4 Reacties

3 dagen geleden

Een vriendin van mij zat in dezelfde situatie. Uiteindelijk heeft zij na de geboorte van hun eerste een andere baan gezocht met meer regelmaat en zonder avonddiensten. Die braken haar op. Daarna kreeg haar vriend ook een kantoorbaan en nu hebben ze een betere balans zeggen ze zelf. Lijkt mij heel moeilijk ook als je beiden in de horeca werkt. Als je het leuk vindt, kun je misschien wel in een lunchroom gaan werken? Dan ben je de avonden lekker thuis en soms met je partner.

3 dagen geleden

Mijn man en ik zijn allebij kok. Ik heb mijn baan opgeven en ben ander werk gaan doen.

2 dagen geleden

Neef van mij heeft een restaurant en zijn vriendin is serveerster in zijn restaurant 😆 hij werkt nog steeds heel erg veel en zij is minder gaan werken. Zij hebben ervoor gekozen om ook de opvoeding meer 20/80 te doen ipv 50/50. Maar dat wist ze ook voordat ze met hem een kind kreeg. Ook zij vinden het soms lastig dat hij lange dagen en drukke weken maakt. Onvoorziene momenten toch moeten inspringen…. Mocht je juist in de positie zitten dat jullie allebei werknemers zijn kun je denk ik prima afspraken maken over vaste werkdagen en dergelijke

2 dagen geleden

Mijn ouders hadden een eigen horeca onderneming. Omdat het niet te combineren was is mijn moeder eerst thuis gebleven. Hierdoor kwam scheefgroei en een scheiding. Mijn vader heeft de zaak nog steeds. Ik zie hem amper en we hebben ook een slechte band doordat de balans werk/prive ver te zoeken was. Ik vind zelf de horeca ook echt een leuke branche maar heb eerstelijns ervaren dat het eigenlijk niet te combineren is met een gezin. Dus mijn tip zou zijn, gedag zeggen tegen de horeca.