38 Reacties

één jaar geleden

Toevallig.. Ik was toentertijd ook 26 weken zwanger en ook geen vaccinatie gehad (vorig jaar februari) toen waren er ook nog geen vaccins voor zwangere vrouwen. Of nouja, niet goedgekeurd. Dus ik had er nog geen. Ikzelf heb er weinig tot geen last van gehad. Beetje verkouden, wat druk op mijn borst en inderdaad last van mijn rug. Maar na 2 a 3 dagen was het eigenlijk zo goed als weg. Niks aan overgehouden en de kleine is gewoon gezond ter wereld gekomen met een zwangerschapsduur van 40+4.

één jaar geleden

Mijn vriendin kreeg corona rond week 31 en is ook niet gevaccineerd.. had er weinig last van zelf, week later op controle en kreeg een keizersnede omdat de baby keihard achteruit ging in de buik. Na de bavlling placenta gecontroleerd en die was mega slecht. Kind en mama maken het nu goed

één jaar geleden

Ik heb het met 37 weken gehad. 1 dag écht goed ziek geweest (geen koorts maar telkens heet/koud, enorme hoofdpijn, rillingen, écht ziek) daarna bijna een week snel uitgeput/beetje duizelig en energie dips. En hoesten. Daarna nergens meer last van! Mijn moeder is wel gevaccineerd, die had precies hetzelfde verloop alleen dat échte zieke had ze 3 dagen lang.

één jaar geleden

Ik heb het met 37 weken gehad. 1 dag écht goed ziek geweest (geen koorts ma ...
Ohja, ik was wel (vooral snachts) benauwd. Ik kon amper door mijn neus ademen dus ademde ook heel raar.. en die mega buik werkt ook niet echt mee dan🤭 dit hield een paar dagen aan

één jaar geleden

Ik heb het ook gehad en maar 1 dag echt ziek gevoeld. 2 weken geleden heb ik de griep gehad en vond het veeel erger, echt dagen ziek geweest, maar ook dat kan mn lichaam gelukkig zelf aan😊

één jaar geleden

Ik heb het ook gehad toen ik 27 weken zwanger was. Ik ben echt 2 weken heel ziek geweest. En heb nog heel lang daarna gehoest en ontzettend moe geweest. Met de baby is alles goed gegaan en 7 januari geboren helemaal gezond. 😊

één jaar geleden

Mijn nichtje heeft het ook gehad rond de 32 weken. Ze was wat verkouden. En is nu trotse mama van een gezond meisje. Niet mijn eigen ervaring dus maar wellicht prettig om te lezen. Ik zou lekker aan de rode paprika's en sinaasappels gaan en je rust nemen. Beterschap!

één jaar geleden

Ik ben positief getest toen ik ongeveer 19 weken was. Niet gevaccineerd. Eigenlijk alleen wat verkouden geweest. Verder geen klachten gehad. Ik heb extra vitamine c en d genomen en zink tabletjes. Ook de eerste dagen in overleg preventief paracetamol om eventuele koorts tegen te gaan.

één jaar geleden

Ik zit er momenteel ook in, 1 dag had ik behoorlijke koorts 2 dagen later begon het hoesten en dat lijkt voor nu na 3 dagen minder te worden 😊 ik heb gewoon mijn rust gepakt en veel geslapen 🙂 en bij de koorts dag wel aspirines genomen.

één jaar geleden

Ik heb 4 weken geleden Corona gehad (was toen 15 weken) en ben niet gevaccineerd. Ben een heel klein beetje verkouden geweest en rook en proefde niks. Meer niet.. baby is daarna gecheckt en alles gaat hartstikke goed. Verloskundige zei dat er ook niks was om zorgen om te hebben, heb geen hoge koorts gehad of iets dergelijks en echt nauwelijks klachten.

