9 Reacties

4 jaar geleden

Dan breng je de oudste naar oma/opvang en zit je zelf thuis met de jongste ?

4 jaar geleden

Reactie op Wou

Dan breng je de oudste naar oma/opvang en zit je zelf thuis met de jongste ...
Ja.. dat geeft meer rust dan ook een peuter erbij. Dat was ook het plan voor corona om de hoek kwam.

4 jaar geleden

Ik ben zelf 5 weken geleden bevallen van mijn 5de via een KS. Door de Corona crisis zitten de andere kids nu ook thuis. Ben alleenstaande en de school had laten weten dat de kids wel naar school mochten komen zodat ik wat rust zou hebben met de jongste. Ik heb het niet gedaan... De kinderen zouden op school mogelijk besmet kunnen geraken door het contact met andere kinderen en de juffen. Voor henzelf zou het nog wel OK zijn, maar ze zouden het dus ook kunnen doorgeven aan de kleinste of mijzelf. Wat de oma betreft: dat zou ik eventueel overwegen als ze niet in de risicogroep valt en geen contacten heeft (dus niet werkt enzo), omdat je dan maar contact hebt met 1 andere. (Is bij mij geen optie want mijn ouders zijn een eind in de 70 en mijn vader is hart- en long patiënt.

4 jaar geleden

Als jij drie weken geleden bent bevallen ben jij toch gewoon thuis? Waarvoor heb je dan opvang ‘nodig’. En je moeder (ouders) laten oppassen wordt duidelijk overal afgeraden.

4 jaar geleden

Reactie op Ebby

Als jij drie weken geleden bent bevallen ben jij toch gewoon thuis? Waarvoo ...
Klopt,dat is ook mijn eigen argument. Echter vindt mijn man dat ik op mezelf moet letten qua herstel.

4 jaar geleden

Huh je hebt toch zelf verlof? Dan heb je toch geen opvang nodig?

4 jaar geleden

De reden je hebt verlof dus je bent zelf toch thuis snap ik alleen nu ivm corona. Anders had ik zeker de oudste gewoon weggebracht!! Hoe fijn om 1 op 1 te zijn met de 2e. Wat meer rust ook voor je zelf en je herstel. Ik heb nu maar 1 kindje, als er een 2e bij komt breng ik de oudste ZEKER gewoon maar de opvang hoor. Ook goed om voor hem/haar de routine er in te houden en meer rust voor je zelf. Nu met corona een ander verhaal natuurlijk.....

4 jaar geleden

Reactie op Clarajan

De reden je hebt verlof dus je bent zelf toch thuis snap ik alleen nu ivm c ...
Inderdaad.. dat was ook het plan.

VRIEND

4 jaar geleden

Ik ben het eens met wat '5eopkomst' zegt over oma. Als zij niet in de risicogroep valt en zich zelf ook goed houdt aan de richtlijnen is dat een prima optie. Je breidt je 'gezin' uit met 1 persoon. Dat is minimaal. Het is voor jouw mentale gezondheid en voor het contact van de oudste met oma goed. Wellicht ook fijn voor oma om contact met kleinkind te hebben. Maakt het makkelijker om aankomende weken de verdere isolatie beter vol te houden. Het is uiteindelijk aan jou, sterkte met beslissen en deze pittige weken!