7 Reacties

Ah wat vervelend zeg! Ik werk in de huisartsenzorg en weet uit ervaring dat een psychosomatisch fysiotherapeut ook erg goed kan helpen bij dergelijke klachten, en anders inderdaad een psycholoog/psychiater. Ik zou het gewoon eerlijk tegen hem zeggen hoe je erin staat, hoe lastig dat ook is!

vorige maand

Reactie op Mamavaneenliefmeisje🩷

Ah wat vervelend zeg! Ik werk in de huisartsenzorg en weet uit ervaring dat ...
Geloof het of niet, daar is hij ook al geweest 🥲 Zonder succes

Reactie op Lisalisa1

Geloof het of niet, daar is hij ook al geweest 🥲 Zonder succes
Ah shit, nee dan is er idd meer nodig! Proberen samen een afspraak bij de huisarts te maken en vanuit daar verder te kijken. Al die scans leveren alleen maar meer onzekerheid op, ze vinden bijna nooit een oorzaak maar wel vaak nevenbevindingen.

vorige maand

Misschien lukt het om hem juist te vertellen dat je het zeer serieus neemt en gelooft in de verbondenheid tussen lichaam en geest. Dat hij zichzelf serieus moet nemen en dus ook naar een psycholoog moet om uit te sluiten of zijn mentale spanning zijn fysieke spanning misschien verhoogt. Een andere route is een psychosomatische fysiotherapeut. Dat is ook iemand die is gespecialiseerd in de relatie tussen stress en pijn. Want feit is dat je man niet lekker in zijn vel zit en dat is heel naar voor hem!

vorige maand

Hypochonder hier🤗 De kosten die hij maakt om zijn angst te dempen is net als een verslaafde die drugs koopt. Het is nooit genoeg. Want dan is er wel weer iets anders om over te piekeren. Ik zou voorzichtig het gesprek met hem openen voor psychische hulp. Hij weet zelf al dat hij dit heeft en wellicht heeft hij hier zelf ook heel veel last van en natuurlijk ook zijn omgeving uiteindelijk. Ik heb zelf veel gehad aan cognitieve gedragstherapie en ook angst kliniek lent overwaal. In dat gesprek zou ik gewoon aan hem aangeven dat je van hem houdt en juist daarom dit aangeeft. Want je hebt gelijk ,meer thuis zitten kan ook tot meer piekeren leiden. Het zou het begin kunnen zijn van hem die in gaat zien dat zijn probleem groter aan het worden is en dat dus ook invloed heeft op anderen nu. Ik weet dat mensen met hypochondrie soms namelijk niet door hebben dat hun omgeving hier ook genoeg van mee krijgt. Mijn man zegt altijd heel liefdevol tegen mij: ik ben hier altijd voor jou. Ook met je angst gedachten.die zijn hier volledig veilig. Maar als partner moet ik ook kunnen zeggen wanneer het wat te ver gaat. Dat is ook liefde.

vorige maand

Mijn man heeft ook een tijd lang heel veel losse vage klachten gehad. Zijn huisarts was uiteindelijk degene die suggereerde dat al die fysieke problemen een uiting konden zijn van een mentaal probleem, en stelde voor dat hij met een psycholoog ging praten. Dat heeft hem enorm geholpen. Misschien kan je het via die weg proberen? Dan neem je de klachten wel serieus, maar geef je een alternatieve oplossing.