14 Reacties

5 jaar geleden
Als je salami goed verhit mag het wel, bv op een pizza. Op een tosti is het denk ik onvoldoende verhit, zou het zelf niet doen😅

5 jaar geleden
Ik mis salami ook echt heel erg! Mijn verloskundige zei dat je salami wel mag eten als het erg verhit is geweest, of bevroren! Dus als je je salami eerst 24 uur in de vriezer legt en dan ontdooit, dan kan je het gewoon eten! Het gaat om de bacteriën die gedood worden door het lage of hoge temperatuur verschil! En zeker als je het daarna op een tosti doet ben je safe!💪🏻

5 jaar geleden
Ik heb het altijd wel gegeten me hele zwangerschap 😬.. Lekker op brood 😄.. 1/2 keer in de week als ik er zin in had met kaas erbij waarom niet.. 😁

5 jaar geleden
Reactie op babyboy6-6
Ik mis salami ook echt heel erg! Mijn verloskundige zei dat je salami wel m ...
Listeria bacteriën kunnen in de vriezer overleven, net zoals Salmonella. Apart dat je verloskundige dit advies geeft. Alleen door verhitting kun je het risico uitsluiten.
https://www.gezondheidsnet.nl/bacterien/geef-de-listeriabacterie-geen-kans

5 jaar geleden
Ik heb het altijd wel gegeten me hele zwangerschap 😬.. Lekker op brood 😄. ...
Op het gedeelte “waarom niet..” omdat er helaas bacteriën op kunnen zitten wat echt gevaarlijk kan zijn. Het gebeurt niet bij iedereen, maar het hoeft maar 1 keer mis te gaan om het bacterie in je lijf te krijgen.

5 jaar geleden
Ik vraag me dus af of deze salami niet al verhit is geweest gezien het gemaakt is van kip/gevogelte, wat iets is wat je per definitie niet rauw of gedroogd kan eten. Daarmee vervalt dus het principe dat er nog bacteriën/parasieten in kunnen zitten.
Ik heb dit ook geprobeerd uit te vogelen omdat ik ergens las dat je er dus vanuit kan gaan dat salami gemaakt van kip of kalkoen wel verhit zou zijn, maar ik ben er niet uit gekomen.
Voor zover mijn kennis reikt zou rauw verwerken ook niet passen binnen het 'halal' principe, maar ik ben een leek hierin...
Ik heb het dus uiteindelijk toch laten staan, maar ik blijf nieuwsgierig!

5 jaar geleden
Als je het goed verhit mag het gewoon. Ik eet ook weleens zalm tosti’s.

5 jaar geleden
Ik ben met een Marrokkaanse man getrouwd.. dus hier in huis eten we geen varken. En vaak zat is mijn man met die thuis gekomen.. de Hollanders onderons kennen salami als varken en is die is rauw of alleen gerookt. Salami’s in de ‘halal’ variant zijn meestal met kip of kalkoen gemaakt. Dat kun je op de achterkant zien. En nee niemand eet rauw kip of kalkoen!! En dat staan ze ook niet toe dus ik zou zeggen ‘waarschijnlijk lees etiket’ SMAKELIJK ETENNN😘😘

5 jaar geleden
Reactie op babysnoep
Ik ben met een Marrokkaanse man getrouwd.. dus hier in huis eten we geen va ...
Ik ben zelf islamitisch maar ik eet het alsnog niet zo uit de verpakking. Ik belde laatst naar een Duits bedrijf waar veel van deze worst wordt geproduceerd en vroeg of het veilig is tijdens de zwangerschap. Er wordt tenslotte ook sucuk e.d. bereidt die rauw is en ze konden het daardoor niet uitsluiten, heb dus ook geen concreet antwoord gekregen. De kans is natuurlijk ontzettend klein dat er bacteriën inzitten maar stel het liever even uit. In theorie klopt je uitleg uiteraard!