16 Reacties

2 jaar geleden

Hier in november covid gehad en ook nog last van: kortademig, hoofdpijn, duizelig, geen concentratie, moemoemoe. Nu als t goed is ook 5.5 week zwanger Ik ben net als jij erg benieuwd hoe dit gaat verlopen en hoe m'n lichaam dit doet ja. Nu al meer last van hoofdpijn en duizeligheid dus vind t ook wel wat spannend

2 jaar geleden

Reactie op Brownie

Hier in november covid gehad en ook nog last van: kortademig, hoofdpijn, du ...
Wat toevallig zeg, ik heb het ook in november gehad. Hopen dat het bij jou allemaal goed gaat 🙏 Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de 1e echo? Ik krijg hem 18 maart, maar kan echt bijna niet wachten..

2 jaar geleden

Hoi hoi, Ik ben hier nieuw, zie je berichtje en voel me gelijk aangesproken. Heb adgelopem augustus ( met vakantie in turkije) corona opgelopen. Zo heftig dat ik op de ic ben beland en 3 weken aan de beademing heb moeten liggen. In totaal 2.5 maand in het ziekenhuis alleen in turkije ( met mama) man en zoontje naar NL voor school en werk. Ook wij zijn wonder boven wonder im verwachting van een klein hummeltje. Zelf nog aan het revalideren 2x per week fysio. Niet gepland maar wel welkom! Moet er wel bij zeggen wist pas met 10 wk dat ik zwanger was( was schrikken). De ene na de andere controle. De nekplooi lijkt verdikt( het dubbele van wat het normaal gesproken hoort te zijn). Vlokkentest blijkt schoon te zijn. Maar wordt hier thuis wel gestresst wat het dan het kan zijn. Duimen jullie mee?😊 Liefs, een nieuwe volger.

2 jaar geleden

Hier ook long covid en zwanger. In november corona gehad en nu 12 weken zwanger. Na een week goed ziek te zijn geweest van corona knapte het weer op maar na 3 dagen weer gewerkt te hebben merkte ik al dat ik helemaal kapot was en dat niet meer lukte. Ik had geen energie, erge hoofdpijn, last van m'n ogen en kon geen prikkels verdragen. In januari kwam ik erachter dat ik zwanger was (wel gepland, maar wel overwogen om het even uit te stellen totdat ik mij weer wat beter zou voelen. Dat vonden we lastige keuze, want ja wanneer voel je je weer goed genoeg? En van beide weet je niet hoe lang het gaat duren, dus toch maar gewoon mee doorgegaan en vrij snel raak). Wel heel blij mee, maar toen ik in februari een behoorlijke terugval kreeg en letterlijk niks meer kon was het wel even moeilijk, ook omdat ik geen idee had wanneer het weer zou verbeteren. Gelukkig gaat het inmiddels weer wat beter en kan ik ongeveer een halve dag dingen doen. Voor mijn gevoel geen last van zwangerschapskwaaltjes gehad, maar vooral de long covid klachten. Al zal het herstel waarschijnlijk wel trager gaan denk ik. Gelukkig tot nu toe goede echo's gehad en gisteren zelfs even het hartje gehoord! Inmiddels kan ik er dus wel iets meer van genieten gelukkig. Ik probeer nu weer op te bouwen met werken, ik hoop over paar weken weer een keer naar kantoor te kunnen en dan zal ik ook mijn leidinggevende moeten inlichten. Toch wel beetje spannend! Kunnen jullie nog wel (deels) werken? Ik lig er dus al 3 maanden uit..

2 jaar geleden

Reactie op Suus-92

Hier ook long covid en zwanger. In november corona gehad en nu 12 weken zwa ...
Hier wordt al sinds augustus niet meer gewerkt. Maar heb het ook zwaarder gehad ivm ic opname en beademing. Kon geen een spier bewegen. Nu gelukkig rustig aan het revalideren

2 jaar geleden

Hier helaas ook long covid, in april 2021 corona gekregen en dus al een tijdje onderweg. Tot op heden alleen nog maar achteruitgang wat betekent dat ik echt bijna niks meer kan zonder in te storten. Ik heb er daarom voor gekozen om nu niet te proberen zwanger te worden. Niet alleen omdat ik niet weet wat een zwangerschap voor mijn gezondheid gaat doen maar ook omdat ik, zoals ik mij nu voel, niet in staat zou zijn de zorg voor een baby te dragen. Hier staat de kinderwens dus helaas even in de wacht.

2 jaar geleden

Reactie op Mlis

Hier helaas ook long covid, in april 2021 corona gekregen en dus al een tij ...
Wel benieuwd hoe anderen, die wel zwanger zijn, ervaren. Stel dat er ooit een punt komt waarop ik het wel zou willen proberen is het fijn om te weten wat ervaringen van anderen zijn.

2 jaar geleden

Reactie op Brownie

Hier in november covid gehad en ook nog last van: kortademig, hoofdpijn, du ...
Hoofdpijn en duizeligheid heb ik ook erg last van gehad. Gelukkig gaat dat sinds de 10e week inmiddels wat beter, maar moet nog steeds voorzichtig zijn met opstaan.

