47 Reacties

één jaar geleden

Ja, ik heb het gezien. Vond het erg interessant.

één jaar geleden

Ook gezien, heel interessant 👍

VRIEND

één jaar geleden

Mooi maar tegelijkertijd ook heel triest… Iedere debiel die zelfstandig kan ademhalen mag zomaar een kind op de wereld zetten en bij sommige mensen is het onmogelijk (door ziekte, geaardheid, de ware niet gevonden…) en voor hun word het dan zo ontzettend moeilijk én duur gemaakt. Ook vind ik het belachelijk dat je hier in Nederland je wensen niet mag uitdragen, je mag geen oproep doen dat je een draagmoeder zoekt of bent. Kom op, we leven in Nederland én het is 2022 jongens! Maar goed, dat is mijn mening 😅 Ik kan wel iedereen aanraden dit te kijken, heel bijzonder.

één jaar geleden

Was dit op tv? Ik probeer het terug te vinden,…

één jaar geleden

Reactie op hanneke84-24

Was dit op tv? Ik probeer het terug te vinden,…
Ik heb de NPO app. Zoek op: Dilemma's van dokters: wie krijgt een kind?

één jaar geleden

Reactie op Jules5/7

Mooi maar tegelijkertijd ook heel triest… Iedere debiel die zelfstandig k ...
Je hebt heel soms wel dat je verplicht aan de anticonceptie moet omdat het echt niet oké is dat die persoon een baby krijgt. Gaat wel via de rechter, heeel gedoe.

één jaar geleden

Niet gezien, maaruh... leuke tip! Ik ga hem ook kijken 😁😁

VRIEND

één jaar geleden

Je hebt heel soms wel dat je verplicht aan de anticonceptie moet omdat het ...
Ja dat klopt maar dan nog vind ik dat veel te veel kinderen opgroeien in heeeeele trieste situaties bij mensen die de titel ‘ouders’ niet waardig zijn!

één jaar geleden

Heb nog niet gekeken maar verwonder me er wel eens over. Ik ken een hele lieve dame die haar terminale moeder tot aan de dood zelf altijd heeft verzorgd thuis. Schat van een vrouw. Past veel op op buurtkinderen... maar komt maar niet aan de man.... klok begint te tikken dus tijd geleden een traject proberen te starten.... komt ze niet in aanmerking voor zo'n traject ( zelf betalen kan ze niet).... want ze vinden haar iq te laag 🤯 sorry hoor maar ken heel wat huishoudens met hogere iq's die slechter voor de kinderen zorgen dan zij zou doen.... alleen was daar toevallig een piemel beschikbaar

één jaar geleden

Reactie op Jules5/7

Ja dat klopt maar dan nog vind ik dat veel te veel kinderen opgroeien in he ...
Absoluut mee eens!

één jaar geleden

Ik vind zeker niet dat iedereen een kind zou mogen krijgen. Sommige kindjes moeten echt opgroeien in hele gevaarlijke situaties. Met onveilige of gestoorde ouders. Of een dusdanig laag IQ dat ik me echt zorgen maak. Ik ga deze docu zeker kijken 🥰

één jaar geleden

Ik vond het een mooie docu serie. Wel me echt achter m’n oren gekrabd dat er een behandeling gestart werd voor de alleenstaande vrouw met psychische problemen. Vooral om wat ze aangaf als reden geen partner te willen: dat was te ingewikkeld en ze wilde alles zelf bepalen.. dat deed me echt afvragen of ze zich wel echt bewust was van wat er bij komt kijken en wat een kind verdient, maar misschien ben ik te sterk gekleurd door mijn eigen jeugd met inadequate ouders

één jaar geleden

Ik vind het onbegrijpelijk dat iemand met een zwaar psychiatrisch verleden (en heden) in aanmerking komt voor behandelingen. En hoe gunnend ik de gedachte van een draagmoeder ook vind, ik vind het erg voor het kindje. Het is voor mij een hartverscheurende gedachte om na de geboorte een kindje af te staan. Waar wordt het belang van het kind nog gediend, als alle wensen op allerlei manieren met soms 4 ouders vervuld moeten worden?

