15 Reacties

2 jaar geleden

Ik heb geen astma maar verder klinkt dit erg bekend, ik hen 2 dagen geleden een luchtbevochiger gekocht omdat ik er ook hele nachten van wakker lig. Of het gaat werken moet ik echter nog zien.. Succes ermee!

2 jaar geleden

Reactie op Jolien1989

Ik heb geen astma maar verder klinkt dit erg bekend, ik hen 2 dagen geleden ...
Ik hoop zo dat het werkt voor je. Vind het lastig omdat de luchtvochtigheid in de kamer op het moment iets aan de hoge kant is nog. Dus vraag me dan af gaat dat wel goed komen met mijn astma als ik nog meer vocht in de kamer breng. Mag ik vragen welke luchtbevochtiger jij gekocht hebt?

2 jaar geleden

Hoe hoog is de luchtvochtigheid nu in je kamer? Ideaal ligt die tussen de 40-60%. Ik heb sinds begin zwangerschap last van ontzettend droge mond tijdens slapen en een luchtbevochtiger helpt mij helaas niet.

2 jaar geleden

En gewoon heel simpel een gesneden ui naast je bed? Dat werkt bij altijd als ik verkouden ben

2 jaar geleden

Reactie op JC87

Hoe hoog is de luchtvochtigheid nu in je kamer? Ideaal ligt die tussen de 4 ...
Laatste weken tussen de 56 en 63% weet dat dat soms net te is. Maar we krijgen het niet lager. Komt door het vochtige weer buiten. En een ontvochtiger zuigt lucht aan en blaast dat weer uit. Die luchtstroom al staat het apparaat aan de andere kant van de kamer ver bij mij weg krijg ik longontsteking van. Dat komt door de astma. Airco en ventilatoren word ik ook allemaal ziek van 😔

2 jaar geleden

Reactie op Rooy93

En gewoon heel simpel een gesneden ui naast je bed? Dat werkt bij altijd al ...
Het nadeel is mijn neus slaat/plakt dicht maar er zit geen snot in. Ik kan het wel nog een keer proberen. Eerder werkte het niet helaas.

2 jaar geleden

Reactie op Miloutje

Ik hoop zo dat het werkt voor je. Vind het lastig omdat de luchtvochtighei ...
Ik heb deze, meteen een fijn zacht zoutsteen lampje voor de borstvoeding straks. Heeft 5 standen licht van heel zacht tot genoeg om bij te lezen. https://www.bol.com/nl/p/balance-aroma-diffuser-geurverspreider-met-echte-crystal-himalaya-zoutsteen-van-500gr/9300000055627494?referrer=socialshare_pdp_androidapp

2 jaar geleden

Ik heb uiteindelijk gewoon elke avond voor het slapen kinderneusspray (0,5 xylometazolime) genomen. De verloskundige zei dat niet slapen erger was dan neusspray. Gezonde kleine meid op de wereld gezet hoor 😘

2 jaar geleden

Reactie op Jolien1989

Ik heb deze, meteen een fijn zacht zoutsteen lampje voor de borstvoeding st ...
Super dit kon ik niet. Hier ga ik me eens in verdiepen. Ik heb altijd baad bij zout vernevelen voor de longen dus mogelijk dat dit ook zou werken 😃 Heel erg bedankt ❤

2 jaar geleden

Reactie op Momtobe96

Ik heb uiteindelijk gewoon elke avond voor het slapen kinderneusspray (0,5 ...
Ik heb al heel veel holte problemen door de allergische rhinithus die ik heb. Het is niet zozeer voor de baby dat ik dit niet dagelijks wil gebruiken. Maar meer omdat ik bang ben daar nog meer kapot te maken waarna ik na de zwangerschap dit blijvend heb. Dat houd mij het meeste tegen nu.

één jaar geleden

Reactie op Miloutje

Het nadeel is mijn neus slaat/plakt dicht maar er zit geen snot in. Ik kan ...
Hoe is het nu gesteld?

één jaar geleden

Reactie op Daissje1990

Hoe is het nu gesteld?
Ik heb nog steeds mijn allergische rhinithus. Maar binnen 48uur na de zwangerschap was mijn neus wel weer open. En was alle droogheid weg Het lag echt aan de zwangerschap.

één jaar geleden

Reactie op Miloutje

Ik heb nog steeds mijn allergische rhinithus. Maar binnen 48uur na de zwan ...
Had je ook last toen van een benauwd gevoel in je keel? En beetje bloed in je neus?

één jaar geleden

Reactie op Daissje1990

Had je ook last toen van een benauwd gevoel in je keel? En beetje bloed in ...
Ik kreeg continue bloedneuzen ook door de droge lucht. Nasumel erin smeren hielp wel iets. Kocht ik bij de kno winkel. Ik dacht dat vaseline ook zou kunnen helpen maar dit werd aangeraden door de kno arts. Benauwd was ik zo ie zo ivm mijn astma. Dat linkte niet aan de neus klachten of keel klachten door droogte. Wat ook gebeurde is dat je longen minder ruimte krijgen door de baby. Waardoor ik nog benauwder werd. En door dit soort dingen ga je vaak verkeerd ademen waardoor je ook weer benauwder word. Diepe buikademhalings oefeningen hielpen wel iets om even te focussen op het ademen. En dan weer door te krijgen dat er meer lucht is als ik maar rustig blijf en goed blijf ademen. Na de bevalling werd ook dat vele malen beter omdat er weer meer ruimte was voor de longen en de slijmvliezen overal weer normaal werden ipv opgezwollen zoals tijdens de zwangerschap.

één jaar geleden

Reactie op Miloutje

Ik kreeg continue bloedneuzen ook door de droge lucht. Nasumel erin smeren ...
Kan dit al vroeg in de zwangerschap? Ik heb dit al van week 5 ofzo... sorry voor de vragen.