23 Reacties

2 jaar geleden

Ik volg! Denk dat we inderdaad elkaar hierbij kunnen helpen. Ik maak vaak een ovenschotel met een stukje vlees( wat vaak in de vriezer ligt) daar kunnen we 2 dagen van eten, - verse groentesoep met rijst - pasta aglio e olio Je kunt ook op de website van de AH budgetrecepten kiezen.

2 jaar geleden

Ik ben ontzettend fan van stoofjes uit de slowcooker ☺️ maak vandaag bv kipdijfilet met paprika, ui, champignons.. maar kan met allerlei combinaties. Beetje kookroom erbij. En daar eten we 2 dagen van ☺️

2 jaar geleden

Een zelfgemaakte pastasaus vind ik ideaal! Makkelijk te maken, veel groente en je kan makkelijke grotere porties maken. Ik maak zelf altijd een saus met tomaat, puntpaprika, wortel en verschillende kruiden (vaak paprikapoeder, peper/zout, italiaanse kruiden en rozemarijn). Dit doe ik allemaal in de oven (20-25 min. op 200°C) met een beetje olijfolie en daarna pureren. Ik vries dan vaak nog een portie in of we eten de dag daarna pizza wraps met de pastasaus als basis

2 jaar geleden

Mijn go to maaltijd is bonen/ kikkererwten (gedroogd kopen en zelf weken en koken, goedkoper en lekkerder dan de blik versie) met rijst en (diepvries) groenten gekruid met italiaanse mix. Lekker en heel goedkoop. Ongeveer 1 euro voor een maaltijd met 250 gram groenten! Je kan het makkelijk invriezen en meerdere dagen van eten. Een andere maaltijd die ik vaak maak is een blik tomatenblokjes, hierin fijngesneden ui, wortel en/ of paprika en rode linzen koken. Verhoudingen kan ik niet echt meegeven aangezien ik het allemaal op gevoel doe. Beetje in de gaten houden of er water bij moet tijdens het koken. Hier krijg je een soort bolognesesaus. Je kan het eten met pasta, aardappelen, rijst, ... Meer groenten en water erbij en je hebt een lekkere maaltijdsoep. Heel makkelijk, goedkoop en super gezond.

2 jaar geleden

Wat ik trouwens ook vaak doe is couscous maken. Daar kunnen allerlei groenten in die je nog over hebt. Zoals maïs, courgette, tomaat, sperziebonen. Lekker is het dan met feta ook en wat gekruide kipdijfilet. Olijfjes kunnen er ook erg goed door, maar dat is meer voor de liefhebber. De couscous gaar maken met gekookt water waar je een groente bouillon blokje doorheen hebt gedaan. Bij het opdienen kun je er wat rucola doorheen doen en/of chilisaus doorheen doen.

2 jaar geleden

Wraps met groenten (kidneybonen, mais, prei, paprika, tomaat en mexicaanse kruiden). Op de wrap zelf kun je creme fraiche of chilisaus doen en evt kaas. Pasta met groentensaus (ui, courgette, paprika, tomaat, creme fraiche en pesto). Evt met rucola of kaas er op. Bloemkoolcurry: rijst of noedels met groentensaus (bloemkool, kikkererwt, kokosmelk en curry). Vega pilav: rijst met groentensaus (ui, knoflook, paprika, cherrytomaat, perzik uit blik, tomatenpuree en kruiden (bouillon, paprikapoeder en kaneel)).

2 jaar geleden

Ik haal vaak deze, 500 gram of 1 kg gehakt, cherry tomaten (in 4 stukken snijden), rode paprika (in kleine blokjes snijden), een beetje knoflook en ui. Alles bij het gehakt in gooien. Daarnaast nog wat spaghetti koken en klaar is Kees. De saus is mega lekker en kan je gewoon bewaren in de koelkast of vriezer!

VRIEND

2 jaar geleden

Pasta boursin Pasta koken. Cherrytomaten roosteren met knoflook, basilicum, ital kruiden, peper en zout. Gebakken spekjes/kip, de pasta en de boursin erbij, nog even in de oven klaar is kees🙌🏼 Toad in the hole https://www.bbcgoodfood.com/recipes/sams-toad-hole Ovenschotels kun je alles in doen wat je lekker vindt, ideaal. Ik vind er bijvoorbeeld een lekker met groenten, rookworst en crème fraiche 😋 De ouderwetse bolognese veel maken en invriezen. Wortels, ui, tomaten, kruiden, verse knoflook. Bakken en pureren en klaar. Verse gevulde soepen, heerlijk, makkelijk en ook fijn om in te vriezen. Pasta carbonara. Spekjes/hamblokjes met verse knoflook bakken. 2 eieren 1 eidooier mixen met een zak parmezaanse kaas en peper. Pasta koken. Pasta bij spekjes doen en dan de kaasmix erover en van het vuur. Heerlijk🫶🏼 en lekker met gebakken puntpaprika en courgette met peper en zout.

