41 Reacties

12 dagen geleden

Een bidon Meer zou ik niet weten..alles wat je normaal gesproken ook in huis hebt.. ik heb in de kraamweek niks anders gebruikt dan normaal gesproken, op kraamverband en een bidon na 😄

12 dagen geleden

Ik heb niets anders gebruikt dan normaal.

12 dagen geleden

Ga je borstvoeding geven? Dan zijn zoogcompressen en tepelzalf wel handig. Verder niet zoveel speciaals nodig volgens mij in de kraamweek.

12 dagen geleden

Snacks en drinken (drinkfles met rietje) naast je bed, voldoende kraam- en maandverband, en de maatbeker uit de keuken in het toilet zetten om te kunnen spoelen met lauwwarm water ipv wc papier

12 dagen geleden

Peri bottle was hier een life saver de eerste weken. Ik had een flinke knip die zo goed gespoeld kon worden bij elk toiletbezoek. Bidon kan ook, maar vond dit wat handzamer

12 dagen geleden

Een peri bottle en ik had van die luierbroekjes. Vond die kraamverbanden maar niks zat gewoon niet lekker. Verder niets bijzonders eigenlijk!

12 dagen geleden

Ik zou de bevaljurkjes overslaan. Had er ook een paar ingeslagen, maar heb er niks van aan gehad.

12 dagen geleden

Ik heb een doek gehaald zodat ik een bengkung buikwikkel kon omdoen, gaf veel steun aan mijn rug en zorgde ervoor dat ik snel het overtollig vocht kwijt was. En als je borstvoeding wil geven zijn een paar voedings vriendelijke kledingstukken wel fijn.

12 dagen geleden

Misschien een beetje decadente luxe maar ik heb voor de hele newborn periode een travelmug besteld zodat ik wanneer ik wil koffie kan drinken zonder bang te zijn dat ik iets heets knoei op de baby. 😅 verder gewoon makkelijke kleding waarmee ik me wel bij andere mensen wil vertonen (dunne zachte broeken bijv.). En ik heb een lees kussen voor in bed zodat ik makkelijk en comfortabel rechtop kant zitten met voeden enzo. Heb me bij ons eerste kind kapot geërgerd aan kussens die niet bleven liggen. Dit keer gaan we voor comfort ;) je kunt ook al wat maaltijden invriezen, maar dat had je misschien al op je lijstje staan.

12 dagen geleden

Ik heb echt bijna niks ‘extra’s’ gekocht. Alles wat ik wel had heb ik nieteens gebruikt, haha! Ik vind die postpartumboxen echt een beetje geldklopperij. Een gewoon waterflesje voldoet bijvoorbeeld ook gewoon en als je dan toch iets verkoelends nodig zou hebben helpen zakjes appelstroop uit de vriezer ook. Qua ondergoed waren de boxershorts van mijn vriend perfect, haha! Tijdens de bevalling heb ik helemaal geen kleding aangehad dus een jurkje was overbodig geweest als ik die al had gehad. Wat ik wel héél fijn vond was een drinkfles met een rietje waar je liggend uit kan drinken én eten in de vriezer en ouders en broers/zussen die voor ons kookten. 💕

12 dagen geleden

Peribottle van lansinoh!

12 dagen geleden

Een verrijdbare trolley of extra nachtkastje waarin je je spullen kunt leggen. Ik had daar m'n hydrofieldoeken in, zoogcompressen, maar ook eten en flessen ranja voor de nachtvoedingen. Vind/vond een extra verschoonkussen ook heel chill, die hadden we beneden liggen. Scheelt traplopen als je alleen thuis bent.

12 dagen geleden

En lampje met zacht licht naast je bed zodat je bij de nachtvoedingen geen groot licht aan hoeft.

12 dagen geleden

Als je borstvoeding gaat geven Rite Aid hydropads en (wasbare) Zoogcompressen. Verder hadden wij alles wel in huis of gebruikt wat we hadden.

12 dagen geleden

Ik vond van die netbroekjes fantastisch als ondergoed en daar pasten ook de kraamverbanden goed in. Het werd hier een spoedkeizersnede en ook voor de wond was dit fijn. Verder heb ik voor mezelf niets specifieks gebruikt, maar eten invriezen zou een goed idee zijn voor een eventueel tweede kind.

12 dagen geleden

Koelkompres i.p.v. zakjes met appelstroop. De appelstroop word binnen een mum van tijd warm. Ook vond ik t kruidenkarretje van ikea super handig met alle benodigdheden voor zowel mezelf als de baby. En laat iemand voor je koken of maak van de voren maaltijden. Dit is zo ontzettend fijn in je kraamweek!

12 dagen geleden

Ik sliep dus altijd in alleen een hemdje ook in de winter maar als je meermaals je bed uit moet of half bloot gaat voeden is een pyama opeens heel fijn 😅

12 dagen geleden

Ik vond de oversized pyama jurken met knoopjes aan de voorkant super fijn. Ik heb hier 2 weken ingelopen denk ik🤣 kon echt geen broeken zien.

12 dagen geleden

Een dienblad of iets voor op je bed als je geen nachtkastje hebt of de cosleeper naast je bed hebt staan. Voor al je eten en drinken. Is wel zo handig haha

12 dagen geleden

Inderdaad de Peri bottle en van die netbroekjes, daarmee kon het ondanks het grote kraamverband toch een beetje luchten en dus sneller genezen. En als je flinke stuwing krijgt witte kool vanuit de koelkast.