37 Reacties

4 jaar geleden

Hi! Het is wel herkenbaar hoor..wat vermoeider zijn. Ik ben morgen 5 weken en merk nu alweer dat ik sneller moe ben of minder energie heb. Ik geef er gewoon aan toe nu het nog kan. Over 3 weken moet ik weer werken en kan het niet meer. Je zou het wellicht kunnen proberen om 1 dag wat actiever in te delen en kijken wat het met je doet. Ik heb van de week even gekeken of dit uitmaakt voor de nacht maar dat deed het niet. Bij mijn eerste zwangerschap had ik dat ook heel erg; slapeloze nachten rond een week of 4/5. Succes!

4 jaar geleden

Het is heel normaal. Heeft gewoon met vermoeidheid te maken. Je lichaam pompt nu bloed voor 2, kost extra energie. Ik deed mijn eerste zwangerschap dagelijks dutjes(eerste en derde trimester. Nu met mijn zoontje erbij kan ik minder dutjes doen. Maar ik doe het wel zodra ik kan. Gewoon je rust nemen want je hebt het nodig. Vooral de laatste trimester.

4 jaar geleden

Lekker je dutje blijven doen hoor. Je lichaam is met heel veel dingen tegelijk bezig en het is echt vermoeidheid en geen verveling. Ik doe ook tussen de middag een dutje als mijn zoontje zijn middag dutje doet. Als ik dit niet doe, dan ben ik later op de dag misselijk en duizelig van de vermoeidheid

4 jaar geleden

Heb het hele eerste trimester lekker dutjes gedaan. Heerlijk toch. Geniet ervan!

4 jaar geleden

Ik kwam er achter dat ik zwanger was met 5w6d en daarvoor was ik al vreselijk moe, ik sliep veel, had pijnlijke borsten en buikkrampen. Die moeheid komt echt door je zwangerschap 😌 geniet er nog maar van dat je heerlijk kan slapen straks wordt het anders 😜🙈

4 jaar geleden

Iedereen bedankt voor de reacties, stelt me toch wat gerust dat ik het toch echt nodig heb, en me niet aanstel. Iemand gaf de tip toch ook wel iets actiever te doen, en dat is inderdaad ook wel nodig.. maar ik verveel me gewoon na werk alleen thuis😳.

4 jaar geleden

Iedereen bedankt voor de reacties, stelt me toch wat gerust dat ik het toch ...
Ik was pas de laatste weken (week38) actief haha. Je hebt echt je rust nodig. Na het dutje gingen mijn man en ik altijd wandelen. Ervoor niet, dan was ik moe.

4 jaar geleden

Hoi LK, Ik ben nu bijna 8weken en doe ook bijna dagelijks een middagdutje. Ik ben gewoon zó moe. Als ik dat dutje niet doe, is bij mij de misselijkheid ook erger. Maar geregeld dat ik ook gewoon alsnog beroerd wakker wordt, dus wat daarin helpt ben ik ook nog niet achter.. Ik snap wel je vraag. Ik worstel met 'moet ik niet meer gaan sporten'. Ik ben zwanger geworden met isci (ivf) en sinds de terugplaatsingen durf ik niet goed meer te hardlopen. Plus ik had last van bloedverlies, dus dat maakt me ook extra voorzichtig. En de moeheid en futloosheid maakt dat ik de normale dingen op een dag al met moeite voor elkaar krijg 😅 Ik hoop dat ik me in tweede trimester een stukje beter ga voelen en minder slaap nodig heb!

4 jaar geleden

Reactie op Dana8

Hoi LK, Ik ben nu bijna 8weken en doe ook bijna dagelijks een middagdutje. ...
Ik hoop ook dat het tweede trimester beter voor je verloopt! Hopelijk is het een onschuldige bloeding en blijft de baby zitten waar die hoort 🤞.

4 jaar geleden

Ik was pas de laatste weken (week38) actief haha. Je hebt echt je rust nodi ...
38 weken vermoeid zijn, ik kijk er al naar uit😐.

4 jaar geleden

38 weken vermoeid zijn, ik kijk er al naar uit😐.
Haha bedoel toen bewoog ik meer. Zodat het kindje sneller kwam. Uiteindelijk kwam hij pas met 41w2d

4 jaar geleden

Haha bedoel toen bewoog ik meer. Zodat het kindje sneller kwam. Uiteindelij ...
Ooo, ik dacht tot die tijd zo moe 😳.

4 jaar geleden

Ik ben morgen 6 weken zwanger. Sinds enkele dagen ben ik kort na de middag doodop. Ik zou kunnen slapen waar ik sta en/of zit. Ik heb helaas de mogelijkheden niet om te rusten aangezien ik 10u op een dag werk. Eind september ga ik wel iets minder beginnen werken en dan kan ik elke dinsdag en in het weekend rusten. Zou dat nu al willen doen. Ik denk veel aan slapen, hihi

4 jaar geleden

Ooo, ik dacht tot die tijd zo moe 😳.
Hahaha nee, tot 12 weken was ik moe, toen was het weg... En de laatste 3 maandjes kwam het terug. Maar vanaf 38 weken wandelde ik veel (ervoor ook maar toen meer).

4 jaar geleden

Ik ben morgen 6 weken zwanger. Sinds enkele dagen ben ik kort na de middag ...
lange dagen maak je, hopelijk houd je het lichamelijk en mentaal vol totdat je kunt minderen in september. oké, het is trouwens al bijna september 🤭.

4 jaar geleden

Ik ben tussen week 5 en 6 echt zo ontzettend moe geweest dat ik zelfs thuis ben gebleven van werk.. ik had letterlijk geen energie. Ik ben a.s zaterdag 9 weken en ik voel me sinds 1,5 week opzich prima. Daarnaast heb ik ook bloedarmoede wat de vermoeidheid extra bevorderd.

4 jaar geleden

Zo herkenbaar.. Ik kon in mijn eerste trimester de hele dag door slapen. 06:00 uur uit bed voor werk en 10:00 uur alweer dood op zijn. Om vervolgens geen powernap van een uurtje te doen maar rustig 3 uur :)

4 jaar geleden

Hoi, Ik ben nu ook 6.2 en heb afgelopen week en deze week, als het kon een middagdutje gedaan. Zo moe, gelukkig vakantie dus dan kan het ook. Vraag me af hoe dit komende week moet als ik weer moet gaan werken. Wil het nu nog niet vertellen zo vroeg.

4 jaar geleden

Is gelukkig heel normaal, maar misschien had ik het zelf te erg haha. Ik sliep soms echt teveel... hele nacht tot 11/12u en dan nog bijna hele middag! En dat overdrijf ik niet. Ik had echt super weinig energie. Maar nu gaat het steeds beter. Ik slaap niet meer "overdag" ah hoewel ik alsnog 12u slaap😅

4 jaar geleden

Heel herkenbaar, mijn arts zei ook lekker aan toegeven. Je lichaam is nu zo druk en dat vraagt extra energie. Zodra het kan, pak dan wat extra rust.