9 Reacties

2 jaar geleden

In mn eentje gevlogen met mn dochter toen ze 2 maanden was, ging prima! Maxi cosi inchecken, kinderwagen (moet wel opvouwbaar zijn) mee tot het vliegtuig. Een draagzak is dan erg handig, want bij aankomst duurde het even voor ik mn wagen weer had.. (in Nederland stond ie wel gelijk klaar). Bij het opstijgen en landen is het handig als je een flesje (/borst) of speen geeft voor de oortjes. Mijn ervaring is dat iedereen je graag wil helpen met je baby, spullen aanpakken/tillen etc!

2 jaar geleden

Reactie op Rebecca-1994

In mn eentje gevlogen met mn dochter toen ze 2 maanden was, ging prima! Max ...
Ik ben zelf stewardess en wat Rebecca zegt klopt! Zorg voor flesje als je gaat landen. Ong 20 min voor aankomsttijd. Duurt ong. 10 min voor het laatste stuk wat vaak op de oren slaat. Er is heet water aan boord maar ik adviseer je echt om dat niet te gebruiken de tanks hiervoor worden NOOIT schoongemaakt. Te veel bacteriën dus voor een baby. Eveneens als het glaasje water wat ze aanbieden, altijd kijken of het uit een fles komt! Baby mag bij je op schoot in draagzak (bij mijn bedrijf iig, dat verschilt per bedrijf) en veel mensen willen helpen als ze zien dat je alleen bent. Als je via Schiphol gaat mag je tegenwoordig gewoon liquids meenemen boven de 100 ml dus drinken voor de kleine (heet water) mag gewoon. Succes!

2 jaar geleden

Mijn dochter wordt 9 mei 1 jaar oud, mijn ouders en mijn man zijn mamma (vader is overleden) hebben haar nog niet in het echt gezien. Wij wonen in Amerika, mijn ouders in NL en mijn mans mamma in Chilië. Hopelijk kunnen mijn ouders in September langskomen, dan kunnen ze hopelijk bij de geboorte van baby #2 zijn 🤡 Het is some wel heel moeilijk, zeker omdat ik 0 familie hier heb. Gelukkig heeft ze al wel de broers en zusje van mijn man ontmoet en wat van zijn oom en tantes en haar overgrootmoeder die hier wonen.

2 jaar geleden

Reactie op Rebecca-1994

In mn eentje gevlogen met mn dochter toen ze 2 maanden was, ging prima! Max ...
Wat voor opvouwbare kinderwagen heb je voor een baby van 2 maanden?

VRIEND

2 jaar geleden

Wij hadden met 5 maanden de maxicosi op een kinderwagenonderstel en dit mocht mee tot aan het vliegtuig. Op vakantie dit ook gebruikt, mag de kleine max 2 uur in zitten achter elkaar, maar verder werkte het prima. Handig dat we meteen een autostoeltje en een kinderwagen hadden in één. Verder alleen wat bagage, maar zelfs dat mocht gratis in het ruim toen ik bij de incheckbalie had aangegeven dat dit makkelijker was vanwege de kleine. Uiteindelijk dus met de wagen naar het vliegtuig gelopen en een kleine tas. Met 7 maanden nog een keer zo gevlogen. Andere maatschappij deed alleen wel moeilijker over het in het ruim doen van bagage, maar de wagen mocht zonder problemen mee. Ze doen hem dan last minute onderin het vliegtuig en je krijgt hem bij aankomst meteen daar terug.

2 jaar geleden

Mijn vader woont in het buitenland, dus die heeft mijn zoontje, zijn eerste kleinkind, helaas ook nog niet live kunnen zien. Hij zou hierheen komen, maar door corona lukte dat niet. Daarnaast heeft hij onlangs een (lichte) hersenbloeding gehad, waardoor het nog wat moeilijker is geworden. Ik vind het heel jammer dat hij de babytijd van zijn kleinzoon moet missen en dat we inderdaad ook geen foto's hebben met opa erop. Ben zelfs een beetje bang dat hij dadelijk nog een ergere hersenbloeding krijgt en dat hij zijn kleinzoon helemaal niet meer zal zien... Momenteel hebben we zelf ook helaas niet de middelen om naar hem toe te reizen, dus het is even wat het is.... Hoop dat je gauw een vlucht kunt pakken naar je ouders. Zo'n baby'tje vrolijkt iedereen ook meteen weer op na dit vervelende jaar☀️

2 jaar geleden

Reactie op Wumi

Mijn dochter wordt 9 mei 1 jaar oud, mijn ouders en mijn man zijn mamma (va ...
Dat klinkt idd wel heftig, fijn dat je iig van de kant van je man nog wat familie in de buurt hebt! Hopelijk kunnen julloe elkaar allemaal snel weer zien.

2 jaar geleden

Reactie op MamaMila

Mijn vader woont in het buitenland, dus die heeft mijn zoontje, zijn eerste ...
Wat naar voor je vader, dan wordt het idd wel een extra zwaar jaar. Hopelijk knapt hij snel op en ziet hij toch nog zijn kleinkind.

2 jaar geleden

Inderdaad heet water mag je gewoon meenemen. Wij kopen zelf altijd flesjes water op de luchthaven achter de douane. Hoef je ook geen water te vragen in het vliegtuig. Verder zou ik iets van een snack meenemen, een babykoekje, of van die maischips of iets dergelijks. Wij kregen potje groente en fruit in het vliegtuig. Verder is het ook handig om iets van speelgoed mee te nemen en een boekje, kan je ze een beetje bezig houden. Een deken voor als de airco op graadje 10 staat. Ik weet niet wanneer dat weer gegeven word, maar ivm corona delen ze nu geen dekens en kussens uit. Oja en wat ook handig is: niet alleen schone kleding voor de baby, maar ook iets voor jezelf. Zeg dat je word ondergespuugd of iets heb je nog iets extra mee om aan te trekken :)