39 Reacties

6 maanden geleden

Ik heb me er ook een tijdje in verdiept, maar tot een ‘echte’ capsule wardrobe komen is me nog niet gelukt. Wel koop ik minder en bewuster, en weet ik beter welke kleuren en soorten kledingstukken bij me passen. Hierdoor zijn miskopen verleden tijd en dat vind ik al heel fijn. Ik vind de site en video’s van Use Less Wardrobe altijd erg leuk en inspirerend 😊

6 maanden geleden

Reactie op Jellyfish

Ik heb me er ook een tijdje in verdiept, maar tot een ‘echte’ capsule wardr ...
Ah snap ik! Ik denk ook dat het van mijn huidige kast naar een officiële capsule wardrobe nogal een grote stap is. Het zou al heel wat zijn als ik tot 2x de hoeveelheid van een capsule wardrobe zou kunnen komen om mee te beginnen 🙈 Ben idd wel al een tijd bezig met kritischer kopen en dat is zeker heel fijn! Dank voor de tip, die videos ga ik eens opzoeken!

6 maanden geleden

Ik heb mijn kast geminimaliseerd door een al mijn kleding binnenstebuiten te keren en neer te leggen/op te hangen in de kast. Na dragen en wassen weer “normaal” teruggehangen of gelegd. Alles wat na een jaar nog binnenstebuiten zat heb ik verkocht op Vinted of gedoneerd.

6 maanden geleden

Ik had voor mijn zwangerschap 3 broeken, 2 jurken, 6 shirts, 3 vesten en 1 spijkerjas. Alles wat ik had paste qua kleuren bij elkaar dus ook al was het weinig, ik kon heel veel combinaties maken. Ik ben daartoe gekomen door Marie Kondo. Ik heb alles waar ik niet blij van werd weggedaan en ben met behulp van een personal shopper gaan winkelen om tot een garderobe te komen waar ik echt heel blij van werd. Sindsdien koop ik alleen iets nieuws als er iets weg moet (wat dus kapot is en niet gemaakt kan worden). Dus als er 1 broek stuk is koop ik 1 nieuwe broek en let erop dat die met alle shirts gedragen kan worden. Nu heb ik voor de zwangerschap 8 jurken gekocht die ik met de vesten kan combineren. Ik zou adviseren om te beginnen met de kleren die je 80% van de tijd draagt in je kast te laten en de rest eruit te halen en apart te leggen. Als je dan ergens op misgrijpt kun je altijd nog beslissen om iets wat je uit je kast hebt gehaald weer terug te leggen of iets nieuws te kopen wat met zoveel mogelijk uit je kast matcht. Alles wat dan apart blijft liggen zou over een tijd weg kunnen toch?

6 maanden geleden

Hier niet een echte capsule wardrobe, maar wel flink geminimaliseerd. Eerst de kleding die ik al had uitgezocht en daarna niets nieuws kopen. Met datgene wat ik overhield kon ik me eigenlijk ook prima redden! Nu af en toe wel wat aanvullen of vervangen met spullen van goede kwaliteit en qua kleur en materialen wat ik fijn vind. Ik merk dat ik veel minder sta te twijfelen sochtends wat ik aan moet trekken, omdat eigenlijk alles goed is, erg fijn!

6 maanden geleden

Ik ben hier ook mee bezig. Heb ook een online cursus gekocht voor het bepalen van kleurtype en lichaamstype. En ik heb heeeeeeeel veel kleren weggedaan. Ben er helaas nog niet aan toegekomen om een mooie capsule wardrobe te maken, omdat ik nu weer zwanger ben. Maar heel veel zin om ooit alleen maar kleren die ik wil dragen en die bij elkaar en bij mij passen te hebben in mijn kast. Lijkt me heerlijk.

6 maanden geleden

Ik heb denk ik minder kleren dan voor een capsule Wardrobe "vereist" zijn (zie wel eens dat je toch nog best wat kleding moet hebben, als ik op pinterest ofzo kijk). Ik zorg dat ik zes outfits heb, voor 3 werkdagen per week is 2 weken. De overige dagen draag ik wat chills of als het nog niet vies is of stinkt draag ik het nog, naar afspraken in het weekend kan ik ook die outfits aan. In die zes outfits is soms een trui, jeans of pantalon dubbel.

6 maanden geleden

Ik kende het concept niet, maar ben helemaal geïnspireerd 🤩 Dank je voor dit topic! Ik weet wat ik de komende tijd ga doen. Op dit moment heb ik veel kleding die ik niet graag draag, of die leuk maar onhandig is (superwijde mouwen die nooit onder een jas passen etc). En ik koop niks nieuws want "ik heb toch zat". Tijd om de bezem erdoor te halen en te investeren in goede, tijdloze en fijne kleding.

