24 Reacties

3 jaar geleden
Nee, heb ik niet gedaan. Ik heb wel bijvoorbeeld mijn ouders uitgenodigd rond etenstijd en gevraagd of zij eten mee wilde nemen of wilde koken. Dan aten we samen, ruimde zij de keuken nog even op en gingen weer naar huis. Dit was tijdens de kraamweek. Was super gezellig en handig.

3 jaar geleden
Ja, wij hebben de afgelopen tijd regelmatig een grote pan eten gemaakt en dan wat over was per portie in de diepvries. Ook wat groentepakketten ingevroren voor makkelijke recepten. Geen idee of we het in de kraamweek al meteen gaan gebruiken, zo niet dan komt het vast daarna nog wel van pas.

3 jaar geleden
Yes, mijn man is kok dus zal na zijn geboorteverlof veel weg savonds zijn. We hebben nu in totaal 32 porties 馃檲 (pastasaus, pompoen/zoeteaardappelsoep en boeuf bourgignon) in vacuumzakjes in de vriezer. Dan hoef ik alleen nog pasta, rijst of wat aardappelen te koken, vacuumzakje in een pannetje met water op te warmen dat bij elkaar te gooien.
Vacuumzakjes zijn trouwens echt een uitkomst want we hebben een vrij kleine vriezer en alles past makkelijk in 1 lade.

3 jaar geleden
Ja, wel gedaan! Uiteindelijk tijdens de kraamweek niet gebruikt, we kregen van familie maaltijden en van mijn collega鈥檚 een Oh My Guts Kraambox gekregen (h茅茅rlijk!), maar in de weken erna kwam het goed van pas. Soep, pastasauzen, curry, nasi, dat soort dingen. Zou het iedereen aanraden.

3 jaar geleden
Ja. Wel alleen dingen die lekker zijn als ze ontdooid zijn. Dus:
- pastasaus (met veel groenten en gehakt)
- wrapsaus (met veel groenten en kip)
- soepen
Het plan was ook nog stoofpotjes, maar toen was ik al bevallen. Verder vroegen we mensen altijd iets mee te nemen en aten we veel maaltijdsalades. Zo konden we best lang doen met onze diepvries voorraad.

3 jaar geleden
Omdat mijn partner veel weg was in het buitenland en ik koken haat, hadden we altijd maaltijden in de vriezer liggen. Op de momenten dta mijn partner thuis was, kookte hij dan gewoon in 1x een grote pan, waarvan er 2 a 3 porties konden worden ingevroren, en dat deed hij met verschillende gerechten. Ideaal, daardoor hadden we ook in de kraamweek iets wat makkelijk op te warmen was. En als je ze niet eet in de kraamweek, komt er vast een dag waarvan de je denkt: koken komt echt niet uit nu, en dan pak je er een uit de vriezer.

3 jaar geleden
Ik had de hele diepvries vol zitten maar met een rustige baby hebben wij in de kraamweek gewoon kunnen koken.

3 jaar geleden
Kraamzorg raadde het hier aan bij de intake, maar weet nog niet zo goed hoe ik het vorm moet geven. Wij koken vaak eenvoudig, dus de meeste gerechten zijn binnen 20 minuten gekookt. Vraag me af of dat veel meer werk is dan ontdooien etc. En vries normaal nooit maaltijden in, dus heb ook geen idee welke maaltijden daarvoor geschikt zijn.

3 jaar geleden
Ik heb ontzettend genoten van de preitaart en lasagne die ik vooraf had gemaakt. Warm, zout, vet: helemaal fijn comfort food als je doorlopend moe bent.
Essentieel is in 2 persoons porties invriezen, dan de avond/dag van te voren uit de vriezer (laten) halen en in de ijskast om te ontdooien. Volgende dag half uurtje op 180 graden in de oven (laten) zetten en zalig eten 鉂わ笍
Ik beviel hartje zomer en kreeg eerst maar beperkte uren kraamzorg vanwege de combi personeelstekort&babyboom, dus zij had echt geen tijd om voor ons te koken.

3 jaar geleden
Ja, wel gedaan. Alleen sauzen voor de maaltijden (pasta, curry's, vulling voor wraps). Dat kan prima. Dan hoefde mijn partner in de kraamweek alleen maar wat rijst te koken (bijvoorbeeld). Niet dat hij niet kan koken, maar we hadden toen wel iets anders aan ons hoofd dan te koken. Daarnaast hebben vrienden en familieleden een paar keer gekookt.

3 jaar geleden
Vorige keer niet gedaan. Nu ook niet perse van plan.. of er moeten binnen nu en een aantal weken dingen zijn die toevallig over zijn, en goed invriezen...
Vorige keer hebben we of wel samen of wel om beurten gekookt. Soms genoeg voor 2 dagen... Het loopt wel los. En een keer frietjes of een broodje ga je ook niet dood van

3 jaar geleden
Reactie op Joe joe
Hoe maak je preitaart ik hou van prei馃槏
Hahaha omg I love preitaart. Je krijgt meteen m鈥檔 recept 馃槀
Oven voorverwarmen op 200 graden. Springvorm 24 cm doorsnede invetten en bekleden met hartige taartdeeg of bladerdeeg, gewoon van die vierkante units uit de diepvries werkt prima.
75-150 gram spekblokjes zachtjes uitbakken (afhankelijk van hoeveel vlees je erin wil, kan trouwens ook heel goed zonder).
Ondertussen een stuk of 2-3 preien (2 hele dikke of 3 wat dunnere) in ringen snijden en goed uitspoelen in een vergiet zodat alle zand eruit is. Dan de prei zacht bakken bij het spek in het spekvet. Hoeft niet heel gaar te worden, alleen beetje zacht, want gaat ook nog in de oven straks.
Ondertussen 4 eieren loskloppen met zo鈥檔 pakje kookroom, standaard 200ml geloof ik? Peper en of nootmuskaat erdoor vind ik zelf lekker.
Prei en spek in je beklede bakvorm kieperen. Daaroverheen je ei-kookroom mengsel. Bovenop geraspte kaas, net zoveel als je lekker vind. Ik vind de hele bovenkant een goeie laag 鉂わ笍
Dan de bakvorm 30-40 minuten in de oven totdat ie mooi goudbruin is. Als de bovenkant te donker wordt, oven wat lager zetten of even beetje aluminiumfolie eroverheen.
Laat even weten hoe ie geworden is!!