34 Reacties

2 jaar geleden

Hey, dat is geen fijne start zo he? Hoe heb je de bevalling ervaren? Heb je een fijne huisarts en deze al gesproken? Of bespreek het met de verloskundige. Kan je in de tussentijd andere dingen proberen die voor jou werken (massage aan huis misschien een idee?) Om je wat meer uit je hoofd te krijgen.. warme kruiken, je verhaal delen en echt even van je af praten, je zorgen uiten. Ik herken het gevoel wel van die rush, en hoe lastig het soms is om dat te doorbreken. Geen ervaring met medicatie en opname zoals je vraagt, maar wil je wel even een hart onder de riem steken. ❤ Zelf heb ik contact gehad met een geboorte trauma coach (Brun Kuipers), zoiets zou ik je ook zeker aanraden om gelijk te gaan doen. Praten, praten, praten en ervaren dat je dit niet alleen hoeft op te lossen. Hopelijk volgt de slaap dan vanzelf. Veel sterkte en natuurlijk gefeliciteerd met je zoontje :)

2 jaar geleden

O meis wat heftig! Knuffel voor jou, ik herken het wel een beetje maar bij jou is het nog een stuk heftiger dan wat ik had. Mijn eerste bevalling duurde 40 uur, dus toen de kleine er was had ik al 2 nachten gemist. Die eerste dagen waren heftig met elke 3 uur voeden. De kraamhulp wilde dat we een wekker zette voor de kleine en ik lag elke keer maar wakker te wachten tot die wekker afging. Ik draaide op adrenaline. In een week tijd had ik in totaal ongeveer 8 uur geslapen. Op het laatst kon ik niet meer helder denken, kreeg depressieve gedachten en kon ik alleen nog maar huilen. Ik heb toen ook temazepam gekregen, m'n man is beneden op de bank gaan slapen met de baby naast hem in de wandelwagen, zodat ik rust had en niet gestoord werd. Bij mij werkte dat wel, daarna ging het beter. Wat er nu met jou moet gebeuren is dat je moet slapen. Hoe dan ook. Bel nog een keer met je huisarts. Desnoods moet je een nacht in het ziekenhuis opgenomen worden en aan een infuus met slaapmiddelen, maar je moet op 1 of andere manier slapen anders ga je er echt aan onderdoor. Heel veel sterkte 🍀

2 jaar geleden

Gewoon huisarts bellen en dit vertellen. Temazepam is niks 20 mg. Jij hebt iets zwaarders nodig. Lormetazepam ofzo? Sterkte meid, heftig als je niet kan slapen!

2 jaar geleden

Wat vervelend dat je niet kan slapen. Misschien kan je de kraamzorg vandaag vragen om de kleine onder haar hoede te nemen. Dat zij de kleine meeneemt naar beneden en jij gewoon in bed blijft. Gewoon even rust.

2 jaar geleden

Bij mij werken de pammetjes ook niet. Ik heb toen Zolpidem voorgeschreven gekregen. Dit heb ik 5 dagen achter elkaar genomen en dit werkte super goed. Veel zwaarder dan een -pam. Daarna ging het slapen weer een stuk beter! Dus misschien kun je dat vragen bij de HA?

2 jaar geleden

Ik heb ook de eerste vier nachten en dagen niet geslapen. Daarna ging het langzaam beter. Bij mij zeiden ze dat het vaker voorkwam na een inleiding wegens hellp. Zoveel adrenaline (heftige bevalling) dat je echt klaarwakker bent ook al ben je aan de andere kant uitgeput. Ik heb er niets voor gekregen. Praten over de bevalling hielp bij niet, ik lag gewoon klaarwakker en soms helemaal op m'n roze wolk zonder aan de bevalling te denken dus dat hoeft het probleem ook niet te zijn. Maar gelukkig is het vanzelf goed gekomen. Dus ik heb geen tips maar ik hoop dat het je een beetje moed geeft!

2 jaar geleden

Reactie op MommieJo

Ik heb ook de eerste vier nachten en dagen niet geslapen. Daarna ging het l ...
Precies gewoon klaar wakker. Wat een ellende. Hopelijk vanavond dat het beter gaat. Verschrikkelijk dit. Maar bedankt voor je berichtje dat het niks hoeft uit te lokken !

2 jaar geleden

Reactie op Lin 93

Bij mij werken de pammetjes ook niet. Ik heb toen Zolpidem voorgeschreven g ...
Dankje, ga ik doen !

