet dat ik haar help met alles. Ze vertrouwt mij als geen ander. Bij het consultatiebureau is ze al keer weggestuurd. Dus moest het toen regelen met de gemeente. Hoop gedoe Is maar klein voorbeeld van alles wat gebeurd is.

één jaar geleden

En ze weet dat je hier over haar schrijft?
Denk eerlijk gezegd dat je deze vraag in elk topic kan stellen. Ik zie ergere dingen voorbij komen.. On topic; Als het af en toe gebeurt lijkt me dat toch niet zo erg? Zolang er maar balans is tussen het goede en ‘slechte’ eten. Misschien samen kijken wat de kinderen mogen?

één jaar geleden

Reactie op xxTessa

De kans is aanwezig dat uw dochter zichzelf herkent in dit verhaal als zij ...
Je hoeft geen u te zeggen lieve schat.

één jaar geleden

Het is lief bedoeld. Als de moeder het niet wil, dan vind ik het niet oké. Hoe goed en fijn je gaat verder ook helpt. Hoe oud is je kleinkind? Hebben ze door wat ongezond en wat gezond is? Mijn dochter is nog klein, maar is dol gelukkig met een stukje appel, cracker, rozijntjes of iets dergelijks. Zij kent het begrip ‘ongezond’ niet. Gezonde dingen zijn voor haar ook een traktatie als ze het als extraatje krijgt.

VRIEND

één jaar geleden

Ah wat lief dat oma zich hierin verdiept🥰! En ook zo lief dat uw dochter gewoon nog thuis woont. Eerlijk; ik ben het wel met uw dochter eens. Als zegger niet wil, dan wil ze het niet. Hoe oud zijn de kindjes? Mijn do heer heeft allergieën dus ze weet dat ze moet overleggen omdat ze de etiketten niet zo goed leest. Maar mijn dochter is 2,5 en ik zou het echt niet prettig vinden als ze elke keer ongezonde dingen krijgt een ijsje is super leuk, maar dan als een traktatie zo nu en dan vind ik (al eet ze did niet vanwege koemelk allergie). Ik kreeg ook alles wat los en vast zat van oma en dat was een groot feest! Helaas of niet helaas zijn de tijden veranderd en zijn we ons bewuster van gezonde voeding en wat het doet☺️. Verder lees ik dat u gewoon een top oma bent die de moeite neemt om hier over te praten! Het is ook leuk om bijvoorbeeld havermout pannenkoekjes te eten of samen een broodje te halen met een glaasje appelsap bijvoorbeeld☺️.

één jaar geleden

Je heb gelijk ik moet Chantal ook beter aanvoelen met wat goed voor de kleinkinderen is. Ricardo en Ashley zijn 1.5 en 3.

één jaar geleden

Het is lief en goed bedoeld dat je graag de kinderen wil verwennen. Probeer daar andere manieren voor te vinden dan met zoetigheid.. Wellicht wil je dochter heel graag goed voor haar kindje zorgen en dat ze het daarom graag op deze manier wil. Het is ook nooit verkeerd om te kind ipv suiker gezonde dingen te geven. Het is vast niet erg om je kleinkind een keer blij te maken met iets ongezonds maar als de mama het niet wil dan wil ze het niet en dan moet je dat wel respecteren..!

VRIEND

één jaar geleden

Reactie op Marianne19zoveel

Onze dochter heeft een moeilijke tijd achter de rug. Wij houden haar op het ...
Ach je (ik lees dat je liever je hebt😉) bent wel een top moeder en oma lees ik hier! ❤️

één jaar geleden

Elke dag schaaltje frietchipjes bij m’n oma nadat ik 1 sinaasappel op had… lekker met thee.. ik kan er nu nog met een glimlach aan terugdenken ❤️ In het weekend altijd broodjes knakworsten!!! Geen idee wat m’n moeder er destijds van vond.. 🤣

één jaar geleden

Krentenbol met boter en een gekookt ei krijgen de kids morgen. Ik zoek op internet naar meer variatie. Vorige week was ik met Ricardo van 3 naar het kickboxgala. Hij mocht op blijven. Broodje knakworst en op het gala had ik cherrytomaatjes en plakjes leverworst.

één jaar geleden

https://iksnoepgezond.nl/category/gezonde-tussendoortjes/ Misschien kan je hier wat inspiratie uit halen?

één jaar geleden

Bedankt voor al jullie lieve tips en adviezen. Ik moet mij meer verdiepen in creatieve en gezonde inspiratie volle recepten zoals Valer13 deelde.

één jaar geleden

Reactie op Valer13

Denk eerlijk gezegd dat je deze vraag in elk topic kan stellen. Ik zie erge ...
Hier staan letterlijke namen in het topic. Op een forum voor zwangere vrouwen & moeders. De kans is heel groot dat dochter hier ook op zit. Ik hoop dat oma nep namen heeft gebruikt

één jaar geleden

Hier staan letterlijke namen in het topic. Op een forum voor zwangere vrouw ...
Ik denk eerder dat het een nep oma is. Welke oma neemt haar kleinkind van 3 nou mee naar een kickboxgala 🤷‍♀️ En hoezo komt er ineens een oma op een babyforum 🤷‍♀️