20 Reacties

3 jaar geleden

Drie weken vooraf lijkt me niet abnormaal. Nadien zal hij toch ook wel minderen, toch? Hij zal er toch ook willen zijn voor jullie kindje? Daarna is het een kwestie van overeenkomen. Ik ben 34 weken zwanger en mijn man is nu ook op pad met zijn vrienden. Ik maak me geen zorgen. Hangt er natuurlijk ook vanaf hoe jouw man is na die biertjes... Slaapt hij dan? Onmenselijk dronken? Vervelend?

3 jaar geleden

Hoi hoi, wat vervelend dat je je zo voelt! Ik vind zeker dat jij het recht hebt om te vragen zijn alcohol gebruik te minderen. Vooral als hij vaak dronken thuiskomt.. zwanger zijn ben je samen, ook al draag jij de babg betekent niet dat hij geen verplichtingen heeft of dingen zou moeten aanpassen in zijn dagelijks leven. Ieder moet zijn/haar verantwoordelijkheid nemen hierin. Af en toe een biertje oke maar veel stappen en zat thuiskomen moet na een bepaalde tijd wel minder worden. Vooral als jij helemaal alleen thuis zit. Ik hoop dat hij een beetje bijdraaid. Echter denk ik wel dat als jullie kleine baby er is hij vast het een of ander zal veranderen qua drinken.

3 jaar geleden

Hier ook een wakkere zwangere die niet kan slapen ;) Mijn vriend drinkt nog wel een glaasje maar niet zoveel want hij vindt het zelf geen fijn idee dat hij mij dan naar het ziekenhuis zou moeten rijden. Maar ik ben inmiddels ook 40 weken. Jouw man moet toch wel snappen dat jij ook van alles opgeeft en dat het niet leuk is om alleen thuis te zitten terwijl hij drinkt en uitgaat. Een keer maakt dat natuurlijk niet uit, maar het moet wel een beetje redelijk blijven..

VRIEND

3 jaar geleden

Ik vind het helemaal niet veel wat je van hem vraagt. Ik denk dat als je niet zwanger was, je hem ook al op dit gedrag mag aanspreken. 10 脿 25 bier, dat is toch niet normaal?! Dat drink ik in een jaar (als ik niet zwanger ben). Buiten het feit om dat je niks aan een dronkenlap hebt op het moment dat je moet bevallen, vraag ik me erg af wat voor een voorbeeld hij als vader wil geven. En of hij wel aan zijn eigen gezondheid denkt. Zoveel alcohol is echt heel slecht, moet jullie kind dan een zieke vader krijgen die nooit iets leuks kan doen? Ik zou zelf ook geen respect of positieve gevoelens kunnen opbrengen voor een vriendengroep die zich alleen maar klemzuipt. Ok茅, gebeurt het af en toe na een wild feest, soit, maar als zuipen echt de hoofdactiviteit van de groep is, is dat toch wel triest. Ik ken je vriend verder niet, dus ik denk niet dat hij een naar persoon is, maar ik vind dat zuipen wel heel kinderachtig en ik vind ook dat je helemaal gelijk hebt. Je eisen zijn ook nog eens niet zo hoog, je bent nog hartstikke tolerant.

3 jaar geleden

Ik snap dat je vriend helemaal gesetteld is in zijn plattelands zuip cultuur, waar elk voorstel om te minderen overdreven en voor mietjes is. Wat je nu doet, staan voor wat jij nodig hebt van hem, doe je heel goed. 3 weken is super redelijk! Laat hem maar zeuren wat voor opoffering het is, wat telt is wat hij in de praktijk doet. Sta ook stil bij wat jij nodig hebt op de momenten van eenzaamheid, je vriend thuis? Of misschien met je eigen vrienden een gezellige avond, als hij (een keer) een avondje op zuip gaat 馃槈

3 jaar geleden

Ik vind dat je helemaal gelijk hebt! Precies wat je zegt, stel dat er iets met jou of als jullie kindje er is, met jullie kindje is en hij komt met een enorme dranklucht aan zetten.. dat wilt hij denk ik ook niet.. en ook met regelmaat zo boven je kindje hangen lijkt me ook niet de bedoeling.. Ik snap je, ik heb in dezelfde situatie gezeten, maar hier is het goed gekomen gelukkig. Sta op je strepen, want voor jou is dit ook niet leuk. Sterkte!

