20 Reacties

VRIEND

2 jaar geleden

Ik heb daar last van gehad. Sowieso ging ik al moeilijk en toen na antagel voor maagzuur werd het nog erger. Ik drink nu elke dag een glas roosvicee pruimen en eet regelmatig een plak ontbijtkoek. Helpt best!

2 jaar geleden

Wat handig is is veel voeding met vezels te eten en genoeg water drinken op een dag. Ook voor na de bevalling is dit handig.

2 jaar geleden

Iedere ochtend pruimen eten hielp een beetje, maar op een gegeven moment was t zo erg dat ik de huisarts toch maar gebeld heb. Nu heb ik zakjes Forlax gekregen. Iedere ochtend neem ik 1 zakje bij het ontbijt. Na 4 dagen werkte alles weer naar behoren. Ik blijf het slikken tot het einde van mn zwangerschap.

2 jaar geleden

Havermout, gedroogde pruimen, veeeeeel drinken en wandelen en goed de tijd nemen op het toilet. Kan ook helpen om op ademhaling bekken te kantelen op het toilet, afgewisseld met diepe buikademhaling. Zeker tien minuten volhouden!

2 jaar geleden

Ik heb pds en dus altijd geouwehoer met mijn darmen. Begin van de zwangerschap zat ik mega verstopt. Toen echt t advies gekregen goed op het drinken te letten (dit doe ik over t algemeen veel te weinig). Ik drink nu 2 a 3 liter per dag. 2 moet, 3 is voor mij ideaal. Omdat je darmen meer vocht onttrekken en je zwangerschap ook het nodige pakt moet je echt bij tanken om de darmen te laten werken. Eet daarbij gezond (elke dag groente, fruit en brood of iets anders met vezels) probeer chocola en cola te vermijden.

2 jaar geleden

Voeten op een krukje/verhoging

2 jaar geleden

Activia pruimen smaak. 1x per dag. Genoeg water drinken.

2 jaar geleden

Water drinken. Beweging. Goede houding en wat naar achter leunen kan helpen. Indien je iets zou willen nemen wat ook werkt : Lactulose… Hier wel gewoon voorbij gegaan zonder iets te nemen.

2 jaar geleden

Heb er ook ergens laat van nu bijna 31wkn en had het in het begin ook. Ik drink roosvice Lacto en dit helpt redelijk

2 jaar geleden

Hier voor zwangerschap al last van obstipatie gehad tijdens zwangerschap nog erger. Contact gehad met huisarts die gaf me pure vezelzakjes (hier worden je darmen niet lui van) en toen ging het beter.

2 jaar geleden

Roggebrood heeft heel veel vezels!

2 jaar geleden

Ontbijtkoek en evt Roosvicee met pruimensmaak, vroeger Laxo, dat helpt hier altijd

2 jaar geleden

Een paar clementines mandarijnen per dag en veel water/thee. Soepel houden de boel! En dan ga je alsnog misschien een paar keer per week maar wel zonder vervelend gevoel!

2 jaar geleden

Ik dronk erg veel tijdens mijn zwangerschap en at ook genoeg fruit/vezels, maar toch last van obstipatie. Laxerend drankje gekregen maar dat werkte niet, vervolgens van die zakjes met laxerend poeder gekregen (veilig tijdens zwangerschap) en dit hielp erg goed

2 jaar geleden

Rijpe kiwi's! En roosvicee pruimensap, genoeg water, flink veel vezels eten (volkoren brood) en idd zakjes van de huisarts (macrogol) helpt goed!

2 jaar geleden

Ik drink me echt suf en eet ook elke dag veel fruit maar helaas.. Dus ga ook maar aan de zakjes denk ik.

2 jaar geleden

Iedere ochtend een kiwi, yoghurt met lijnzaad en een glas roosvicee laxo heet nu pruimenkracht. Dit iedere ochtend werkt echt goed. En 2 liter water drinken op een dag

2 jaar geleden

Magnesium supplementen slikken! Werken echt heeel goed!

2 jaar geleden

Misschien een tikje controversieel maar voor mij de enige manier om te kunnen poepen tijdens m'n zwangerschappen: Een sterke bak koffie ☕

2 jaar geleden

Reactie op NJ88

Misschien een tikje controversieel maar voor mij de enige manier om te kunn ...
Haha, ik moet zeggen dat dit tijdens de zwangerschap bij mij ook heel goed werkt. Voor mijn zwangerschap nooit zo gevoelig voor, maar nu hoef ik maar 1 slok te nemen 🤣. Wat bij mij verder, naast genoeg water drinken en fruit eten, nog goed helpt is het slikken van probiotica. Heb zelf de Orthica Orthiflor. Iedere avond voor het slapengaan 1 capsule oplossen in water en de ochtenden gaan weer top 👍