30 Reacties

2 jaar geleden

Bij mij is het nog steeds niet helemaal terug en was eind oktober positief getest. Smaak en geur kwamen na een week of 2 licht terug naar het is nog steeds niet wat het geweest is gehad... Collega van mij heeft het 6 maanden geleden gehad en zegt nog steeds niet zo sterk te proeven als voor corona...

2 jaar geleden

Heeft wel bijna 3 maanden geduurd bij mij

2 jaar geleden

Ik was mijn geur en smaak kwijt..na een week of 2 kwam het langzaam terug. Het is een jaar geleden en mijn proeven is niet meer zoals het is geweest helaas.

2 jaar geleden

Na een maand ofzo kwam het "terug" niet in de normale vorm maar ik kreeg parosmie, geur vervorming en daar heb ik nog last van. 21 DEC bijna een jaar. Word wel minder maar met een zwangerschap echt niet te doen soms..

2 jaar geleden

Bij mij is het na 5 dagen al weer aan het terug komen, maar nog heel subtiel en vooral sterke geuren en smaken

2 jaar geleden

Na 3 dagen kwam het bij mij weer terug. Smaak in zijn geheel weer terug, Maar nu 3 weken later ruik ik wel nogsteeds minder.

2 jaar geleden

Wat ik hoor uit ervaringen van patiënten die ik zie kan dit weken duren. Bij gevaccineerde mensen duurde het vaak maar een paar dagen.

2 jaar geleden

Ik ben gisteren positief getest. Inmiddels complete reuk kwijt en smaak zo goed als. Moet zeggen.. Tijdens luiers verschonen vind ik het niet erg dat ik niets kan ruiken 😉 maar wanneer die kleine tegen me aan hangt mis ik haar geurtje wel heel erg. Hopelijk komt het snel weer terug.

2 jaar geleden

Een jaar geleden corona gehad en reuk en smaak is deels terug, ik denk zo'n 50%. Pas na een paar maanden begon ik weer iets te ruiken en te proeven en dat wordt dus heel langzaamaan wat meer.

2 jaar geleden

Mijn smaak is na 10 dagen ongeveer terug gekomen, geur nog steeds niet. Begin wel hele gore dingen te ruiken af en toe, maar al doe ik m’n hele gezicht in een bak parfum ruik ik nog steeds niks 😂

2 jaar geleden

Was bij mij na 5 dagen weer terug en was toen nog niet gevaccineerd

2 jaar geleden

Reactie op MamavanMees2020

Was bij mij na 5 dagen weer terug en was toen nog niet gevaccineerd
Gewoon van het een op het andere moment?

2 jaar geleden

Een tip: het schijnt dat je je geur weer terug kan krijgen door te trainen. Door dus wel steeds aan dingen met een geur te ruiken. Zie het als een soort spier die je moet trainen. Google maar eens op geur trainen corona. Geen idee of het daardoor bij mij sneller terugkwam, maar na ongeveer 10 dagen kon ik weer proeven en ruiken. In het begin minder goed maar nu een jaar later is het weer zoals het was. Ik had dus door het hele huis heen sterk geurende dingen staan haha. Flesje parfum, knoflook, gember, basilicumplant.. Zodat ik er steeds aan werd herinnert en telkens als ik er langs liep een paar keer proberen te ruiken.

2 jaar geleden

Een tip: het schijnt dat je je geur weer terug kan krijgen door te trainen. ...
Ik ben sinds een paar dagen mijn reuk kwijt. Heb direct zo'n trainsetje gekocht. Ik zeg net tegen mijn man: hoe kan ik de geur 'onthouden' als ik niets kan ruiken (zoals volgens de omschrijving) maar na een half uur snuiven kon ik ineens weer wat ruiken! Het is maar heel licht maar ben zo blij. Ga vanaf nu elke dag trainen en heb er alle vertrouwen in dat het (snel) weer goedkomt :-)

2 jaar geleden

Ik corona gehad begin juli een ruik nog steeds heel weinig.. babygeur helemaal gemist 😪

2 jaar geleden

Mijn vriend en ik vorig jaar februari corona gehad. Mijn reuk was na n half jaar helemaal terug. Bij mijn vriend is het tot de dag van vandaag niet helemaal terug

2 jaar geleden

Na 7 of 8 dagen had ik m’n reuk en smaak weer terug. Maar sommige smaken waren nog niet zoals voorheen. Dat duurde nog wel een maandje voordat het echt allemaal weer goed was.

2 jaar geleden

Hier na 10 a 14 dagen na verlies van reuk kwam dit weer terug. Smaak ben ik dan niet verloren al smaakte alles wel anders.

2 jaar geleden

Ik heb geur/smaak wel weer terug, maar dag en nacht een vieze smaak en geur in m’n neus en mond. Iemand die dat herkent?

2 jaar geleden

2 dagen na positieve test had ik geen smaak en geur meer..dit kwam na 5 dagen minimaal terug maar nu 2 werken later is t nog steeds minimaal. Vooral geur is slecht en proef dingen amper tot niet. Dingen ruiken ook echt anders. Heel gek