2 jaar geleden

Reactie op Suus-92

Hier ook long covid en zwanger. In november corona gehad en nu 12 weken zwa ...
Jee, wat heftig zeg! Wel heel erg fijn dat het inmiddels ietsjes beter gaat en je goede echo’s hebt gehad 🥰. Ik werk 1-2 uur per dag vanuit huis, meer lukt helaas niet 🥺. Nog een klein vraagje (je hoeft er niet op te antwoorden als je niet wilt hoor), maar ik heb corona gekregen na twee vaccinaties in juni en augustus. M’n vriend dringt er erg op aan om de booster ook te nemen, maar vind het toch een beetje eng. Straks word ik nog zieker… heb jij de booster genomen? Liefs

2 jaar geleden

Reactie op Faatjjee

Hoi hoi, Ik ben hier nieuw, zie je berichtje en voel me gelijk aangesproke ...
Och nee, wat onwijs heftig om 2,5 maand aan de beademing in Turkije te liggen. Ik snap dat je gestesst bent, maar ben heel blij voor je dat de vlokkentest schoon blijkt te zijn. Ik duim voor je mee dat alles goed blijft gaan ❤️

2 jaar geleden

Hier covid gehad bij eerste lichting maart 2020. Ook long covid. Zwanger in mei 2021. Bevallen in januari 2022. Heb dezelfde soort klachten als jij noemt. Om mijn lichaam zoveel mogelijk te ontzien: Gekozen voor inleiden, ruggeprik voordat wee-opwekkers werden aangezet ivm conditie en risico op weeen storm die ik niet goed zou trekken. Niet te snel gaan met wee-opwekkers ophogen. Door deze aanpak relatief snelle (5u) en niet al te pijnlijke bevalling gehad. Mijn lichaam kon het op deze manier aan. Nu is dat voor iedereen anders evenals de wens over hoe te bevallen. Dit is iig mijn ervaring. Na de bevalling wel extra pijn aan middenrif gehad en benauwd door het persen. Maar dat herstelde met een ibuprofen spiegel na een week.

2 jaar geleden

Maart covid. Juni zwanger geraakt. Toen nog niet volledig hersteld, pas vanaf oktober ofzo weer volledig hersteld. Tot die tijd veel revalidatie olv fysiotherapeut. In begin voelde dat overbodig (de oefeningen etc kon ik ook thuis evt) maar heb toch doorgezet en achteraf blij om. Veel kracht- en conditietraining.

2 jaar geleden

Reactie op Jomini

Wat toevallig zeg, ik heb het ook in november gehad. Hopen dat het bij jou ...
Hier momenteel een miskraam....

2 jaar geleden

Ik heb long covid en zwanger. In maart 2021 covid gehad en helaas nog niet herstel. Na een week weer aan het werk gegaan wat helaas niet lukte door de mega hoofdpijn, vermoeidheid, niet tegen prikkels kunnen, duizeligheid en hersenmist. Toen halve dagen gaan werken en ondanks klachten dit redelijk snel opgebouwd naar 6 uurtjes p.d. Ik werkte er net 2 maanden dus wilde mezelf graag bewijzen. Had ik het maar nooit gedaan. Na een paar maanden door de bedrijfsarts terug gezet naar 3 uur p.d. en maar 3 keer in de week. Toen voelde ik mij beter en vd zomer op vakantie besloten om te stoppen met de pil omdat de wens zooo groot was en al eerder uitgesteld door een burnout en vergeleken met die periode voelde ik mij goed. Uiteindelijk snel gegaan en in oktober zwanger geraakt. Toen raakte ik toch wel in paniek van kan ik dit wel als ik nog niet eens fulltime kan werken? Uiteindelijk vanaf week 6 ziek geweest. Ik spuugde gem 10 keer per dag en was 24/7 misselijk. Suprimal voor 6/7 weken geslikt waar ik best heftig op reageerde en alleen maar als een dood vogeltje op de bank zat en echt een bleh gevoel van kreeg. Toen ik 14 weken zwanger was werd het spugen iets minder en ben ik langzaam aan weer naar het werk gegaan met eerst alleen even langs gaan. Ik ben nu 20 weken en werk nu 4 x 3 uur per dag. Ik merk dat de weken ziek zijn en dus echt mijn rust heb gepakt mij erg goed hebben gedaan (ook bijna geen telefoon en tv want dat maakte de misselijkheid nog erger) wat betreft de hoofdpijn en hersenmist, achteraf erg blij mee. Ook kan ik nu iets beter tegen prikkels. Ik ben na 3 uurtjes werken wel erg moe en moet dan wel echt even slapen, maar merk wel dat de moeheid iets minder erg is nu in het tweede trimester. Maar weet wel zeker dat ik moeier ben dan een andere zwangere. Raad ik het aan? Ja en nee. Het is wel echt pittig maar tot nu toe vind ik het zo waard. En klinkt stom maar doordat ik mij nu ook verantwoordelijk voel voor een babytje pak ik echt mijn rust en dit doet mijn herstel alleen maar ten goede.

2 jaar geleden

Reactie op Jomini

Jee, wat heftig zeg! Wel heel erg fijn dat het inmiddels ietsjes beter gaat ...
Ik werk ook nu 1 a 2 uur vanuit huis en ga dat per week proberen met een half uur op te bouwen. Maar ik merk wel dat schermen nog veel energie kosten.. ik had ook 2 vaccinaties, zelfde maanden als jij! Ik heb 2 weken geleden m'n booster gehaald. Ik dacht als ik nu nog een keer covid krijg dat lijkt mij ook niet goed voor mn lichaam, ook omdat de antistoffen toch redelijk snel weer minder worden schijnt. En de besmettingen waren toen torenhoog. Helemaal geen last van de booster gehad gelukkig! (van de eerste 2 vaccinaties ook niet trouwens).

één jaar geleden

Hoe gaat het nu met jullie?