5 Reacties

2 jaar geleden
Ik denk dat het goed is om samen met je ex om tafel te gaan zitten hierover en te bespreken wat er mogelijk is en wat jullie wensen zijn. Als die erg verschillen kunnen jullie kijken naar een middenweg.
Ik heb een stiefdochter die in het begin de ene week op Do en de andere week Do-Ma bij ons verbleef. Toen ze wat ouder werd is dit veranderd naar 50/50 om de week.
Een goede regelmaat in het schema is wel echt aan te raden. Teveel gewissel zorgt voor stress terwijl je juist rust wil voor je kind.
Liever dat nachtje bij papa slapen dan overdag papa, nacht mama, dan weer papa.. als voorbeeld.
Feestdagen zijn hier tegenwoordig allemaal in overleg. Officieel staan ze vastgelegd om het jaar om gedoe te vermijden; zoiets:
Verjaardag oneven jaren
1ste kerstdag oneven jaren
2e kerstdag even jaren
Oud&nieuw even jaren

2 jaar geleden
Reactie op Sevyfay
Ik denk dat het goed is om samen met je ex om tafel te gaan zitten hierover ...
Ja ik ga het sowieso met zijn vader bespreken, maar momenteel is de papa nergens te bekennen en gaat hij weer bij zijn moeder wonen die psychiatrisch is.
Ik ben vooral benieuwd naar hoe vaak en wanneer andere moeders de omgang vormgeven. Op internet lees ik namelijk dat het belangrijk is dat het kind één hoofdverblijf heeft en dat het beter is als de andere ouder vaker korte momenten langskomt ipv langdurig bij de niet inwonende ouder verblijft. Maar hoe pak je zoiets aan?

2 jaar geleden
Reactie op Nientjepientje
Ja ik ga het sowieso met zijn vader bespreken, maar momenteel is de papa ne ...
Ik weet het niet.
Dat wat jij nu zegt te lezen op internet is nogal tegenovergesteld aan wat de rechter toendertijd heeft gezegd en bepaald over de regeling van mijn stiefdochter.
Als hij nu geen vaste verblijfplaats heeft en/of nog geen kinderkamer, lijkt blijven slapen me nu (nog) niet heel handig.
Ongeacht de problemen van zijn moeder. Psychische problemen hoeven niet perse een belemmering te zijn, het ligt aan de soort natuurlijk.
Misschien kun je het contact proberen op te bouwen. Eerst dat jij erbij bent. Daarna dat vader een paar uurtjes alleen met hem spendeert. En wanneer jullie eraantoe zijn, een meer vaste regeling vastleggen.

2 jaar geleden
Reactie op Sevyfay
Ik weet het niet.
Dat wat jij nu zegt te lezen op internet is nogal tegenov ...
Ik weet niet hoe oud je stiefdochter was toen de rechter een uitspraak deed? Dat bepaald namelijk erg veel, wanneer het kind echt nog heel klein is, mijn zoontje is 8 maanden, lees ik juist uitspraken dat het beter is om vaker kort contact te hebben. Wanneer het kind ouder is, is het idd wel goed voor de hechting om ook bij de papa te slapen etc.
Inderdaad, psychische problemen zijn zeker niet perse een bellemering! Maar zijn moeder heeft weleens een mes getrokken en haar eigen kind aangevallen, en niemand kan me de garantie geven dat zij dat niet zal doen naar mijn kind. Zij is ook nooit aan de slag gegaan met haar psychische problemen helaas… Ook is er daar geen kinderkamer oid. Ik wil idd eerst dat de papa hier is waar ik bij ben, het vertrouwen dat hij echt goed voor hem zal zorgen moet wat mij betreft echt opgebouwd worden!
Hoe oud was je stiefdochtertje toen het contact werd uitgebreid? En waar begon het mee? Zo lastig, ik wil dat hij een goede band met zn papa heeft maar de voorwaarden moeten wel goed/veilig zijn natuurlijk

2 jaar geleden
Reactie op Nientjepientje
Ik weet niet hoe oud je stiefdochter was toen de rechter een uitspraak deed ...
Nouja, die rechtzaak is een hele strijd geweest.
Stiefdochter was 2 toen de uitspraak eindelijk gedaan werd, maar het duurde zeker een jaar tot het voor kwam. Ze was net 1 toen ze uit elkaar gingen.
Daarvoor wilde de moeder eigenlijk al het contact verbreken maar via advocaat en om 'goede wil' te tonen tijdens de zaak, is toen afgesproken dat ze om het weekend kwam bij haar vader.
Heel gedoe, maar dat ligt allemaal achter ons. Contact is nu goed.
Het is naar 50/50 gegaan toen ze een jaar of 7 was volgens mij.
Eerst als een soort uitprobeersel maar het gaf haar zoveel rust dat het nu al jaren zo gaat.
Maar elke situatie en elk kind is anders he. Stap voor stap kijken naar wat het beste bij jullie past en hoe het uitkomt.
Als jullie beide een beetje op 1 lijn komen te zitten, is dat wel heel fijn. Anders zou je een mediator kunnen vragen om mee te kijken.
Heeft de vader ook ouderlijk gezag? Zo ja, dan heeft hij ook echt zijn rechten als vader waar je rekening mee moet houden.