9 Reacties

4 jaar geleden

Ik kneep in mijn borsten en zag dat ik al melk had. Ben nu 23 weken zwanger! Heel gek gevoel..

4 jaar geleden

Ik had het al heel vroeg! Rond 10 weken lekte ik al melk. Nu inmiddels 35+5

VRIEND

4 jaar geleden

Bij mij is de productie na de bevalling snel op gang gekomen馃憤馃徎

4 jaar geleden

dat vroeg ik me ook al af..馃構 heb er zelf ook nog geen last van...en ben 30 weken.. hoor en lees dat het ook pas na de bevalling op gang kan komen...馃槉

4 jaar geleden

Ik had geen druppel melk voor de bevalling. Productie is na bevalling goed op gang gekomen en heb mijn zoontje tot 6 maand borstvoeding gegeven. Komt wel goed 馃憤

4 jaar geleden

Tijdens zwangerschap geen melkproductie. Toen de kleine er eenmaal was, kwam het helaas ook niet op gang. Pas op dag 4 / 5 merkte ik wat zwaardere borsten, soort van spierpijn gevoel. Toen had mij er eigenlijk al bij neerlegd dat het niet lukte en heb ik opgegeven.. flesvoeding leek ook goed te gaan bij de kleine, niet wetend dat de darmpjes pas vanaf week 2 in werking komen. Onze kleine meid kreeg eerst standaard flesvoeding van een B-merk. Dat eerst maar gekocht, voor het geval dat borstvoeding toch nog wat werd. Vanaf 2/3 weken had ze last van obstipatie, zo zielig. Na speciaalvoeding en destijds wat laxeermiddel op doktersrecept, ging dat gelukkig over. Ze is nu 10 weken en sinds paar dagen ontdekte we dat ze ook heel erg last heeft van reflux.. maagzuur dat ze vaak inslikt. Eerst was houding rechtop enige mogelijke houding, maar afgelopen weekend niets meer mogelijk..huilen/schreeuwen. En Johannesbroodpitmeel zit al in haar speciaalvoeding. Hartverscheurend was het gehuil. Op aandringen bij dokterspost medicijn meegekregen (waarover we via vrienden hadden gehoord). Gaat gelukkig nu stuk beter.. hopelijk blijft dat zo. Enfin, een heel verhaal. Maar als ik dit van te voren had geweten, had ik nog meer doorgezet om te proberen met borstvoeding (evt. in combi met flesvoeding.) Dan kan het zijn dat je ook wel bijwerkingen krijgt, maar dan is het eerder bij jezelf. Bij flesvoeding zit zoveel meer mogelijke risico's op allerlei kwalen aan voor de kleine. Wel zou ik als je aan einde zwangerschap of op dag geboorte van kleine nog geen melkproductie hebt zorgen dat je noodvoorraad melkpoeder (en flesje) in huis hebt. Eerste nacht hebben die kleintjes nog reserves, tweede nacht wordt een ramp als je niets kunt bieden. Hopelijk gaat het je allemaal goed komen met de borstvoeding. ;-) Toch komt het bij de meeste vrouwen wel goed.

4 jaar geleden

Bij mij kwam het pas na de bevalling op gaan. Gelukkig kwam het goed opgaan. Met 10 dagen een dipje. Lactatiekundige laten komen. Probleem opgelost. Wel een borstontsteking gehad en een paar keer spruw, maar toch blijft mijn zoontje uit de borst drinken. Nu bijna 9 maanden al. Tips die ik je kan geven zijn, bezoek een borstvoeding avond/ cursus, zoek als het even niet goed gaat, verwacht niet direct dat het allemaal goed gaat verlopen, kies wat het beste is voor jullie als gezin en geniet van je kleine.

4 jaar geleden

Ik ben helemaal gerustgesteld want ik ben ondertussen (3 w te vroeg bevallen) en de melk productie komt helemaal goed precies :-)

4 jaar geleden

Ik ben helemaal gerustgesteld want ik ben ondertussen (3 w te vroeg bevalle ...
Gefeliciteerd! En wat fijn dat de melkproductie op gang is gekomen馃槉