10 Reacties

13 dagen geleden

Ik was medisch.. en eerlijk? Ik zou niet anders willen.. Ik mocht elke 2 weken komen, als tussendoor stress had mocht ik ook komen.. Het ziekenhuis zei altijd; je belt niet zomaar dus we gaan het controleren. Gaf mij veel rust en kreeg veel meer echo's dan bij de verloskundige en voor de rest loopt alles hetzelfde / soms zelfs relaxter vond ik. Ter info; je mag nog steeds naar een verloskundige daarnaast!.. Ik ben 2x geweest daar zodat in mijn kraamtijd ik wel al een beetje gevoel had bij hun en zij bij mij. Want de verloskundige komt nog steeds bij je langs na de bevalling.

13 dagen geleden

Ik ben nu medisch ivm tweeling zwangerschap. Eerste zwangerschap alles bij de gewone praktijk. Ik vond de eerste zwangerschap prettiger. Maar het voelt goed dat ze alles extra in de gaten houden. Wel echt veel afspraken , metingen en gezichten. Gelukkig wel bijna alle afspraken bij 1 klinisch verloskundige gehad, dus zij kende mij wel goed. De gynaecologen kennen je alleen van een dossier. Ik vond afspraken met klinisch verloskundige wel leuk hoor. Daaraan merkte ik minder het medische. Gynaecologen zijn echte artsen, dat merk je aan alles.

13 dagen geleden

Ik was medisch zwanger van onze tweeling. Ik heb het niet als heel anders ervaren als m’n eerste zwangerschap bij de gewone verloskundigenpraktijk. Ik vond het juist fijn om zoveel controles te hebben en de baby’s zo vaak te zien.

13 dagen geleden

Ik was ook medisch, je krijgt extra controles en extra echo's. Ik hoefde trouwens niet voor alles naar het ziekenhuis, ik was gewoon bij een verloskundige praktijk.

13 dagen geleden

Ik ben momenteel medisch (extreme vroeggeboorte bij de eerste) en ik vind het wel prima. Ik kan altijd bellen, de vk's en mijn gyn. daar zijn vriendelijk en hebben mij tot nu toe voorzien van duidelijke informatie. Ja, de omgeving is wel een stuk klinischer dan, want het blijft een ziekenhuis, maar dat neem ik voor lief. De controles e.d. geven mij wel rust.

13 dagen geleden

Veel meer echo's dan bij de verloskundige.

13 dagen geleden

Wat ik tot nu toe ervaar: heel veel begrip voor ongerustheid! Ik mag altijd langskomen voor een extra controle of echo.

13 dagen geleden

Ik ben aan het einde van mijn zwangerschap medisch geworden. Het nadeel vind ik dat je in het ziekenhuis steeds weer nieuwe gezichten ziet en met niemand echt een band opbouwt, dat heb je bij een verloskundigepraktijk wel. Verder is het grotendeels vergelijkbaar! Bij de verloskundige werden minder echo’s gemaakt, maar kreeg ik wel altijd printjes mee naar huis. Die krijg ik bij het ziekenhuis bijna niet. Ik had verwacht dat alles bij het ziekenhuis wat sneller en onpersoonlijker zou zijn, maar dat blijkt echt niet waar. Alle verloskundigen en gynaecologen die ik tot nu toe heb gezien hadden echt tijd en aandacht voor vragen en gesprekken.

13 dagen geleden

Ik werd halverwege de zwangerschap medisch, en baalde hier echt van. Enige ‘leuke’ vond ik dat ik meer echos kreeg, maar ik vond de verloskundige verder veel prettiger/persoonlijker. En daarbij zou het veel tijd hebben gescheeld, heb voor m’n gevoel mn halve zwangerschap in de wachtkamer van gynaecologie doorgebracht.

13 dagen geleden

Je kan overigens nog vragen om wel mee te mogen doen aan de centering pregnancy bij de verloskundige. Dat is een groep dames ongeveer in dezelfde tijd uitgerekend en daarmee ga je dan allerlei themas bespreken. Erg leuk en vaak heb je nog een band als de kleine er eenmaal is. Zeker bij de eerste wel leuk omdat het iets minder een klinische benadering is en ook focust op vanalles eromheen.