7 Reacties

4 jaar geleden

Haring is rauw En wij mogen geen rauwe producten Ivm bepaalde bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor je kindje

4 jaar geleden

Hoe verser hoe minder kans op de bacterie. Hollandse nieuwe wordt bijv aan de kust best snel “geserveerd” en dat “mag wel”. Het gaat erom hoe vers het is. Hoelanger het blijft liggen des te meer kans op de bacterie.

4 jaar geleden

Haring behoort tot de vis die volgens de Nederlandse / Europese wet ingevroren moet zijn alvorens “rauw” gegeten te worden ivm de haringworm. Alle (!) vis die bedoeld is om rauw of bijna rauw te eten moet volgens de Europese wet 24 uur ingevroren zijn onder bepaalde temperaturen. Ook de verse vis voor de sushi dus. Het is alleen de vraag hoelang het dier op het dek heeft gelegen alvorens ingevroren te worden. (Maar, als je morgen de trap af rent en je valt op je stuitje kan het ook consequenties hebben.) Koop daarom haring alleen bij je vertrouwde visboer waar het kaken onder je neus wordt gedaan. Dan weet je dat het niet te lang gelegen heeft zodat bacteriën minimaal de kans hebben gekregen. Persoonlijk: ik kijk naar Amerikaanse voedingsadviezen bij twijfel. En ik trek mijn eigen conclusies nadat ik zelf de boel heb gecheckt. Vervolgens overleg ik met mijn man, want het is ook zijn kindje. Dus neem mijn woorden zeker niet serieus als je er niet achter staat. 😉 Ik eet elke week een of twee verse Hollandse nieuwe. En wanneer ik wat verder in het tweede trimester ben zoek ik een verrekte goed sushi restaurant uit.

4 jaar geleden

Mijn broer is chef kok in een vis restaurant en heeft mij verteld dat alle nieuwe haring na de vangst !verplicht! Wordt ingevroren aan boord. Juist ivm bacteriën en pas op de dag van verkoop ontdooid wordt. Als je haring bij een viswinkel of kraam koopt is de kans klein dat je er ziek van wordt of een risico loopt. De kans is groter als je haring in de supermarkt koopt en al een paar dagen ontdooid in de koeling ligt. Ik heb dus gewoon haring gegeten en niks aan de hand! De VK zegt ook denk gewoon logisch na en koop/eet het alleen vers.

4 jaar geleden

Ik mocht het bij mijn vorige zwangerschap ook gewoon eten. Ik was verbaasd dat het nu niet meer mag. Ik snap helemaal dat je het niet bij de supermarkt moet halen, maar bij een goeie visboer.

4 jaar geleden

Ik dacht ook dat ik het niet mocht eten nu ik zwanger ben. Mijn VK heeft aangegeven dat je haring best mag eten, zolang je het maar vers haalt bij de visboer. Ik doe dit zelf ook zeker 1x per week

4 jaar geleden

Vandaag toch maar even nagevraagd en ze raadde het niet aan. Je zal maar net die verkeerde haring gegeten hebben... ze heeft gelijk, dan maar even geen haring tot na de bevalling 😉