14 Reacties

10 maanden geleden

Misschien je ijzer en ferritine een keer laten checken? Ik merk, ook buiten mijn zwangerschappen om, dat wanneer ikzelf rusteloze benen heb het helpt om gentle iron te slikken. En de keren dat ik bloed liet prikken waren inderdaad ijzer en ferritine te laag.

10 maanden geleden

Als je bloedwaardes goed zijn, zou je eens een fysio kunnen bezoeken (die aan dry needling doet). Door hardlopen en staand werk krijg ik op een gegeven moment knopen in mijn kuiten. Spieren gaan vast zitten. Ik krijg dan (naast een terugkerende blessure) enorme rusteloze benen. Na behandeling (losmaken met behulp van dry needling maar zou in theorie ook los gemasseerd kunnen worden) ben ik er weer een hele tijd vanaf. Ik kan inmiddels zelf ook voelen of mn spieren weer vast zitten. Als ik in m'n kuiten knijp gaat het op bepaalde plekken op een gegeven moment pijn doen. Maar ik weet niet biet of je dat kunt voelen als je nog nooit behandeling hebt gehad en weet waar je op moet letten.

10 maanden geleden

Reactie op Logootje

Misschien je ijzer en ferritine een keer laten checken? Ik merk, ook buiten ...
Mijn ijzer is goed, die word regelmatig gecontroleerd wegens een auto imuumziekte. Ferritine weet ik niet of ze daar ook naar kijken, dat kan ik nog wel eens laten prikken!

10 maanden geleden

Magnesium citraat innemen! Ik heb er ook last van en als ik dat neem is het na een paar dagen weg.

10 maanden geleden

Magnesium olie of een magnesium (voeten) bad nemen regelmatig?

10 maanden geleden

Oh ik herken dit ook heel erg! Ik dacht dat ik gek werd gister avond. Ineens was het weg na een paar uur 馃槱 geen tips behalve bevallen 馃槄

10 maanden geleden

Reactie op ChaChaTango

Oh ik herken dit ook heel erg! Ik dacht dat ik gek werd gister avond. Ineen ...
Ik ben een jaar geleden al bevallen 馃槼 en heb nogsteeds de rusteloze benen dus helaas heeft het bevallen hier niet geholpen 馃槀

10 maanden geleden

De een is er na de bevalling van af, de ander houdt het altijd馃槚 Voor mijn 1e zwangerschap had ik het soms al, tijdens die zwangerschap had ik het de gehele zwangerschap. Na de bevalling alleen nog maar als ik warme voeten/benen had en nu ben ik weer zwanger en heb het al weer 29 weken lang馃ゴ Mijn moeder is 70 en heeft het nog steeds! Ook sinds de 1e zwangerschap馃檲 Wat eraan doen? Geen idee, experimenteren samen met de huisarts is wat mijn moeder doet馃 er is ook geen aanwijsbare reden bij m'n moeder, en mij...

10 maanden geleden

Ik had een paar jaar enorm last van restless legs ivm staand beroep. Ik werd doorverwezen om medische steunkousen te laten opmeten dat heeft onwijs veel geholpen, pijn/krampen waren weg & later op verzoek van de HA heb ik toen een echo laten maken & werden mijn spataders weg gelaserd. Daardoor had ik ook geen pijn meer. De combo met 2 liter water drinken, sporten & magnesium slikken & medische steunkousen dragen heeft ook goed gewerkt.

10 maanden geleden

Oja, je zou zelf kunnen beginnen met compressiekousen/reiskousen aan te schaffen om te kijken of de pijn minder word. Je kan die kopen bij de drogist.

10 maanden geleden

Reactie op 馃挋m馃挆

Ik ben een jaar geleden al bevallen 馃槼 en heb nogsteeds de rusteloze benen ...
Oh sorry ik dacht dat je in de uitgerekend juni zat net zoals mij 馃槀 dan durf ik het antwoord niet te geven wellicht de apotheek dat die je kan helpen? Volgens mij heeft het te maken met doorbloeding.

10 maanden geleden

Menthol gel smeren of met je voeten in een bakje water gaan zitten met menthol kristallen. Dat werkte bij mij tijdens de zwangerschap. Bakje water met menthol kristallen werkte het beste maar dan zit je dus iedere avond voor het slapen een kwartier met je voeten in een bak water. Menthol gel werkte iets minder maar voldoende om in ieder geval rustig in slaap te komen.

10 maanden geleden

Ik kreeg Pramipexol van de huisarts dat is echt een medicatie voor RLS. Elke avond nam ik 2 tabletjes top spul! Nu zwsnger van de 2e en slik elke avond magnesium, helpt gelukkig 馃槄

10 maanden geleden

Had/heb er zelf veel last van tijdens de zwangerschap, net als beenkrampen in de nacht. Mijn oma gaf me de tip om een stuk zeep onder m'n hoeslaken te leggen aan mijn voeten in bed. Vond het belachelijk klinken, maar kon ook geen kwaad om te proberen. Merk dat het in bed in elk geval al gestopt is, dus ik kan tenminste weer in slaap vallen! Misschien helpt het voor jou ook? (En ik ben normaal niet het type die in dat soort middeltjes gelooft haha)