10 Reacties

4 jaar geleden

Ik denk dat het meevalt, maar vraag anders eens na hoe vol het is. Hier zijn er echt maar een paar kinderen.

4 jaar geleden

Ik werk zelf in de kinderopvang en ik zeg met klem; als je zelf iets kunt regelen waardoor je kids niet naar de opvang hoeven, kies dan a.u.b. daarvoor. Niet alleen voor de gezondheid van je eigen kinderen, ook voor de gezondheid van andere kinderen en pedagogisch medewerksters. Ouders die nu hun kinderen brengen werken veelal met Corona patiënten de hele dag, ook al zijn de beschermd (al wordt er gezegd dat ze niet zoveel beschermingsmaterialen meer hebben), ik zou zelf het risico niet willen lopen. Maar als je geen andere optie hebt, dan zit er natuurlijk niets anders op.. maar ik zou een goede afweging hierin proberen te maken.

4 jaar geleden

Ik heb eigenlijk hetzelfde probleem.. loop mentaal ook tegen de muren op dus zou mij enorm verlichten om hem te brengen maar twijfel heel sterk

4 jaar geleden

Reactie op Dani_

Ik werk zelf in de kinderopvang en ik zeg met klem; als je zelf iets kunt r ...
Ook ik werk in de kinderopvang bij ons komen er maar weinig kinderen 4 kids over de gehele dag ongeveer en idd ook alleen kinderen van ouders die echt met carona patiënten werken in het ziekenhuis

4 jaar geleden

Reactie op Dani_

Ik werk zelf in de kinderopvang en ik zeg met klem; als je zelf iets kunt r ...
Daar ben ik idd bang voor. Wij hebben wel vitale functies maar buiten de zorg dus komen (als goed is) niet in contact met Corona. Dus wil alles voorkomen, maar moet ook naar het werk. Voor nu weer uitstel, zoon snottert nog een beetje

4 jaar geleden

Reactie op Ramona_roumaysa

Ook ik werk in de kinderopvang bij ons komen er maar weinig kinderen 4 kids ...
Bij ons helaas ook kinderen van ouders waarvan maar één ouder een vitaal beroep heeft. Er wordt dan gezegd dat ze echt geen andere mogelijkheid hebben, maar goed dit is onmogelijk te controleren of dit ook echt zo is. Daarom dat we ouders dagelijks weer vragen of de opvang echt nodig is, of er echt geen andere mogelijkheid is etc. Kan me voorstellen dat het voor ouders ook vervelend is om steeds deze vraag te krijgen, maar we willen absoluut zo voorzichtig mogelijk zijn en zo weinig mogelijk risico lopen.

4 jaar geleden

Reactie op Apee

Daar ben ik idd bang voor. Wij hebben wel vitale functies maar buiten de zo ...
Ik begrijp je dilemma. Het is ook geen makkelijker afweging om te maken. En inderdaad; als je echt geen andere optie hebt en je moet echt gaan werken, dan zit er natuurlijk niets anders op. Wij vragen dan wel aan ouders om kinderen zo snel mogelijk weer op te komen halen als ze klaar zijn met werken (dus niet eerst boodschappen o.i.d. doen). Maar het is van beide kanten een kwestie van vertrouwen, wat in deze tijd soms wel een uitdaging is.

4 jaar geleden

Reactie op Dani_

Bij ons helaas ook kinderen van ouders waarvan maar één ouder een vitaal be ...
Waarom 'helaas' als ik vragen mag? De maatregel is bewust teruggedraaid van 2 ouders in vitale zorg naar 1. Bij ons houd de school/opvang helaas vast aan 2 ouders in de vitale zorg (andersom dus), wat betekent dat wij geen recht hebben op opvang...maar volgens de regels wel zou moeten. Heel jammer, want met mijn werk in de gehandicptenzorg en man in de detailhandel kunnen we echt niet zomaar vrij nemen. Hier zegt de opvang dat ze dat juist doen om de toestroom van kinderen tegen te gaan, maar eigenlijk is dat niet eerlijk vind ik.

4 jaar geleden

Ook hier iemand die in de kinderopvang werkt. Wij hebben extra veel extra maatregelingen getroffen zoals geen ouders op de groepen, max 6 kinderen ipv 16 in de groepsruimte. Elke organisatie trekt hier zijn eigen beleid in. Wat je kan doen is gewoon bellen met jouw organisatie. Uit jouw zorgen en ga het gesprek aan. Als ze jouw zorgen niet kunnen weghalen breng ze dan niet. Wat misschien ook mogelijk is dat ze beide tijdelijk naar dezelfde locatie mogen komen. Stel dit ook vooral voor als je dit als mogelijkheid ziet. De organisaties denken graag mee met hoe en wat. Wij willen het namelijk ook voor iedereen zo veilig mogelijk houden.

4 jaar geleden

Reactie op NovemberBaby2020

Waarom 'helaas' als ik vragen mag? De maatregel is bewust teruggedraaid van ...
Omdat ik merk dat door deze regel veel ouders enigszins ‘misbruik’ maken van de situatie doordat ene ouder (die geen cruciaal beroep heeft) kinderen brengt zodat hij/zij op het gemak thuis kan werken. Dit is voor ons onmogelijk te controleren en we willen hierin ook niet wantrouwen, maar achteraf krijg je vaker bepaalde dingen te horen waarvan je denkt; onbegrijpelijk. Natuurlijk begrijp ik dat er ook situaties zijn waarin er geen andere mogelijkheid is. Het was niet mijn bedoeling om iedereen over een kam te scheren. Excuses als dit zo is over gekomen.