VRIEND

3 jaar geleden

Wij hadden de afspraak dat hij na de 37ste week max een of twee biertjes zou drinken. Helaas in week 37 was hij dat weekend dronken.. (zijn beste vriend werd 30) ik ben toen compleet de pan uit geflipt want meneer begreep toch het probleem niet helemaal... Ja iemand anders kan je ook naar huis of het ziekenhuis rijden als dat moet, daarop ben ik zo ontzettend boos geworden 馃檲 Heb hem even duidelijk gemaakt dat IK inderdaad wel in het ziekenhuis of thuis kom als het moet, genoeg mensen of familie die ik direct op kon bellen. Maar ik wou toch wel graag dat hij niet met zijn brakke/dronken kop bij de geboorte van zijn eerste kind zou zijn, daar heb je echt niks aan. Daarna heeft hij zijn excuses aangeboden want ik had toch wel een goed punt en is hij netjes bij 1 of 2 biertjes gebleven.

3 jaar geleden

Maar meis, dit is dan de situatie tot aan je bevalling.. hoe gaan jullie het na de bevalling doen? Gaat hij dan ook steeds weg, er vanuit gaande dat jij wel bij jullie kindje blijft, geen kant op kan en dat jij de verzorging wel op je neemt?

3 jaar geleden

Ik kom zelf ook uit zo'n dorp. Heb er zelf nooit aan meegedaan, maar mijn broers wel. Ik merk wel dat zij rustiger zijn geworden toen hun kind er was, hoewel de broer met het jongste kindje (4 maanden) nog steeds zijn oude leventje op peil probeert te houden. Hebben zijn vrienden ook al kinderen? Zo ja: hoe doen zij dat? Heb je de vrouwen van zijn vrienden er wel eens over gesproken? Misschien zit daar iemand tussen die je bondgenoot kan zijn in deze. Wel erg jammer dat hij het zelf niet lijkt in te zien. Sterkte.

3 jaar geleden

Ik vind het niet kunnen. Hij moet zowieso minderen want inderdaad. Hij is de gene die je moet brengen. En ook helder moet zijn. Paar biertjes oke. Maar dronken nee.

3 jaar geleden

Sorry maar mijn partner is ook een boer en gaat het zeker niet zo aan toe. Hij drinkt 1-2 pilsjes na het werk op vrijdag en gaat niet weg als het echt niet gaat bij mijn. Ik denk dat je een gesprek moet aangaan met je partner nu heb je het al wel heel de relatie geaccepteerd dus het is lastig om het helemaal niet meer te doen maar minderen is niet meer dan normaal. Je wilt toch ook niet dat een dronken man elke keer boven jullie kindje hangt als hij zich daar dan al mee bezig gaat houden. Misschien komt het hard over maar ik vind het persoonlijk niet kunnen

3 jaar geleden

Ik denk dat het redelijk is om te vragen dat hij na 36 weken ongeveer nog maar 1 a 2 biertjes drinkt. Dat lost natuurlijk niet op dat hij je regelmatig alleen laat. Ik zou niet te veel gaan eisen dat hij thuis moet blijven, dan wordt het ook geen leuke avond. Zou wel een paar keer terloops aangeven dat je veel alleen bent en dat niet leuk vind. Zonder dat je zeurderig over komt, want dat kan weer averechts werken. Na de bevalling moet je maar hopen dat hij het licht heeft gezien als hij jullie kleine wonder ziet. 馃様 Het moet toch echt van uit zichzelf gaan komen anders krijg je alleen maar ontzettende ruzies die naar niks leiden. Anders duidelijke schema鈥檚 opstellen wie wanneer voor de baby zorgt, zodat hij weet wanneer hij wel of niet kan gaan drinken. Zou vooral ook afspraken maken over de eerste week na de bevalling. Hij is niet zwanger er zijn veel mannen die moeite hebben om dan al binding/verantwoordelijkheid te krijgen met het geen wat er in onze buik groeit.