één jaar geleden

Reactie op Anoniem Nr Zoveel

Heb nog niet gekeken maar verwonder me er wel eens over. Ik ken een hele l ...
Hoe laag is dat? Op een gegeven moment ben je met een zeer laag IQ natuurlijk wel beperkt. Maar een hoogbegaafde ouder is ook niet nodig.

één jaar geleden

Reactie op Annzoef

Ik vind het onbegrijpelijk dat iemand met een zwaar psychiatrisch verleden ...
Verleden en heden zijn voor mij hierin wel 2 heel verschillende dingen. Mijn ouders zijn zwaar gestoord (denk aan o.a. narcisme en kindermishandeling), maar hebben nooit hulp gezocht en mochten dus wel kinderen krijgen omdat er geen dossier bekend was. Zou het dan heel vreemd vinden als mensen die juist wel hun verantwoordelijkheid nemen door in therapie te gaan en hun eigen verleden verwerken voor ze kinderen krijgen en daarna stabiel zijn dan ineens geen kinderen meer zouden mogen krijgen vanwege hun oude dossier/verleden. Zeker wanneer het grootste deel van dat verleden zijn oorsprong heeft in waar je wiegje stond en dus geen gevolg was van je eigen keuzes. Het leven is niet zo maakbaar als we allemaal zouden willen in bepaalde situaties. Maar goed, dat is mijn mening.

één jaar geleden

Ik heb deze docu niet gezien. Een hele tijd geleden wel de tweedelige documentaire Machteloos. Hele treurig vond ik dat, verstandelijk beperkte ouders die hun kinderen niet konden geven wat nodig was, ondanks de vele, vele begeleiding die er bovenop zat en hulpverleners die steeds wanhopiger werden. Moeders die zeggen dat ze doorgaan met kinderen krijgen net zo lang tot ze er eentje mag houden 😭 Als je dit hebt gezien dan ben je wel voor gedwongen sterilisatie maar deze discussie is gewoon heel lastig. Waar leg je dan de grens? Want deze is niet zo zwart wit. De duidelijke gevallen zijn makkelijk maar er is gewoon een heel groot grijs gebied.

één jaar geleden

Reactie op Elfje91

Hoe laag is dat? Op een gegeven moment ben je met een zeer laag IQ natuurli ...
Ik weet haar score niet. Maar ze is niet beperkt. Ze kan prima communiceren, ze werkt gewoon en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel . Ze weet wat ze moet doen in geval van crisis en welke hulp ze wanneer moet inschakelen. Ze is alleen geen hoogvlieger, en na haar middelbare school geen verdere scholing gevolgd.

één jaar geleden

Ik vond het een hele interessante documentaire! Ik zou het zelf wel heel lastig vinden om die keuze te maken voor iemand anders. Al denk ik wel dat er situaties zijn waar er mensen zijn die echt beter geen kinderen kunnen krijgen. Maar vond ik in de documentaire wel veel een grijs gebied. Vond ik het voor een lesbisch stel wel heel mooi, dat de ene eicel bij de ander gebruikt kan worden en het zo meer van hen samen voelt, ookal is dat eigenlijk ook niet nodig. En vind ik het ook raar dat je je niet kan aanbieden als draagmoeder of een oproep kan doen dat je een draagmoeder zoekt.

één jaar geleden

Ik heb hem net kunnen kijken. Wat een mooie docu. Vind dat de dame van de kliniek zich in zekere zin ook heel kwetsbaar/ integer opsteld en ook heel veel zelfreflectie durft toe te passen. Ik vind het systeem in nl dan toch wel echt vreselijk ouderwets nog mbt draagmoederschap... en hoop ook dat net als alleenstaande moeders er ook alleenstaande vaders mogen komen