62 Reacties

2 jaar geleden

Wat vervelend, denk dat jullie beter met elkaar kunnen communiceren dan alleen wijzen naar elkaar. Ik ben van mening dat je samen in verwachting bent van een kindje, en je dus ook samen overlegd. Lijkt mij ook leuk om het samen over te hebben toch, dat je weet waarom de een het graag zo wilt of niet. Als jij idd echt niet thuis wilt bevallen dan is dat zo, maar dat kun je toch wel bespreken en uitleggen?

2 jaar geleden

Ik ben heel benieuwd naar wat nu de dingen zijn die hij wil tijdens de bevalling? Over welke punten wil hij beslissen?

2 jaar geleden

Gelijk heb je hoor! Probeer het gewoon eens te bespreken, maar het eindoordeel ligt zeker bij degene die moet bevallen. Even over die kattenbak, meneer heeft op dat gebied sowieso pech! Jij mag deze niet doen, dus ook de plas niet opruimen in de keuken! Heeft hij nog even pakweg de komende 9 maanden een leuk karweitje aan, want na de bevalling sta je die ook niet meteen weer uit te scheppen. (En stofzuigen etc,, met een kruipende baby moet je wel 馃ぃ馃ぃ). Ik denk dat hij het de komende maanden maar moet gaan zien als leermomenten, de kattenbak hier stinkt gemiddeld minder dan een goede poepluier 馃ぃ

2 jaar geleden

Reactie op Afdelingshoofd Gamba

Ik ben heel benieuwd naar wat nu de dingen zijn die hij wil tijdens de beva ...
Ja dat hij niet vind kunnen dat ik zelf wil bepalen waar ik wil bevallen. Gaf bij verloskundige aan ziekenhuis en waarschijnlijk toch echt de ruggenprik te willen, maar ja.. hij vind niet dat ik de enige ben die dat bepaald maar hij ook omdat t zijn kind is... ik moet bevallen toch.

VRIEND

2 jaar geleden

Je huishoudelijke onenigheden even buiten beschouwing gelaten: Ik vind inderdaad dat je als vrouw mag bepalen waar je bevalt, hoe je dat doet, wie je erbij wilt hebben enz enz enz. Zolang het veilig is vind ik eigenlijk niet dat een ander dit voor jou kan beslissen. Het is jouw lichaam, jij moet het doen. Je zou natuurlijk wel rekening met zijn wensen kunnen houden. Geef hem in elk geval de ruimte om zijn wensen kenbaar te maken.

2 jaar geleden

P.s ook tijdens thuiswerken heb je pauze nodig en kan hij zijn pauze gebruiken om de hond uit te laten, of telefonische afspraken al wandelend met de hond houden.

2 jaar geleden

Reactie op Dina-Marie

Wat vervelend, denk dat jullie beter met elkaar kunnen communiceren dan all ...
Uitspreken kan wel, maar hij vind dat hij mee beslist, ja sorry nee, ik ga niet tegen m'n zin in iets doen waar ik mij niet prettig bij voel. Hij is eigenlijk pas tevreden als ik zeg prima ik beval wel thuis ook al wilt mijn hart dit niet

VRIEND

2 jaar geleden

Ik denk dat er heel veel meer speelt dan alleen waar je gaat bevallen 馃檲馃檲 Omtrent je bevalling moet jij je fijn voelen, want jij moet het daadwerkelijk doen. Natuurlijk is het belangrijk ook je partner te "horen" qua idee毛n maar uiteindelijk linksom of rechtsom moet jij je fijn voelen bij je keuzes omtrent jouw bevalling.

2 jaar geleden

Vooropgesteld, ik vind er de vrouw uiteindelijk beslist. Maar idd, het is ook zijn kind en hij moet er ook bij zijn bij de bevalling ( neem ik aan) ik kan me voorstellen dat mannen zich sowieso buitengesloten voelen, en het is een keertje moeite door in elk geval aan ze te vragen hoe hun het voor zich zien zodat ze zich betrokken voelen in het proces. Ik neem aan dat je straks ook wil dat hij betrokken is bij de zorg van de kleine..., dat begint nu al.