3 jaar geleden

Wist je dit niet voor de zwangerschap?

3 jaar geleden

Ik vrees omdat je hem zo hebt leren kennen en hij waarschijnlijk altijd zo geweest is, dat vragen om te veranderen niet echt gaat helpen, want je wist dat hij zo was. Als je er niet mee kon dealen, had je misschien niet voor hem moeten kiezen. Of je had vooraf (in de elkaar leren kennen fase) moeten vragen of hij van plan is altijd zoveel te blijven drinken of dat dat bijvoorbeeld gaat verminderen als die kinderen krijgt. Heb je al aan hem verteld dat je je eenzaam voelt?

3 jaar geleden

Ik zou het helemaal niks vinden. Ik heb echt een hekel aan alcohol. Ik denk dat ik 眉berhaupt niet zo ver in een relatie zou kunnen komen met zulk alcohol gebruik. Dat zou voor mij echt een afknapper zijn. Voor nu kan je zeggen hoe jij je voelt. Bijvoorbeeld: "Ik voel mij er eenzaam bij". "Ik word er gespannen van". "Ik heb je op dit moment hard nodig". "Ik vind het gevaarlijk, als je dronken bent, voor de kleine" (wanneer het geboren is). Als je alleen zegt wat het met jou doet, kan hij zich er niet aangevallen door voelen. Wat je nog wel kan vragen is: "Zou je het zelf niet fijn vinden om nuchter te zijn/niet dronken te zijn, wanneer de baby geboren wordt?"

3 jaar geleden

Hoi Inge, Ik kom zelf ook uit zon dorp en wij hebben inderdaad ook zon vriendenkeet, ik ben zelf nu 25 en de vrienden groeien mee ik heb gemerkt dat het "zuipen" nu wel minder word en dat veel ook veranderen en serieuzer worden en dan ook niet meer 30 biertjes wegtikken maar dat ze het dan bij 3/4 biertjes laten. Ik snap dat het lastig is als je niet mee bent en hij daar zit, maar die mannen die er zitten hebben die ook vriendinnen? Gaan die ook mee? Misschien dat je jezelf iets meer kunt openstellen naar hem toe? En naar zijn vrienden en zo meer kunt inschikken naar elkaar toe? Ik weet ook niet welke leeftijd categorie hun zitten. En gewoon duidelijk aangeven dat jij je alleen voelt en dit vertellen vanuit de ik vorm, wat jij voelt. Je kunt inderdaad wel vanaf 36 weken vragen of die gewoon meer bij je kunt zijn om jou te ondersteunen en dat die wel in grote maten nuchter is zodat als de baby zich aankondigt hij niet kachel lam naast je zit. Hoe vind hij het dat er een kleine op komst is? Hoe ziet hij het straks voor zich? Is hij er klaar voor? En hoe zit het met, hoe hij is naar jou zorgzaam? Is die jullie gehele relatie zo geweest dat die veel weg is? Ik hoop voor je dat de papa gevoelens om de hoek komen kijken en meer verantwoordelijkheid gaat pakken. Ik hoop het beste voor je meis 馃尭

3 jaar geleden

Reactie op R.mse

Wist je dit niet voor de zwangerschap?
Tuurlijk wel- en dat was geen probleem, waarom zou dat een probleem zijn zeg maar? Maar nu ik zwanger ben en geen onbezorgde zwangerschap heb, vind ik het moeilijk als hij zo dronken wordt. Ik ben hem dan een hele avond kwijt maar ook de dag erna nog, want dan is hij ook ziek/niet zichzelf. Dat vind ik moeilijk en ook lastig om aan te kaarten.

