772 Reacties

één jaar geleden

Mijn huis in Zuid-Holland is 72k overboden toen ik het verkocht, sorry, vast niet wat je wil horen. Maar zegt natuurlijk niets over dit huis. Hangt ook af van de gekozen verkoopstrategie (en dus vraagprijs).

één jaar geleden

Heb je trouwens geen aankoopmakelaar? Die kan je helpen met inschatten wat je kan bieden en wat je kansen zijn.

één jaar geleden

Ja, wij hebben ook overboden. Regio zuid Holland. Paar keer nog meer geboden dan wij als bod neergelegd had, een keer met bijna €40.000 euro. Dit huis wat we nu gekocht hebben, overboden met 10.000, bleek te weinig. Gelukkig zag de man die hoger geboden had af van zijn bod en zijn wij het alsnog geworden! Dit is wel juni 2021 geweest.

één jaar geleden

Niet heel veel verstand hiervan, maar heb wel volgende meegemaakt. Ik wilde iets van anderhalf jaar geleden een appartementje kopen dat te koop stond voor 170.000, heb kunnen zakken tot 160.000. De dag dat ik mijn bod officeel wilde uitbrengen kreeg ze nog verzoek van een koppel dat het appartement wilde zien. Die hebben die dag een bod van 190.000 euro gedaan... hebben dus zonder het te weten 20.000 euro weggegeven want voor de vraagprijs had ze het ook aan hen verkocht gezien ze voor mij zelf 10.000 van de prijs had afgedaan... Afgelopen winter een appartementje gekocht voor 15.000 onder de vraagprijs. Al was ik eerst van plan te huren toen ze aangaven dat het ook te koop stond dus stond wel al wat voor op anderen. Zou niet zomaar met getallen gaan smijten. Beetje rondkijken naar hoe gewild het is, de buurt, afstand van winkels en grootwegen, ...

één jaar geleden

Reactie op Lace

Mijn huis in Zuid-Holland is 72k overboden toen ik het verkocht, sorry, vas ...
Holy moly😱 wanneer was dit? Hebben geen aankoopmakelaar! Hebben bij andere biedingen wel een aankoopmakelaar ingeschakeld maar daar hadden we niet zoveel aan uiteindelijk.

één jaar geleden

Wij hebben 2 weken terug een woning gekocht met 15k overbieden, regio zuid limburg. Overigens hebben wij 1,5 maand terug een bod gedaan op een andere woning waar wij 32k overboden, ook het hoogste bod. Maar dat wil niks zeggen, het bod onder ons had geen financieringsvoorbehoud en wij wel en daarom alsnog niet geworden. Blijft spannend zoiets.

één jaar geleden

Ja, wij hebben ook overboden. Regio zuid Holland. Paar keer nog meer gebode ...
Wow oke.... Jullie hebben dan geluk gehad, alsnog met de 10k boven de vraagprijs beter dan 40.000😅

één jaar geleden

Reactie op Indiana

Wij hebben 2 weken terug een woning gekocht met 15k overbieden, regio zuid ...
Ahh dat klinkt netjes! Wij zijn ons er idd van bewust van dat als er mensen zonder voorbehoud van financiering een bod doen je wss al geen kans meer maakt..

één jaar geleden

Reactie op Maarr

Ahh dat klinkt netjes! Wij zijn ons er idd van bewust van dat als er mensen ...
Vooral niet als de bedragen kort bij elkaar liggen… knap dat mensen het durven, mij niet gezien 🤷🏻‍♀️

één jaar geleden

Reactie op Ikigai

Niet heel veel verstand hiervan, maar heb wel volgende meegemaakt. Ik wild ...
Oke! Ja onderbieden gebeurd dus ook steeds meer weer.. fijn dat je een appartementje hebt kunnen kopen. Ja het is een prima plek qua uitvalswegen, station en winkelcentrum op loop afstand. Alleen is de wijk 50% huur en 50% koop. Vinden wij niet erg, maar hoop dat er toch wel wat mensen zijn die daar op afknappen.. Zijn er ochtend, middag en zelfs tegen middernacht doorheen gegaan en super rustig kindvriendelijk wijkje.

één jaar geleden

Ik werk bij een makelaarskantoor. Ik zou je echt aanraden een aankoopmakelaar in te schakelen die goed actief is in de regio waar je wil aankopen. Die weet echt veel beter wat een huis waard is in je regio en hoeveel er gemiddeld overboden wordt. Hij/zij kan ook gemakkelijk achterhalen voor hoeveel dezelfde soort woningen verkocht zijn. Overigens zou je ook, zodra de woning definitief verkocht is (de financiering van de kopers rond is) met het makelaarskantoor die het verkocht contact kunnen opnemen en vragen of je het biedlogboek mag zien. Hierin zie je welke biedingen er allemaal gedaan zijn op de woning.

