16 Reacties

2 jaar geleden

Ik kon de ontlasting ook niet op houden toen. Heel vervelend en was bang dat het blijvend zou zijn. Uiteindelijk bekken fysio gehad. Dat hielp heel goed. Heeft even tijd nodig gehad met het is weer net zoals voorheen 😉

2 jaar geleden

Fijn dat je van je klachten af bent! Vanaf hoeveel weken na de bevalling ben je begonnen met bekken fysio?

2 jaar geleden

Hier hetzelfde gehad. Ze hebben mij geadviseerd om bij 6 weken naar een bekkenbodem fysio te gaan. Het duurt sowieso even voordat het hersteld en voor die 6 weken kunnen ze nog geen goed beeld vormen. Ik heb nu oefeningen om de spier weer sterker te maken. Ontlasting gaat hier nu beter, maar urine gaat nog niet altijd goed. Je zou het via de huisarts kunnen spelen als je je daar comfortabel bij voelt. Als je doorverwijzing krijgt voor incontinentie dan gaan de fysio behandelingen op de basis verzekering

2 jaar geleden

Reactie op kleinekleine

Fijn dat je van je klachten af bent! Vanaf hoeveel weken na de bevalling be ...
Na 4 weken kreeg ik via een videoco sult (vanwege corona via videobellen) de eerste oefeningen. Daarna nog een aantal live afspraken gehad. Ik was zo bang dat het niet meer goed zou komen, maar het heeft echt heel goed geholpen. Succes en het komt goed!

2 jaar geleden

Na 4 weken kreeg ik via een videoco sult (vanwege corona via videobellen) d ...
Ah fijn om te horen! Kan je toevallig ook wat delen over de oefeningen? Ben wel benieuwd..

2 jaar geleden

Reactie op Eyliana

Hier hetzelfde gehad. Ze hebben mij geadviseerd om bij 6 weken naar een bek ...
Fijn dat je al wel wat vooruitgang ziet. Hopelijk gaat het met de urine ook snel wat beter. Ik begreep van mijn verloskundige dat zij ook die doorverwijzing mag maken, dus als het eind volgende week niet beter is dan ga ik vragen of zij mij door wil verwijzen.

2 jaar geleden

Er is een app genaamd: bekkenbodem. Deze is gemaakt door bekken fysiotherapeuten en hier staan allerlei oefeningen. Zou nog wel even voorzichtig zijn nu, ze adviseren het volgens mij pas vanaf 6 weken na de bevalling.

2 jaar geleden

Ik had dit ook, vanzelf ook weer weggetrokken na een week of 3/4 ofzo.

2 jaar geleden

Reactie op kleinekleine

Ah fijn om te horen! Kan je toevallig ook wat delen over de oefeningen? Ben ...
Zou ik graag doen, maar ik kan het zo niet uitleggen. Het is nogal een verhaal 🤭

2 jaar geleden

Ik heb er geen ervaring mee. Ik kon juist niet plassen. Maar ik zou echt even eerst je vk bellen en niet nu na 8dagen zonder dat vk of huisarts dit geadviseerd heeft al oefeningen gaan doen. Ik mocht van de kraamzorg en vk juist nog geen oefeningen doen omdat mijn spieren veel te ‘strak’ stonden!

2 jaar geleden

Hier een gelijkaardig verhaal. Dit is opgelost door eerst en vooral wat te wachten: eens de zwelling wegtrekt gaat alles al veel beter zijn. Verder ook bekkenbodemoefeningen gedaan. Ik ben nu 6 maand verder en het is bijna zoals vroeger. Maar de genante klachten waren al veel vroeger beter.

2 jaar geleden

Ik kon ook de eerste dagen na m'n bevalling mijn poep niet ophouden. Het is bij mij na 5 dagen een stuk beter geworden en nu kan ik het steeds beter ophouden! Stil blijven staan.. rustig ademen en de bekkenbodem aanspannen. Dat werkte bij mij

2 jaar geleden

Ik had een subtotaalruptuur en kon het de eerste weken ook nietnoohouden en moest maken dat ik op een wc zat als ik dacht te moeten poepen. Het werd gaandeweg echt wel beter. Alleen nog wat incontinent voor windjes gebleven.

2 jaar geleden

Hoe is het inmiddels bij jullie? Ik ben twee weken geleden bevallen en maak me echt zorgen dat dit blijvend is 😥

2 jaar geleden

Ik heb er nog steeds last van na 7 weken. Het wordt wel iets beter en sta onder behandeling van een bekkenbodemfysio. De druk is wel verdwenen.

2 jaar geleden

Reactie op Mamaindewording

Hoe is het inmiddels bij jullie? Ik ben twee weken geleden bevallen en maak ...
2 weken is echt niks. Toen zat ik nog bijna op het 'ergste' punt. Je kan nog heel veel beterschap verwachten als de zwelling wegtrekt (kan wat weken duren). En zeker in begeleiding gaan van een bekkenfysio.