2 jaar geleden

300gr Doperwten en 100gr spinazie uit de vriezer. Een avocado, een ui, 2 teentjes knoflook, een handje verse basilicum, 200ml gekookt water en een blokje groente bouillon. Alles aanfruiten/ontdooien in een pan (behalve de avocado), alles in de blender, bouillon en peper en zout erbij, blenden tot glad. Dan saus in de pan weer opwarmen. Ondertussen pasta koken, en die door de saus scheppen. Ik stop hier altijd nog 1 of 2 porties van in de vriezer haha.

2 jaar geleden

Risotto. Heb je veel verschillende soorten van. Hartige taart

2 jaar geleden

Ik haal heeel veel inspiratie uit Lekker en Simpel. Leuk om op insta te volgen 😄 Bijvoorbeeld kip pilav, Mexicaanse rijst ovenschotel. Wij maken vaak pasta voor 2 dagen. Basisrecept van passata of tomatenblokjes uit blik met gehakt en roerbakgroenten. Op smaak maken met kruiden naar keuze. Bami of nasi is ook makkelijk te maken voor 2 dagen. Noedels. Kant en klare woknoedels of de dunne noedels die maar een paar minuutjes hoeven te koken. Veel variatie mogelijk qua vlees en groente. Kip, biefstuk, hamlappen, kipgehakt of vega. Sausje maken van sojasaus en chilisaus. Roerbakgroenten zijn vaak in de aanbieding. Inslaan en in de vriezer doen. Kan zo bevroren in je pastasaus. Net als kip en gehakt hebben we ook standaard in de vriezer

2 jaar geleden

- groenten in de aanbieding kopen en daar je maaltijd omheen bedenken ipv eerst bedenken wat je gaat maken en dan kopen en erachterkomen dat het dure groenten zijn want niet in het seizoen - vaker vega eten (en dan niet de kant en klare vleesvervangers maar bijv linzen, kikkererwten, bonen als vleesvervanger) is ook goedkoper Ik vind dahl heel lekker en dan met groenten uit de oven. Kan evt rijst of brood naast maar hoeft niet eens. Grote zak linzen haal ik bij Turkse supermarkt. Ik maak ook vaak soep van restjes groenten. Gewoon alles bij elkaar gooien, bouillonblokje erbij, na het koken staafmixer erop, klaar.

2 jaar geleden

Je kan proberen creatief te koken met toogoodtogo zit vaak veel groente bij. Veel supermarkten hebben apps met budget recepten. Met producten die dan in de aanbieding zijn. Hier zijn we wat vaker vleesvervangers gaan eten die zijn regelmatig in de aanbieding en is vaak al goedkoper. Op insta zijn er ook wat leuke accounts zoals gierige gerda om te volgen met tips en folderaanbiedingen. Ook recepten die je kan invriezen zijn handig om wat in grotere porties te maken. Ik maak vaker zelf ovenfrietjes. Een grote zak aardappelen is goedkoper dan telkens ovenfrietjes kopen. Alleen moet je iets meer snijden Niet direct recepten maar hopelijk wel wat tips waar je wat mee kan.

2 jaar geleden

Ik weet niet of er bij jou in de buurt markt is wekelijks, hier wel en dan kan je dus zakken van een halve kilo groenten of fruit halen voor €1 Ik doe dat meestal 1x per 2 weken en dan net zoveel halen als de vriezer toelaat 😂 maak vaak pastasaus die we dan eten met waar we zin in hebben (pasta, couscous of rijst). Kleine aanpassing en je hebt ratatouille. Ik ben ook gek op noodles, ga 1x per maand naar de toko en haal daar rijstnoedels (minder zwaar op de maag als andere soorten) en van die potjes met Madras enzo. Ook roerbak smaakjes, dan hebben we toch elke keer wat anders ondanks dat de groenten wellicht hetzelfde zijn 👀

2 jaar geleden

Reactie op metalharpey

Ik weet niet of er bij jou in de buurt markt is wekelijks, hier wel en dan ...
Helaas geen markt in de buurt! Ik heb wel de aktie van de Jumbo in de gaten gehouden. Deze week vet veel vlees voor maar 1 euro. Dus heb even goed ingeslagen 😂 Vlees voor 10 maaltijden van 2 personen voor maar 10€. Echt bizar.

2 jaar geleden

Helaas geen markt in de buurt! Ik heb wel de aktie van de Jumbo in de gaten ...
Plof(je)kip? Haha

2 jaar geleden

Pak bami groenten, roerbakmie, vega saté van quorn (in de bonus vaak 1+1) en een eitje erbij. Evt wat kroepoek, staat binnen paar tellen op tafel en kun je zeker twee keer van eten. Zelf bami kruiden maken ipv de kant en klaar pakjes scheelt ontzettend veel! Google maar op bami kruidenmix maken.

2 jaar geleden

Reactie op September2109

Plof(je)kip? Haha
Hahahha zal me niet heel veel verbazen nu ik er zo over nadenk 😅

2 jaar geleden

Ik maak vaak ovenrijst. Rijst, groente, en kip, vis of ei in een ovenschaal met een blik kokosmelk en heet water. Tijd in de oven. Af en toe even omroeren en klaar!

2 jaar geleden

Reactie op ILB95

Ik maak vaak ovenrijst. Rijst, groente, en kip, vis of ei in een ovenschaal ...
Vraagje, gebruik je dan geen kruiden? En wordt de rijst op deze manier gaar? En hoe lang ongeveer in de oven?