14 Reacties

één jaar geleden

Hi Geraldine, wat een vervelende situatie. Ik herken ruzie maken in de nacht in punt 1 niet persoonlijk, maar het klinkt een beetje alsof je gevoelens onderdrukt die er dan vervolgens op een kwetsbaar moment (snacht om 3 uur schijnt je meest kwetsbare moment te zijn vanwege laag bloedsuiker) er uit komen. Misschien als je overdag al meer probeert het uit te werken dat dit helpt. Zorgen maken snachts herken ik wel, heb ik ook soms. Ik houd ervan de gedachten te parkeren gezien ik weet dat (zie eerder) ik niet op mijn best ben. De volgende ochtend ziet alles er toch een stuk rooskleuriger er uit! Over punt 2, doemdenken lijkt mij niet leuk, ik heb wat familieleden die zo zijn en die doen werkelijk niets met hun leven omdat overal iets mis kan gaan. Zo zonde van de beperkte tijd die je leeft! Maar dat betekent niet dat je dingen moet doen die je niet leuk vindt, dat met die badkamer snap ik wel en zou ik ook echt niet chill vinden. Misschien goed nadenken over wat jij wil en wat belangrijker voor jou is. Bv de gezelligheid of wat ongemak? Succes!

één jaar geleden

Nou ik snap je wel hoor! Ik zou het ook niet leuk vinden, zeker niet als er geen overleg is geweest. Ik vind als je met je gezin op vakantie gaat, dan is dat ook met je gezin. Anders moet je een vakantie boeken met de hele familie

één jaar geleden

Hoihoi, Bij ons is dit ook! Voorbeeld. We zouden voor het eerst met zijn 3 naar het strand gaan vorige week zaterdag. Ineens zouden mijn schoonouders ook gaan en stelt mijn vriend voor met zn allen te gaan. Ik dacht noooo way die moeder gaat zich alleen maar bemoeien met de verzorging op het strand. En mijn vriend denkt: das makkelijk dan hebben wij rust. Maar voor mij is dat geen rust maar stress. Heb gewoon gezegd ik wil het niet, klaar. Andere keer. Hij heeft toen zijn ouders afgezegd. Hij is extravert en ik introvert. Ik ben gestelt op rust met het gezin en hij wil vanalles met iedereen. We vinden een middenweg en ik ben dan dus ook vaak een beperkende factor. Het boeit me niet, je bent een gezin en moet er samen uitkomen :) En ruzie zoeken in de nacht doen we niet maar ineens allemaal dingen erbij halen doe ik wel, dat is de vermoeidheid gewoon en dan kun je niet altijd even goed relativeren. Dat komt wel weer goed!

één jaar geleden

Ruzie in de nacht herken ik persoonlijk niet, maar ruzie en alles erbij halen in algemene zin wel. Haha! Ik snap dat je niet wil dat je vakantie naar de haaien gaat, maar persoonlijk vind ik 2 nachtjes echt wel heel kort en ook wat overdreven om daar zo'n punt van te maken. Je vriend had het moeten overleggen natuurlijk. Ik zou juist in kansen proberen te denken: zij kunnen heerlijk even oppassen op de kleine en jullie kunnen dan heerlijk even met zn tweetjes ergens gaan lunchen of dineren. 1 badkamer en wc zijn misschien wel minder ideaal maar ook daar vind je wel een manier in! En als je het echt niet trekt: is het een optie om een hotel te boeken om de hoek voor hun? Het is mijn droom om later een rustiek vakantiehuis te hebben (eigen bezit) in Italië waar iedereen langs kan komen wanneer ze willen. Dan wel met voldoende badkamers en slaapkamers natuurlijk, maar dit lijkt me echt heerlijk.

één jaar geleden

Haha ik lees alsof jou vriend hetzelfde is als mijn man! Toen ons zoontje 1 was zijn we een week naar centerparcs geweest🎉 nu had hij 3 dagen voordat we weggingen bedacht dat mijn broertje en vriendin ook wel mee konden omdat we in een groter huisje zaten. (Hij heeft een super goeie band met mijn broertje) maar ook zijn zus en vriens werden gevraagd. Nu heb ik eerst prive met hem gepraat dat ik mij juist heel erg had verheugd op een vakantie met zijn 3 en dat we een andere keer wel met meer weg konden gaan. Hij heeft het in zijn enthousiasme vaak niet door.. Ik ben daarna heel eerlijk naar de rest geweest dat hij het niet had overlegd en dat ik toch graag met 3 op vakantie wilde en dat we dit dan een andere keer met zijn allen zouden doen. Iedereen begripvol. Het is famillie en als die dat dan niet kunnen begrijpen waar moet het dan heen.. Ik zou gewoon heel eerlijk tegen iedereen zijn! Ik denk dat toen je vannacht wakker werd het allemaal bij je is gezakt en dat je toen pas besefte wat er allemaal is gebeurt. Praat nog eens goed met je vriend erover. Succes!