6 maanden geleden

Reactie op aardbeienbanaan

Ik heb denk ik minder kleren dan voor een capsule Wardrobe "vereist" zijn ( ...
Uit interesse: hoeveel kleding heb je dan qua aantal broeken, shirts, truien/vesten en jurken/rokken? De "wat chills" op niet-werkdagen is toch ook kleding? :p

6 maanden geleden

Ik heb niet echt een capsule wardrobe maar heb ook geen enorme berg kleding die ik niet draag. Wat ik in elk geval doe, is zomerkleding bovenin de kast leggen in de winter en andersom. Dat helpt al want zodra je gaat wisselen, ga je door al je kleding heen en zie je ook wat je dat seizoen weinig of niet gedragen hebt en dan kun je beslissen wat je wilt houden. Nadeel van capsule vind ik dat je wel genoeg kleding moet hebben om een volle was te draaien anders is dat weer zonde van de energie van je wasmachine als je halfvolle wassen gaat draaien om die ene broek weer op tijd schoon te hebben. Dus daarom heb ik wel wat meer kleding, maar ik let er wel op dat alles goed te matchen is met elkaar en dat ik dingen koop die ik in verschillende contexten kan dragen.

6 maanden geleden

Reactie op De Krullevaar

Ik heb mijn kast geminimaliseerd door een al mijn kleding binnenstebuiten t ...
Wat slim!

6 maanden geleden

Reactie op babyjan2024

Ik had voor mijn zwangerschap 3 broeken, 2 jurken, 6 shirts, 3 vesten en 1 ...
Goede tip ja! Thanks! 🙂 Wel heel knap hoor jouw capsule wardrobe, het is nog wel echt een hoop werk voor mij om daar te komen.

6 maanden geleden

Reactie op Kleintje2023

Ik kende het concept niet, maar ben helemaal geïnspireerd 🤩 Dank je voor d ...
Superleuk dat je door dit topic ook geïnspireerd bent! 😀

6 maanden geleden

Reactie op De Krullevaar

Ik heb mijn kast geminimaliseerd door een al mijn kleding binnenstebuiten t ...
Super goede tip dit zeg! Ga ik ook doen 🙌

6 maanden geleden

Reactie op 3maal3

Uit interesse: hoeveel kleding heb je dan qua aantal broeken, shirts, truie ...
Ja klopt, chill kleding is mijn oudere kleding of kleding die ik niet meer professioneel vindt om op mn werk te dragen. Verder twee jurken, voornamelijk voor de zondag, 2 pakken, Shirtjes voor onder blazer van pak, 1 pantalon en 2 jeans, 4 truien. En een kersttrui 😄

6 maanden geleden

Reactie op aardbeienbanaan

Ja klopt, chill kleding is mijn oudere kleding of kleding die ik niet meer ...
Ik heb voor de zomer wel iets meer hoor, maar in de winter vrij weinig vind ik zelf. Helemaal content mee ook. Wilde een derde pak (zwart) maar nu net zwanger dus heeft ook geen zin om nu te kopen.

6 maanden geleden

Zowel ik als mn 3 kinderen hebben dat ja. 😊 ik had het per ongeluk blijkbaar al voordat het "een ding" werd. Ik ontwerp en naai zelf onze kleding dus dat speelt wel mee. Als ik wat confectie koop dan weet ik heel specifiek wat ik wil. Waar het begint is een kleurenpalet bepalen. Meest gangbaar hier is bepalen of jij een winter, lente, zomer of herst type bent. Als je twijfelt probeer dan de kledingstukken te verzamelen welke jou qua kleur echt goed staan. Leg alles uitgespreid op bed en kijk nu eens naar de 4 seizoenen paletten. Welke heb je op bed liggen? Vaak zie je dit meteen, heb je geen dure workshop voor nodig. In principe staan alle kleuren in een palet jou en in principe kan jij al deze kleuren met elkaar gaan combineren. Ik zou beginnen met alle kleding verkopen die buiten dit palet vallen en/of die je niet meer draagt en daarna streng te zijn dat alles wat je nu nog koopt binnen dit palet valt. Jeans en zwarte basics kan overigens altijd overal bij. Ter inspo: ik ben een herfsttype met extra een rode gloed op m'n wangen. Ik draag het beste vaal of kahki groen, oker, heel donker bruin. Ik heb bloesjes die in rokken of broeken kunnen, vestjes en giletjes die eroverheen kunnen en ook veel jurken.

6 maanden geleden

O en zelf naaien helpt wel met beperken hoeveel er in de kast ligt 😆 ik ben er immers veel tijd aan kwijt. Dus zo snel gaat het vullen van de kasten niet. Als ik zie wat men, zeker voor kinderen, in de kasten heeft dan schrik ik wel eens haha. 😅

6 maanden geleden

Dit topic motiveert mij om m'n kleding uit te zoeken😄 M'n kast ligt vol en heb nooit wat ok aan te trekken 🤪 ook veel dingen die het net niet zijn en ik altijd bewaar voor "het geval dat". Die ga ik maar eens op vinted zetten.

6 maanden geleden

Wat een leuk topic! Ik wilde dit toevallig oppakken na m’n bevalling en zodra m’n lichaam weer een beetje de oude is. Nu 2 kindjes en veel kleding past gevoelsmatig niet meer bij me. Wil nu in m’n verlof alles uitzoeken en weggooien en in januari m’n garderobe aanvullen met mooie items die nog missen.