Moeite met poepen

Pregnant Joyce
één maand geleden
Volgen
Ik had wel gehoord dat je in je zwangerschap last kunt krijgen van obstipatie, maar hebben jullie tips of??
Reageer
Typ hier je reactie
20 reacties
SaskiaGMM
één maand geleden
Ik heb daar last van gehad. Sowieso ging ik al moeilijk en toen na antagel voor maagzuur werd het nog erger. Ik drink nu elke dag een glas roosvicee pruimen en eet regelmatig een plak ontbijtkoek. Helpt best!
K.Y.
één maand geleden
Wat handig is is veel voeding met vezels te eten en genoeg water drinken op een dag. Ook voor na de bevalling is dit handig.
RMenRK
één maand geleden
Iedere ochtend pruimen eten hielp een beetje, maar op een gegeven moment was t zo erg dat ik de huisarts toch maar gebeld heb. Nu heb ik zakjes Forlax gekregen. Iedere ochtend neem ik 1 zakje bij het ontbijt. Na 4 dagen werkte alles weer naar behoren. Ik blijf het slikken tot het einde van mn zwangerschap.
enigma
één maand geleden
Havermout, gedroogde pruimen, veeeeeel drinken en wandelen en goed de tijd nemen op het toilet. Kan ook helpen om op ademhaling bekken te kantelen op het toilet, afgewisseld met diepe buikademhaling. Zeker tien minuten volhouden!
Angela29LW
één maand geleden
Ik heb pds en dus altijd geouwehoer met mijn darmen. Begin van de zwangerschap zat ik mega verstopt. Toen echt t advies gekregen goed op het drinken te letten (dit doe ik over t algemeen veel te weinig). Ik drink nu 2 a 3 liter per dag. 2 moet, 3 is voor mij ideaal. Omdat je darmen meer vocht onttrekken en je zwangerschap ook het nodige pakt moet je echt bij tanken om de darmen te laten werken. Eet daarbij gezond (elke dag groente, fruit en brood of iets anders met vezels) probeer chocola en cola te vermijden.
❤️buikjevolliefde
één maand geleden
Water drinken. Beweging. Goede houding en wat naar achter leunen kan helpen. Indien je iets zou willen nemen wat ook werkt : Lactulose… Hier wel gewoon voorbij gegaan zonder iets te nemen.
Ukk
één maand geleden
Heb er ook ergens laat van nu bijna 31wkn en had het in het begin ook. Ik drink roosvice Lacto en dit helpt redelijk
deemixx
één maand geleden
Hier voor zwangerschap al last van obstipatie gehad tijdens zwangerschap nog erger. Contact gehad met huisarts die gaf me pure vezelzakjes (hier worden je darmen niet lui van) en toen ging het beter.
DutchGirlJay
één maand geleden
Een paar clementines mandarijnen per dag en veel water/thee. Soepel houden de boel! En dan ga je alsnog misschien een paar keer per week maar wel zonder vervelend gevoel!
Lauvrs
één maand geleden
Ik dronk erg veel tijdens mijn zwangerschap en at ook genoeg fruit/vezels, maar toch last van obstipatie. Laxerend drankje gekregen maar dat werkte niet, vervolgens van die zakjes met laxerend poeder gekregen (veilig tijdens zwangerschap) en dit hielp erg goed
Mama0123
één maand geleden
Rijpe kiwi's! En roosvicee pruimensap, genoeg water, flink veel vezels eten (volkoren brood) en idd zakjes van de huisarts (macrogol) helpt goed!
Valenciana
één maand geleden
Ik drink me echt suf en eet ook elke dag veel fruit maar helaas.. Dus ga ook maar aan de zakjes denk ik.
Nienne89
één maand geleden
Iedere ochtend een kiwi, yoghurt met lijnzaad en een glas roosvicee laxo heet nu pruimenkracht. Dit iedere ochtend werkt echt goed. En 2 liter water drinken op een dag
NJ88
één maand geleden
Misschien een tikje controversieel maar voor mij de enige manier om te kunnen poepen tijdens m'n zwangerschappen: Een sterke bak koffie ☕
zoveelliefde
één maand geleden
Reactie op NJ88
Misschien een tikje controversieel maar voor mij de enige manier om te kunnen poepen tijdens m'n zwangerschappen: Een sterke bak koffie ☕
Haha, ik moet zeggen dat dit tijdens de zwangerschap bij mij ook heel goed werkt. Voor mijn zwangerschap nooit zo gevoelig voor, maar nu hoef ik maar 1 slok te nemen 🤣. Wat bij mij verder, naast genoeg water drinken en fruit eten, nog goed helpt is het slikken van probiotica. Heb zelf de Orthica Orthiflor. Iedere avond voor het slapengaan 1 capsule oplossen in water en de ochtenden gaan weer top 👍