2 jaar geleden

Reactie op Ang6

Wat vervelend dat je niet kan slapen. Misschien kan je de kraamzorg vandaag ...
We wonen gelijk vloers. Dus ergens is dat ook een nadeel dat je dan eerder aan staat. Heb wel geprobeerd te slapen overdag, maar lukte vandaag ook niet. Ik moet helaas de kleine niet horen, want dan slaap ik niet ( nu al niet, maar dan sws niet )

2 jaar geleden

Gewoon huisarts bellen en dit vertellen. Temazepam is niks 20 mg. Jij hebt ...
Ja psych heeft nu wat voorgeschreven, maar kan ik morgen pas ophalen...

2 jaar geleden

Reactie op NJ88

O meis wat heftig! Knuffel voor jou, ik herken het wel een beetje maar bij ...
Ja klinkt wel heel bekend. Krijg nu andere medicatie, maar weet nog niet welke. Vind ook dat ze zo makkelijk reageren,van komt wel. Maar dat zal best. Alleen ik moet nu slapen. Dus heb nu wat nodig. Mijn man doet nu de nachten, zodat ik kan blijven liggen. Alleen ja , gister lag ik ook wakker. Ellende

2 jaar geleden

Reactie op Laila89

Hey, dat is geen fijne start zo he? Hoe heb je de bevalling ervaren? Heb j ...
Dankje voor je tip, ga daar zeker achteraan!

2 jaar geleden

Ik kreeg Bromazepam om te slapen dat werkte heel goed. Sterkte met alles🤗

2 jaar geleden

Jeetje wat heftig. Zo heb je je dat niet voorgesteld. Ik hoop dat je wat slaap hebt gehad. Ik heb geen ervaring met het niet slapen en medicatie. Wel met hsp en weinig slapen. Ik merkte op een gegeven moment dat ik dingen begon te zien die er niet waren, gedachten kreeg die niet oke waren. Gewoon uit vermoeidheid. Ik dacht dat ik op het randje van een psychose zat. De begin tijd is gewoon loodzwaar. Je leeft op adreline en is niet het sprookje wat je van te voren dacht. Het niet slapen is ook een onderdeel van je moederinstict. Je oren staan op vlijmscherp. Misschien helpen oordoppen zodat je niks hoort van je man en de kleine. Zou het helpen als je man met de kleine een middag weg gaat zodat jij alleen thuis bent en het stil en rustig is voor je. Ik merkte vooral in het begin dat ik constant aan stond als mijn zoontje er was. Praat erover met de kraamhulp en met de verloskundige. Juist omdat je dingen zegt als een depressie.

2 jaar geleden

Slapen doet slapen! Regel een osteopaat aan huis die je kan behandelen.

2 jaar geleden

https://happymamahappybaby.nl/ Hier kun je postpartum massages doen of bijvoorbeeld yoni steam. Helpt ook ontspannen. Is wel omgeving hoofddorp maar wellicht is er wat in de buurt.

2 jaar geleden

Heel herkenbaar dat niet slapen! Hier hetzelfde, ik kon gewoon echt niet slapen en na een week staken bij mij ook mijn (oude) psychische problemen op, ik was volledig oververmoeid.. De HA heeft mij toen een behoorlijk zware slaappil gegeven die speciaal is voor mensen die door slaaptekort richting psychische moeilijkheden gaan, dat was Zopiclon. Hielp enorm! Daarna leek het doorbroken en ging het veel beter! Veel succes

2 jaar geleden

Volgens mij doe je al veel goed. Medicatie werkt het beste als je ook wat leefregels erop na houdt. Prikkel arm de dag afbouwen naar de nacht. Ikzelf heb ook echt slaapdruk nodig om in te slapen als ik een middagdutje doe kan ik het s nachts vergeten. Heb vanaf de bevalling dan ook alleen s nachts geslapen. Overdag prikkelarm en met weinig verplichtingen kon ik met 4-5 uur slaap toe. Met name de combinatie stress en slaap tekort is killing. Hoop dat de nieuwe medicatie wat helpt en dat je wat toe kan geven aan de erge vermoeidheid die onder het klaarwakker zijn ligt. Want die is er ook echt ook al voel je het misschien nog niet. Sterkte!

2 jaar geleden

Jeetje wat heftig. Zo heb je je dat niet voorgesteld. Ik hoop dat je wat sl ...
Ik voel me gelukkig niet depressief, maar ben er wel bang voor omdat ik dus niet slaap. Heel erg bedankt voor je berichtje en je berichtje verderop x

2 jaar geleden

Reactie op maanmeisje

Slapen doet slapen! Regel een osteopaat aan huis die je kan behandelen.
Niet aan gedacht. Goed idee.