2 jaar geleden

Hoihoi, Ik denk dat het wel goed is als je samen overlegd, jij bent degene die moet bevallen en als jij je goed zou voelen in het ziekenhuis zou ik hem dat gewoon uit proberen te leggen, wat de reden is en de voordelen. Maar zou hem er wel bij betrekken en het idee geven dat hij ook wat te zeggen heeft of dat zijn mening ertoe doet. Verder snap ik als hij 32 uur werkt, nu veel in huis doet etc dat het ook veel voor hem is en dat die soms even zou willen gamen. Het is voor mannen soms ook lastig om zich echt in te leven omdat ze niet voelen wat wij voelen dus zou hem dat niet echt kwalijk nemen馃挄. Ik weet niet of jezelf ook werkt?

2 jaar geleden

Reactie op Babymodus2022

Ja dat hij niet vind kunnen dat ik zelf wil bepalen waar ik wil bevallen. G ...
Aha ja ik snap je. Ik ben inderdaad van mening dat jij het laatste woord hebt (simpelweg omdat er een mensje uit jouw lijf gaat komen en jij daar werk voor moet leveren), maar enige ruimte voor gesprek zou wel mogelijk moeten zijn. Van wat ik heb begrepen kunnen aanstaande vaders zich soms best buitengesloten voelen, of een derde wiel aan t wagen. Om hem er meer bij te betrekken zouden jullie samen op zoek kunnen gaan naar een plan dat het beste bij jou past :) En geloof me; op het moment dat jij om een ruggenprik zal vragen, dan zal je man wel de meest empathisch-loze persoon zijn als hij dat op dat moment je niet gunt.

2 jaar geleden

Je kunt het zelf ook op een andere manier brengen toch? Natuurlijk bepaal jij uiteindelijk maar als je zelf met zo鈥檔 gestrekt been erin gaat dan krijg je dit gedrag ook terug. En qua schoonmaken; dit kun je toch gewoon verdelen? Je bent inderdaad zwanger maar dat maakt je niet gelijk volledig onthand. Vind je een beetje onredelijk overkomen eerlijk gezegd.

2 jaar geleden

Ik denk dat je nog eens de reacties en adviezen in je vorige topic kan lezen en je heel goed afvragen of je nog bij deze man veilig kan zijn. Deze situatie bewijst weer dat hij jouw wensen niet belangrijk vind en over het algemeen niet veel om je geeft.

2 jaar geleden

Reactie op Veerlion

Ik denk dat je nog eens de reacties en adviezen in je vorige topic kan leze ...
N.a.v. deze comment je andere topic gaan lezen (alleen de openingspost). Hij vindt wel dat je veel niet kan maken zeggen en lijkt zelf weinig te willen. Waarom wil hij dat je thuis bevalt? Waarom wil hij die dingen in huis niet doen? Het klinkt voor mij nu alsof jullie compleet langs elkaar heen praten. Kan dat kloppen? Een beetje alsof jullie niet op hetzelfde niveau zitten qua communicatie. Uiteraard heb jij the last say over waar je bevalt, hij is niet degene die een watermeloen door een gaatje van 10 cm moet duwen. Maar je kunt hierover toch wel samen gesprekken voeren: 'ik voel me denk ik prettig bij een bevalling in het ziekenhuis, hoe kijk jij daar tegenaan?'. Ik weet natuurlijk niet hoe het gesprek verlopen is, maar nu klinkt het ook alsof je met gesprek been erin bent gegaan en hebt gezegd dat je in het ziekenhuis gaat bevallen. Punt. Dat lijkt me ook niet helemaal chill om te horen als partner, want voor hem is het ook een grote gebeurtenis in zijn leven. Maar, zoals gezegd, jij moet het laatste woord hebben hierin.