één jaar geleden

Het nadeel van veel overbieden is de kans dat je dit er nooit meer voor krijgt. Het wil niet zeggen dat de woz waarde gelijk is aan je bieding en deze waarde stabiel blijft. De huizenmarkt is heftig momenteel. Als ik kijk naar ons huis, 8 jaar geleden gekocht. In die tijd minimaal verdubbeld. Maar nadeel als we nu zouden gaan verhuizen moeten we ook meer neertellen voor een ander huis. Verder lees ik dat het huis al aardig op leeftijd is. Hoe zit het met de leidingen, kwaliteit van de ramen en kozijnen. Isolatie. Anders moet je dat allemaal nog doen straks

één jaar geleden

Reactie op Sassiefras

Ik werk bij een makelaarskantoor. Ik zou je echt aanraden een aankoopmakela ...
Een aankoopmakelaar hebben wij al eens ingeschakeld maar hadden we uiteindelijk niet zoveel aan ( miss lag het ook aan de makelaar zelf ) mijn man is echt van het uitzoeken en een knobbel voor financiën. De documenten die makelaars gratis kunnen inzien koopt hij voor een klein bedrag om te zien wat en voor hoeveel er wordt gekocht in de wijk. Het bod hebben we al gedaan en financieel kunnen we het prima doen, vandaar toch een behoorlijk hoge overbieding. Doen echt geen dingen die financieel niet kunnen. Ja dat inzien hebben wij bij vorige biedingen ook gedaan! Hoogste overbieding was toen 17.000.

één jaar geleden

Reactie op Ang6

Het nadeel van veel overbieden is de kans dat je dit er nooit meer voor kri ...
Klopt! Wij zijn er zeker van bewust dat we het er nooit meer voor terug gaan krijgen. Wij hebben nu ook een koophuis en verwachten een mooie overwaarde ( zelfs met lage verwachting hebben we een mooie overwaarde) Kozijnen etc zijn allemaal vervangen een aantal jaar geleden. Verder zijn het dingen waar wij in de toekomst een spaarpotje voor hebben, en wat wij voor nu geen prioriteit vinden. Maar bedankt voor deze tip ;)

één jaar geleden

Wij hebben de laatste tijd meerdere (4?) biedingen gedaan in populaire wijken in een stad in Noord-Nederland ongeveer zelfde prijsklasse. We hebben een paar keer gehoord dat het erg spannend was maar dat we het niet waren geworden, we zaten niet meer dan 15.000 boven de vraagprijs. Ze keken vooral ook naar de financiële voorwaarden. We hebben nu een woning gekocht van een hogere prijsklasse en maar 225€ boven de vraagprijs geboden. Als dit het niet was geworden hadden wij ook een aankoopmakelaar ingeschakeld. Gekke markt lijkt het nog, soms kwam een huis op vrijdagmiddag eind van de dag op Funda, gelijk gebeld voor een bezichtiging op maandag, werden we maandagochtend gebeld dat het in het weekend was verkocht 🤷🏼‍♀️

één jaar geleden

Wat spannend! Ik ben achteraf niet tevreden over onze aankoopmakelaar. Zoveel kennis had hij niet. Kan toeval zijn, maar wij hebben 40000 overgeboden en bod onder ons bleek maar 10k overgeboden te hebben. Daarnaast is er veel mis gebleken en was echt opgelapt voor de verkoop. We hebben de hele riolering moeten vervangen binnen 5 maanden. Ander huis in dezelfde straat gaf hij aan dat het dak binnen 5-10 jaar vervangen moest worden em dat we rekening moesten houden met €20000 aan kosten. Dat huis uiteindelijk geen bod gedaan Voor ons eigen huis - zelfde huis en zelfde straat- nu ook dak vernieuwen omdat we zonnepanelen willen En dak vernieuwen kost ons €8000....

één jaar geleden

Reactie op Sa--696

Wat spannend! Ik ben achteraf niet tevreden over onze aankoopmakelaar. Zo ...
Aii... Dus jullie hebben én voor "niks" zoveel overboden én heel veel kwijt aan het vervangen van de riolering... Dat is wel onwijs zuur zeg. Dat is toch het risico dat je neemt met het kopen van het huis... Maar heel erg balen. Hoop dat jullie verder wel naar jullie zin wonen?

één jaar geleden

Hier zijn wij ook stilletjes aan aan het rondkijken voor het perfecte huis. 😁 we zijn aan het rondkijken voor een huis van 400.000 nu moet ik wel zeggen dat mijn vader hem aftikt.. dus wij zitten straks met ons 30 tot 35 jaar in een afbetaald huis zitten...🫣

één jaar geleden

Volgens onze makelaar (regio Achterhoek) is het afgelopen met het overbieden, of maar een klein beetje. Wij zelf hebben afgelopen dec een tussrnwoning gekocht voor 262, vraagprijs was 250. Wellicht in andere regio"s gaat het er anders aan toe! Maar als je dat bod ervoor over hebt, gewoon doen toch😊

één jaar geleden

Reactie op El90

Wij hebben de laatste tijd meerdere (4?) biedingen gedaan in populaire wijk ...
Dat huizen wereldje is en blijft een gek wereldje. Ik vertrouw die makelaar ook nooit als ze zeggen ; we hebben veel kijkers dus verwachten zeker overbiedingen.. dat is echt hopen dat mensen gaan overbieden.