6 Reacties

2 jaar geleden

Zorgen dat hij niet heel veel naar het nieuws kijkt. Doe ik ook veel niet en dat brengt wel je stress level omlaag. Ook niet op je telefoon. Als er echt iets gaat gebeuren dan hoor je het echt wel.

2 jaar geleden

Ach wat vervelend voor jullie beide hierdoor zoveel stress ervaren. Voor hoog gevoelige mensen is mindfulness mogelijk wel helpend. Jammer dat hij zo gefixeerd is op de oorlog, en de hoop dat het ophoud zodat het hier rustiger wordt. Er is hier natuurlijk niets aan de hand. Het klinkt wel alsof hij wat hulp kan gebruiken om zijn gedachtes en gevoelens te toetsen aan of het realistisch is. daar kan een psycholoog heel laagdrempelig mee helpen. Heeft mij destijds met ptss ook enorm geholpen. Verder veel respect voor jou en ik hoop dat jullie je weg hierin gaan vinden 🙏🏻

2 jaar geleden

Ik herken deels wel wat in je verhaal. Mijn lief heeft o.a. ook wel last van bepaalde angsten die hem kunnen overnemen, heeft controledwang (vermoeden van OCD) en is heel gevoelig voor bepaalde dingen. Ikzelf herken de gevoeligheid voor depressies en de moeite met verandering (al liep dat met onze zoon gelukkig erg goed). Nu, wij hebben allebei ASS, dus wij weten heel goed waar die dingen vandaan komen en hebben doorheen de jaren ook d.m.v. therapie geleerd om met die dingen om te gaan. Ik heb ergens wel het gevoel dat er meer kan spelen bij je vriend dan enkel die angsten en overgevoeligheid. Zonder er uiteraard een diagnose op te plakken. Hoe was het voor de geboorte van jullie eerste dochter? Wel sneu dat hij niet openstaat voor hulp… Ik weet heel goed hoe vermoeiend het kan zijn om samen te zijn met iemand die o.a. doorslaat in bepaalde angsten. Zelf heeft mijn lief vaak niet door hoeveel invloed het op mij heeft.

2 jaar geleden

beetje als uitgangspunt.. maar goed voor jezelf (hemzelf) leren zorgen.. weten en leren waar je goed aan doet en wat je triggert dus bijv nieuws dieet! en voor jou... jij bent het basaltblok en hij de klotsende zee.. het is beetje de dynamiek en de rol zo te horen.. maar zo te horen groeit hij overal wel in uiteindelijk en is hij bang voor t onbekende en hoop beren op de weg heb jij veel last van zijn gedrag (emotioneel?) maar hij zou idealiter iets meer naar jouw kant van het verhaal mogen kijken.. nu klinkt het een beetje als zijn show

één jaar geleden

Wat heftig om te lezen. Hoe gaat het nu? Voor ons gezin herkenbaar. Zelfde soort angst en reactie bij toen corona uitbraak. Hij heeft het zo te horen heel zwaar. Depressie/angstklachten kan je toch het beste mee naar de huisarts gaan. Wij hebben dit gedaan en mijn man is er toen achter gekomen dat hij ADHD heeft en helemaal overprikkeld was. Medicatie en hulp hielp enorm. Nu gaat het super. Ik weet dat het voor jou ook heel zwaar is, weet dat je super sterk bent! En je het super goed doet.

één jaar geleden

Ik zie dat de tweede net geboren is. Gefeliciteerd!! Veel liefde en sterkte voor jouw gezin.