12 Reacties

één maand geleden

Als ik je een tip mag geven: koop eerst 1 losse module. Ik wilde ooit ditzelfde en heb dat toen gedaan. Ik merkte dat op deze manier studeren totaal niet voor me werkte en heb mezelf en hoop geld bespaard. Mocht het je wel heel goed bevallen, krijg je gewoon vrijstelling voor dat vak dat je al gehaald hebt. Overigens vraag ik me af hoe goed de baankansen met psychologie zijn. Aan basispsychologen is een overschot en opleidingsplaatsen voor verdere specialisatie zijn schaars en gewild.

één maand geleden

Als je een bachelor psychologie aan de universiteit gaat doen, dan is het verstandig om ook een master te doen. Pas dan ben je basispsycholoog. Momenteel gaat er veel veranderen en is ‘de bedoeling’ dat je na je master het traject voor GZ-psycholoog in gaat als je in het klinische veld wil werken. Dus als je dat wilt, dan ben je nog heeeeel veel jaren aan het studeren. Aan alleen een bachelor psychologie heb je echt vrij weinig

één maand geleden

Reactie op Baby2020T

Als je een bachelor psychologie aan de universiteit gaat doen, dan is het v ...
Ja dat was het idee idd! Maar was dus wel benieuwd hoe lang mensen gemiddeld bezig zijn als je het in deeltijd doet. Denk tot GZ psycholoog een lange weg te gaan idd maar als dat het waard is, is het prima. Anders ga ik voor POH GGZ 😊

één maand geleden

Ik zelf vind de baankans met psychologie juist tegenvallen. Je hebt weinig stages tijdens je studie, stageplekken zijn er soms ook te weinig, en die heb je wel echt nodig om je logoverklaring / bapd te halen. Zonder ben je vrij kansloos als afgestudeerde master psycholoog (ik zit zelf in dit schuitje). Met alleen een bachelor kun je volgens mij vrij weinig. De gz opleiding na je master duurt 2 jaar. Je geeft aan de poh-ggz ook leuk te vinden. Dit is een post hbo studie van 1 jaar, met dacht ik maar 1 dag school in de week en 8 uur stage. Volgens mij zijn de baankansen erg goed.

één maand geleden

Wat leuk dat je je verder wil ontwikkelen! Bij psychologie denk ik niet aan specialiseren, het is ook een hele brede opleiding waar je enorm veel kanten mee op kan. Binnen Social Work kun je toch ook veel kanten op? Bijvoorbeeld Jeugd en daar kun je dan ook weer oneindig veel richtingen op. Of bedoel je dat je hoger onderwijs wil volgen dan je nu hebt gedaan?

één maand geleden

Ja klopt hoor, binnen Social Work kun je ook veel kanten op maar het is allemaal een beetje op hetzelfde niveau als ik nu doe. Het lijkt me wel leuk om me wat meer te ontwikkelen. Kan ook post HBO o.i.d. zijn. Wel waardevolle tips! Ik dacht d.m.v. de master te kunnen specialiseren maar als jullie merken dat het nog niet zo makkelijk is, is dat misschien zonde van de jaren 🙈

één maand geleden

Je zou een pre-master en dan master kunnen doen. Daar heb je een stuk meer aan dan enkel een bachelor. Pre-master > master is twee jaar korter dan bachelor > master. Je zou daar eens naar kunnen kijken. Het ligt er ook enorm aan wat je wil. Wil je echt klinisch/gz-psycholoog worden dan is de weg wellicht een stuk langer dan bijvoorbeeld gezondheidspsycholoog. Je kan als psycholoog op zo veel verschillende manieren aan het werk. Als hulpverlener, als beleidsadviseur, onderzoeker, projectmedewerker. Het is maar net wat je wil, welke route dan handig is. Ik heb zelf een voltijd master gedaan toen de oudste net was geboren. Dat was heel goed te doen maar ik hoefde er niet naast te werken. Een studie doen naast mijn werk lijkt mij heel erg pittig. Maar waar een wil is, is een weg. Misschien is het financieel haalbaar veel minder te werken. Als je student bent heb je ook gewoon aanspraak op kinderopvangtoeslag namelijk. Dus dat drukt enorm de opvang kosten. Toen ik studeerde werkte mijn vriend 32 uur, echt een prima inkomen had hij. Maar omdat ik volgens de overheid werkte zonder inkomen kregen we echt maximale toeslag waardoor de opvang amper 100 euro per maand koste. Nou goed, genoeg om uit te zoeken denk ik!

één maand geleden

Ik heb ervaring. Met alleen bachelor psychologie kom je niet ver. Ook moet je goed nadenken welke Master je wilt. Deeltijd duurt langer. Wat wil je worden? Gedragswetenschapper? A&O? HRM? Via een openbare universiteit ben je vaak sneller en goedkoper uit, maar heb je strengere eisen. Via OU ben je deeltijd (post hbo/preM/M) misschien 6 jaar onderweg. Exclusief BIG (2jr). Ik kom van psychologie. Heb mij er helemaal in verdiept. Met OU kun je veel op eigen tempo, maar sommige vakken en tentamens staan vast. Kost ook €70-120 per ec (of je het niveau hebt gehad of niet).

één maand geleden

Reactie op Baby2020T

Als je een bachelor psychologie aan de universiteit gaat doen, dan is het v ...
Enig idee wanneer deze verandering ingaat? Die gz opleiding heb ik nooit makkelijk gevonden om tussen te komen. Weinig plaatsen, veel gegadigden. Die verandering lijkt mij geen slechte zaak, maar vraag me wel af wat het betekent voor mensen die al langer geleden zijn afgestudeerd en nu als basispsycholoog werken.

één maand geleden

Reactie op SF

Enig idee wanneer deze verandering ingaat? Die gz opleiding heb ik nooit m ...
Hier zijn veel discussies over bij de beroepsverenigingen. Het plan ligt er vooralsnog niet helemaal. Bij ons de regio starten nu wel al pilots met masterstudenten die direct naar de GZ gaan. Er zijn ook nog enkele plekken met de normale route. Inderdaad erg lastig om er tussen te komen en het klinkt voor de toekomst bijna onmogelijk. Er zijn nog wel wat sprokkelroutes die je kan nemen, maar dat betaal je zelf.

één maand geleden

Reactie op Baby2020T

Hier zijn veel discussies over bij de beroepsverenigingen. Het plan ligt er ...
Voor masterstudent wel goed hoor, ik ben best lang geleden afgestudeerd en vind echt dat ik niks aan mijn studie heb gehad. Weinig werk voor masterpsychologen, heb een stage gehad waarbij ik geen bapd kon halen, en gz plekken daar kwam je gewoonweg niet tussen.

één maand geleden

Inderdaad genoeg om uit te zoeken! Ik ga m’n opties nog eens doornemen en wie weet kom ik nog met wat vragen 😊