één jaar geleden

Ik was in de eerste golf met 34 weken zwangerschap positief voor corona, toen er nog geen vaccinaties waren. Het voelde als een stevige griep met wel een wat lange (en emotionele) nasleep. Ik heb geen complicaties gehad. Nu met 24 weken zwangerschap opnieuw positief voor corona en ben nu wel gevaccineerd. Het beloop is anders en mogelijk iets milder, maar dat kan zowel aan de vaccinatie, de eerder doorgemaakte corona als aan de andere variant liggen. Ik geloof niet dat je iets kunt doen om sneller te herstellen. Beterschap!

één jaar geleden

Verder nog eisen? Jeetje..

één jaar geleden

Heb het gehad met 23 weken.. niet gevaccineerd.. gaat niet gebeuren ook🤣 Een week goed ziek geweest. Koorts 2 dagen en verkouden. Voor m'n zwangerschap ook al een keer corona gehad.

één jaar geleden

Ik ben een aantal weken positief getest. Goeie griep gehad. Een ruime week ziek geweest. De hoge koorts was na 2 dagen wel gezakt. Wel echt super moe geweest en nog steeds wel een nasleep. Daarna de kleine meid gezien en ging alles goed mee

één jaar geleden

Hallo allemaal, heel erg bedankt voor jullie reacties! Mijn moederhart is gerustgesteld. Niet alleen corona maar elke ziekte is een beetje eng tijdens de zwangerschap. Maar het gaat gelukkig nog steeds goed. Mijn verloskundige zei ook dat corona niet schadelijk was voor de baby en dat ie nu juist via mij antistoffen zal krijgen. Heel fijn. 🍀❤️

één jaar geleden

Verder nog eisen? Jeetje..
Er zijn talloze topics over corona en zwangerschap in dit forum. Als ik deze eisen niet stel, dan wordt deze topic ook gewoon er een van en wordt afgesloten. Ik wilde een heel specifieke groep bereiken en dankzij deze eisen is het me gelukt. Je mag altijd je eigen topic starten met minder eisen. Succes. 🍀

één jaar geleden

Hier ook niet gevaccineerd en vorige week een positieve test. Het begon met zweten/rillen (geen koorts). Ik heb ook veel last van m'n ribben/rug gehad. Daarna een flinke hoest. Nu nog wat verkouden en helaas ben ik m'n reuk en smaak grotendeels kwijt. Ik doe gewoon lekker rustig aan en ga misschien om een extra controle vragen. Fijn om te horen dat het bij jou nog goed gaat en een geruststelling dat het niet schadelijk is voor de baby :)

één jaar geleden

ook gehad! begon met dat je voelt dat je lichaam tegen iets ‘vecht’. zette toch door. twee dagen lichte verhoging (1,5 graad) en rug die vastzat.. verder wat hoesten (verkoudheid die twee weken aanhield) maar geen keelpijn.. wel wat reuk en smaak verloren maar komt alweer terug! wat ik apart vond is dat de baby toen op zijn aller drukst was hahah. veel schoppen etc. gewoon bij normale controles gehouden.. meer dan gezond en liep zelfs qua ‘brein ontwikkeling een week vooruit’ dus het zal wel in orde zijn! oh en lekker veel verse gemberthee met honing en citroen gedronken 🤤 heeerlijk! af en toe wat aspirines genomen en vitamine pilletjes. en als ik dan kon eten gelijk wat naar binnen gewerkt! en natuurlijk veel slapen..ook niet het slechtste wat er is🤭.

één jaar geleden

Ik heb 1 vaccinatie gehad en bleek daarna zwanger te zijn en gekozen om de 2e niet te nemen. Eigenlijk de hele zwangerschap doorgekomen zonder corona, tot de dag voor de bevalling. De ballon was net geplaatst en een paar uur later bleek ik corona te hebben (nu 3 weken geleden). Gelukkig heeeeel weinig last van gehad. Onze zoon is wel verkouden, maar geen idee of dit corona is of dat hij dit sowieso gehad had.

één jaar geleden

Heb met 20 weken corona gehad en ben niet ziek geweest op een paar dagen verkoudheid na.