12 Reacties

4 jaar geleden

Over het algemeen is de mozzarella die je in Nederland in de supermarkt koopt gewoon veilig om te eten.. Is de mozzerella zelfgemaakt dan zou ik even overslaan.. In het buitenland moet je de verpakking even goed bekijken..

4 jaar geleden

Wat bedoel je met 'rauwe' mozzarella? Het risico met rauwe producten is heel klein, alleen kunnen jij of je ongeboren kindje flink ziek worden.

4 jaar geleden

Reactie op SGVS

Wat bedoel je met 'rauwe' mozzarella? Het risico met rauwe producten is hee ...
Het was niet verwarmd. Of het gemaakt was van rauwe melk weet ik niet.. daarom een beetje paniek

4 jaar geleden

Een hapje kan geen kwaad hoor. Je hebt KANS om wat op te lopen, maar dat hoeft met dat ene hapje niet zo te zijn.

4 jaar geleden

Reactie op Charlottepauwels

Het was niet verwarmd. Of het gemaakt was van rauwe melk weet ik niet.. daa ...
Verwarmd of niet maakt niet uit. 'Rauw' bij kazen slaat inderdaad op of het van 'rauwe' d.w.z. ongepasteuriseerde melk gemaakt is. Dat zal over het algemeen niet het geval zijn.

4 jaar geleden

Overigens is de kans op listeria sowieso erg klein, dus niet gelijk teveel stressen!

4 jaar geleden

In de horeca gebruiken ze zelden rauwmelkse kazen dus je maakt je zorgen om niks 😊

4 jaar geleden

Reactie op Charlottepauwels

Het was niet verwarmd. Of het gemaakt was van rauwe melk weet ik niet.. daa ...
Ik zou me niet te druk maken. Zoals gezegd, de kans dat je een bacterie binnen krijgt is minimaal. En er dan ook nog ziek van worden is een tweede

4 jaar geleden

Mozzarella is in Nederland gemaakt van gepasteuriseerde melk. Don’t worry! Bij mijn dochtertje wist ik 7 maanden niet dat ik zwanger was 😂😂😂 Volop Sushi gegeten en andere dingen! Zij is super gezond hoor? Ik let nu wel meer op voeding, maar niet overdreven. Onze voormoeders aten alle “verboden” voedsel 😂 En wij zijn toch gezond. Ik zou wel letten op voldoende vitaminen en mineralen.

4 jaar geleden

Ik leef voor kaas. Maakt niet uit wat voor kaas (ik ga echt huilen als mijn jongens een koemelk allergie blijken te hebben tijdens BV) Horeca en supermarkt kaas is vrijwel altijd gepasteuriseerd en kan je veilig eten, gesmolten of “koud”. Alleen als ik naar een kaasboer ga laat ik mij adviseren omdat daar “harde” kazen ook niet altijd tot 75 graden wordt verhit en dus niet volledig gepasteuriseerd is. No worries, en als er wel een bacterie in zat dan had je dat nu wel geweten!

4 jaar geleden

Reactie op Fairy83

Mozzarella is in Nederland gemaakt van gepasteuriseerde melk. Don’t worry! ...
Dat onze moeders en oma's alles aten, wil niet zeggen dat het dus allemaal ok is. Voortschrijdend inzicht en onderzoek laat zien dat er bij bepaalde voedingsmiddelen een verhoogd risico is. Geen voedsel is verboden en het is aan elke zwangere vrouw om te kiezen welk risico ze aangaat (als ze weet dat ze zwanger is natuurlijk). Overigens zijn we niet allemaal gezond geboren. Wellicht had het aangeboren problemen kunnen voorkomen als onze moeders dit alles hadden geweten. Ik ben overigens helemaal niet voor paniek of angst rondom eten. Wel dat je weet wat de risico's zijn (en die zijn vrij klein) en dat je een geïnformeerd keuze maakt.

4 jaar geleden

Reactie op Fairy83

Mozzarella is in Nederland gemaakt van gepasteuriseerde melk. Don’t worry! ...
? Je weet niet hoeveel babys er aan zijn overleden toch, dat jij gezond bent betekent niet dat andere dat hoeven zijn. Beetje gevalletje, ik dronk gewoon wijn en mijn kind is gezond🙃