2 jaar geleden

Natuurlijk betrek ik hem er bij, maar hij blijft aangeven nee geen ziekenhuis. Want thuis heeft meer voordelen (ok茅 ruggenprik kan niet thuis) maar ja je bent dan wel direct na bevalling gewoon thuis en de mensen zijn binnen half uur weg. Dus hoef je niet vanuit ziekenhuis terug naar huis. En is maar paar minuten pijn dus ruggenprik hoeft dan ook niet echt vind hij. Heb al zoveel laten lezen, filmpjes laten zien, maar hij blijft bij zijn punt zodat we gewoon gelijk thuis zijn. Taken worden ook verdeeld alleen vind hij dat ik Niks doe. Nee als ik boven poets schoonmaak de was doe opvouw, de badkamer, beneden stofzuigen dweilen hond 4 keer uitlaten ja dat zie je dan niet dus is niet gebeurd. 馃ぃ Ik ben niet volledig onthand maar had al aan de bel getrokken door de pijn en vermoeidheid echt m'n rust nodig te hebben, maar dat is weer andere discussie geweest. Een plan zoeken wat beste bij mij past begint de ruzie al omdat ik dan niet iets zoek wat bij hem past en er niet aan toe geef dan.

2 jaar geleden

Reactie op Veerlion

Ik denk dat je nog eens de reacties en adviezen in je vorige topic kan leze ...
Hier sluit ik me volledig bij aan. Het vorige topic lijkt me reden genoeg om ver bij hem uit de buurt te blijven. Hoe pijnlijk ook, kies voor je kindje, en jou zelf 馃槝

2 jaar geleden

Reactie op MarijkeYoshi

N.a.v. deze comment je andere topic gaan lezen (alleen de openingspost). Hi ...
Wanneer we er over praten word hij boos omdat hij geen zin heeft heen en weer naar ziekenhuis te moeten voor de bevalling. En t goedkoper is thuis te bevallen en je direct thuis bent en de mensen bij bevalling binnen half uur weer weg zijn zegt hij. Alleen kan je dan geen ruggenprik maar ja is zo voorbij toch 馃ぃ. Nee ik gaf aan toch liever in ziekenhuis te willen bevallen en mij dat een fijner idee leek toen hij eerst had aangegeven dat ik moet thuis bevallen want goedkoper en sneller gebeurd.

2 jaar geleden

Reactie op Babymodus2022

Natuurlijk betrek ik hem er bij, maar hij blijft aangeven nee geen ziekenhu ...
Hmm, wat naar. Het gaat hem dus niet zozeer om zijn kind of de zaken die bij een bevalling komen kijken; het gaat erom dat hij thuis is en niet meer naar huis hoeft te rijden? Lijkt me absoluut niet zwaar genoeg wegen tegen jouw verlangen om in het ziekenhuis te bevallen. Waar baseert hij op dat het maar een paar minuten pijn doet? Wanneer is hij voor t laatst bevallen dan? Zo te zien staat hij niet open voor een gesprek. In dat geval gewoon fijn je eigen plan trekken meid. Wat een vervelende situatie, sterkte ermee.

2 jaar geleden

Reactie op Babymodus2022

Wanneer we er over praten word hij boos omdat hij geen zin heeft heen en we ...
Zo. Goedemorgen. Fijne vent. Goedkoper is waarschijnlijk waar (geen idee, ik heb een ziekenhuisbevalling gehad) als je niet verzekerd bent. Ik was verzekerd, dus heeft mij niet direct iets gekost. Sneller gebeurd ook... wauw.. alsof het een soort lopende band werk is. Een fabrieksbaby. Misschien dit gesprek voeren samen met een vk?

2 jaar geleden

Reactie op Babymodus2022

Natuurlijk betrek ik hem er bij, maar hij blijft aangeven nee geen ziekenhu ...
Ik denk dat ik beter niet meer kan reageren op hoe je "partner" zich gedraagt. Hij is die titel niet waard, laat ik dat mog zeggen. Spullen pakken en naar je ouders, of het nou mag van hem of niet. Al is het alleen om een signaal te geven. Paar minuten pijn. Kerel. Kan iemand even 2 uur achter elkaar in zijn ballen trappen? En daarvoor een uur of 15 erin slaan? Kijken hoe hij er dan over denkt.