3 jaar geleden

Ik kom ook uit zo'n dorp. Wij hebben hier een jeugdsoos waar ontiegelijk veel gezopen word door bepaalde vrienden. Gelukkig doet mijn vriend hier niet aan mee. Af en toe gaat hij op vrijdag avond heen en drinkt dan wat biertjes. Maar hij maakt het z茅ker niet heel laat of zuipt zoveel dat ie niks meer kan. Hij vind het sinds we samenwonen, namelijk jammer als hij op zn vrije zaterdag de hele dag brak is. Ook hebben wij het er al over gehad dat als ik straks tegen het einde loop hij ook niet meer zoveel biertjes kan drinken en al helemaal niet als de kleine er is. Zijn reactie hier op was dat er genoeg alcohol vrij bier te krijgen is dat ook lekker smaakt. Dus hier gelukkig geen problemen. Bespreek het met je vriend, zeg ook hoe jij je daar bij voelt. Ik hoop voor je dat ie snel omdraait van gedachten. Want als het kind er is kan hij ook niet elk weekend weg gaan en aan de zuip gaan.

3 jaar geleden

Vragen dat hij 3 weken van tevoren mindert met drinken en wat meer thuis blijft, lijkt mij meer dan redelijk en persoonlijk vind ik dat hij dit zelf ook wel kan bedenken... Jij draagt jullie kindje 9 maand en let 9 maand op wat je eet/drinkt, even moeite doen om er voor jou en jullie kindje te zijn, lijkt mij wel het minste... Persoonlijk vind ik het al vrij ego茂stisch dat hij vertrekt als jij je niet goed voelt en verplicht bedrust moet houden... Ik zou er echt eens met hem over praten op een rustig moment, dus niet als hij op punt van vertrekken staat of de dag na een stevige avond... Geef aan hoe jij je voelt. Vraag hem misschien toch ook eens hoe hij dit ziet als jullie kleintje er is. Ik ken je niet, maar de zorg voor zo'n kleintje moet je echt niet onderschatten. Soms heb je er echt nood aan om gwn mentaal jezelf even te kunnen loskoppelen en bvb rustig een bad te nemen zonder een babyfoon erbij en je elke seconde klaar te houden om eruit te springen... Mijn man heeft een veeleisende baan en doet vaak wachten, waardoor hij 's avonds soms pas na 22u thuis is en dan werd ik al lastig, terwijl hij aan het werk was 馃檲.

3 jaar geleden

Mijn man en ik hebben samen besloten dat hij vanaf week 34 minder drinkt (max 2 drankjes) zodat hij nog naar het ziekenhuis kan rijden. Inmiddels heb ik hypertensie en ben ik al opgenomen geweest, dus die noodzaak is alleen maar hoger geworden. Hij heeft zelf besloten helemaal niet meer te drinken tot de bevalling. Soort dry januari, wilde dit meer voor zichzelf dan voor mij.. 馃槉 Daarnaast hebben we afgesproken dat hij niet verder dan dik een uur afstand van huis is. Dat voelde voor mij niet fijn. Maar in die straal gaat hij met vrienden rustig uit eten, borrelen etc... Toen ik afgelopen week opgenomen werd en het even heel spannend was heeft hij er bijna 2 uur over gedaan om in het ziekenhuis te komen, dus vinden dit wel re毛el... We zijn zelf beide niet van het dronken thuis komen, wel van een lekkere borrel en wat aangeschoten zijn, en volgende dag even een ibu nodig hebben om lekker te functioneren. Dat hoeft van mij na de bevalling echt niet te veranderen. En was voor hem voor de 34 weken ook wel aan de orde. Praat erover met elkaar, spreek de verwachtingen naar elkaar uit en zorg dat je beide weet hoe de ander over de zwangerschap en het ouderschap denkt. Je kunt er niet vanuit gaan dat iemand zich op een bepaalde manier gedraaid als hij dat niet gewend is en jouw verwachting niet kent.. Zo鈥檔 gesprek is geen vingerwijzen maar gewoon uitspreken hoe je er samen over denkt en waar jullie kloven misschien zitten.... succes 馃崁馃槉