één jaar geleden

Ik zou hier dus echt heeelemaal gek van worden. Kan jij niet alleen op vakantie?!

één jaar geleden

Ruzie in de nacht herken ik persoonlijk niet, maar ruzie en alles erbij hal ...
Ja zo’n vakantiehuis lijkt mij ook heel chill! En idd met voldoende badkamers en wc’s. Nu denk ik toch een beetje aan gemis van comfort en dergelijke.

één jaar geleden

Ik zou hier dus echt heeelemaal gek van worden. Kan jij niet alleen op vaka ...
Is een beetje sneu voor mijn man en baby🤪

één jaar geleden

Mijn vriend is precies zo. Nodigt altijd iedereen uit en vraagt iedereen mee. Het is hier altijd een zoete inval. Vind het over het algemeen niet heel erg. Maar soms denk ik ook wel eens, met z’n 2e zou ook fijn zijn. Mijn vriend zegt vooral dat ik het aan moet geven. En dat doe ik dan weer slecht 🤷🏼‍♀️ al vind ik zomaar mensen mee op vakantie vragen wel een stapje verder gaan haha. Soms heb ik daarom ook wel eens, als hij wat oppert of bedenkt en het praktisch al besloten is. Dat ik dan in de nacht ga lopen malen en mijzelf boos maak. Meestal ligt dit dan echt bij mijzelf en hebben we het er over. Ruzie hebben wij eigenlijk niet snel/nooit.

één jaar geleden

Mijn vriend is precies hetzelfde. We gaan wel eens een paar dagen op fietsvakantie en dan logeren we altijd 1a2 nachtjes bij bekenden. Ik vind dat wel leuk, maar vind een aantal nachtjes gewoon met ons gezin ook wel erg leuk Hij snapt daar dan weer niks van. Ik probeer het positieve er maar van in te zien.

één jaar geleden

Oh ik begrijp jou zo goed! Ik zou hetzelfde gereageerd hebben, maar dan in de nacht mezelf helemaal gek hebben gemaakt en dan de volgende ochtend chagerijnig (tegen hem) haha. Is niet leuk, heeft bij mij te maken met dat ik het heel vervelend vind als iemand over mijn grenzen heen gaat en ik op het moment zelf weer over mijn eigen grenzen heen ga, door begripvol (gewenst gedrag) te reageren op diegene terwijl ik het eigenlijk NIET wil. Dan ben ik dus dubbel boos: op hem en op mezelf voor m'n reactie dat m'n echte gevoel niet reflecteerde. En je 'doemscenario's' begrijp ik ook 100%, want je houdt gewoon rekening met heel veel situaties. Zo zijn je hersens blijkbaar ingesteld (mijne ook), ik ben daardoor een uitstekende jurist en risico analist geweest in het begin van mijn carrière.. maargoed voor m'n privé leven was het wel iets dat ik moest accepteren (en de mensen om me heen ook). Maar het is NIET erg. Misschien kan je vriend je soms geruststellen? Mijne ziet inmiddels de spiraal al aankomen als ik begin te praten en ontkracht dan vaak 9 van de 10 'doemscenario's' met oplossingen (is hij weer heel goed in haaha) en dan voel ik me een stuk beter. Dus werken aan teamwork met je vent en aan jezelf lekker accepteren zou ik adviseren, althans zo heb ik het gedaan en ik ben nu hartstikke blij met hoe ik ben!!! 👍 you go girl!!

één jaar geleden

Sowieso zouden dit soort dingen overlegd moeten worden onderling, ik zou dat anders ook niet fijn (en respectvol) vinden. Het ruzie/drama zoeken in de nacht komt bij mij alleen heel soms voor in de dagen voordat ik ongesteld word 😂🙈

één jaar geleden

Reactie op Geraldine45

Is een beetje sneu voor mijn man en baby🤪
Nou, je man wil al die mensen mee succes ermee. Baby is te jong om het te herinneren 😆😆🤣