8 Reacties

11 dagen geleden

Ik wil je aanraden om niet alleen op te letten op de dagen dat je moet prikken, wie wil je anders voor de gek houden? Blijf je in NL? Gewoon lekker genieten, maar kies bewust!

11 dagen geleden

Kan prima hoor. Wij waren ook op vakantie. Ik hoefde toen ook maar 2x per week nog te prikken. Prikte wel elke ochtend mijn nuchtere waarde om te zien hoe ik mijn dag startte. Voor de rest kon ik eigen prima alles eten en bij twijfel prikken.

11 dagen geleden

Veel salades bestellen en dan evt een paar frietjes bij je partner pikken. Ik zou zelf wel dagelijks controleren om te zien hoe het gaat en of mijn keuzes/inschattingen goed zijn.

11 dagen geleden

Ik was zwanger in coronatijd en daardoor verbleven we in Nederland. Dus ik kan je wat tips geven over hoe ik het toen heb aangepakt. Bij het ontbijt koos ik meestal voor eiwitten: eieren of yoghurt. Of ik startte ermee en nam daarna pas koolhydraten. Met de lunch nam ik vaak een salade of ik vroeg of ze echt volkorenbrood hadden. In pistolets, zelfs de bruine, zit vaak veel suiker. Bij het avondeten reageerde ik vooral op pizza, pasta, sushi en patat. Dat at ik zo min mogelijk, maar als ik het dan at, dan nam ik vooraf een salade met dressing op basis van azijn, hierdoor nemen je cellen de suikers beter op. Of ik ging naderhand een half uurtje of langer wandelen. Dat vermindert ook je suikerpiek. Ik ben het eens met Leo, op alle dagen is je glucosespiegel van belang. Met de baby in gedachten vond ik het allemaal prima vol te houden. Al is het af en toe best vervelend.

11 dagen geleden

Gewoon lekker genieten zou ik doen! Heb er ervaring mee.

8 dagen geleden

Reactie op Leo_

Ik wil je aanraden om niet alleen op te letten op de dagen dat je moet prik ...
Oohw ik bedoelde ook niet dat ik anders eet op de dagen dat ik prik hoor. Bedoelde meer dat ik niet altijd in de gaten kan houden hoe het dan op alles reageert omdat ik niet elke dag prik

8 dagen geleden

Reactie op jojo-chan

Veel salades bestellen en dan evt een paar frietjes bij je partner pikken. ...
Ja dat is wel een goeie kan ik het beter inschatten

7 dagen geleden

Reactie op T.M

Oohw ik bedoelde ook niet dat ik anders eet op de dagen dat ik prik hoor. B ...
Ah oké, goed bezig! Het is soms lastig weet ik uit ervaring 🙂